Sıfır Atık Et Nasıl Satın Alınır & Plastik Ambalajları En Aza İndirin

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

Çoğu mağaza satın alma sonrası israfı önlemek için optimize edilmediğinden, sıfır atık yöntemiyle alışveriş yapmak her zaman kolay değildir. Et yiyenler için en büyük endişe, israfa yol açabilecek süreçler ve malzemeler olmadan et almaya nasıl devam edebilecekleridir. Sıfır atıkla nasıl et satın alabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.

Bu makale, başta plastik atık olmak üzere israf etmeden et satın almanın en iyi yolları ve etinizi doğru şekilde saklamaya yönelik ipuçları hakkında fikir vermektedir.

İlgili: İnsan tüketimi için et üretmek üzere çiftlik hayvanları yetiştirmek iklimimizi önemli ölçüde etkilemektedir. Makalemizde daha fazlasını öğrenin; Çevreye yardımcı olmak için daha az et yiyin.

Plastik ambalajda et satın almaktan kaçınmak için neden

Fotoğraf Jason Leung tarafından Unsplash üzerinde

Plastik ambalajda et satın almanın birçok dezavantajı vardır. En önemli sorun plastik kirliliğidir. Küresel olarak, aşırı plastik atık, çeşitli ülkelerin çözmeye çalıştığı ortak bir sorundur. Araştırmalar, plastik atıkların çoğunun plastik ambalajlardan kaynaklandığını göstermektedir 1 .

Örneğin, Birleşik Krallık'ta her yıl 100 milyar tondan fazla plastik ambalaj çöplüklere atılmaktadır 2. Bu plastik malzemeler kolayca ayrışmamaktadır. Bir plastik maddenin tamamen ayrışması 100 yıldan fazla sürmektedir. Uzun yıllar süren ayrışma sırasında plastik, mikroplastik olarak adlandırılan küçük parçalara ayrılmaktadır.

Bu mikroplastikler besin zincirimize ve su kaynaklarımıza karışır. Ayrıca çevreye zararlı kimyasallar sızdırarak insanlara ve diğer canlı organizmalara zarar verirler. Etleri muhafaza etmek için kullanılan plastik genellikle geri dönüşümü zor polistiren içerir ve bu da etin yüzeyine mikroplastikler salabilir.

Mikroplastikler çok küçük olduklarından, onları çıplak gözle göremeyiz ve durulamak da onları temizleyemez. Dolayısıyla, farkında olmadan bu küçük parçacıkları tüketiriz ve bu da sağlık sorunlarına yol açabilir.

İlgili: En İyi 10 Plastik Ambalaj Alternatifi

Plastik poşetsiz et nasıl satın alınır

Süpermarketler ve et reyonları etleri genellikle köpük pedler ve plastik ambalajlarla satmaktadır. Bunu yapmalarının iyi bir nedeni vardır, çünkü plastik eti uzun süre korur, köpük ped ise etten damlayan sıvıyı emer ve dökülmeleri önlemek için bir tepsi sağlar. Ancak, bu malzemeler sıfır atık yaşamıyla uyumlu değildir.

İşte sürdürülebilir et satın almanın bazı alternatif yolları:

1. Yeniden kullanılabilir kaplarınızı yanınıza alın.

Yerel süpermarketlerin kasap reyonu olması dışında, plastik kaplar olmadan et satan bir süpermarket bulmak zor olabilir. Etimi başka hangi malzemeyle satın alabilirim?

Plastik içermeyen paketler kullanarak plastik sargılar ve poşetler olmadan et satın alabilirsiniz. Bu plastik içermeyen paketler arasında parşömen kağıdı ve metal veya camdan yapılmış yeniden kullanılabilir gıda kapları bulunur. Kasap kağıdı listeye girebilirdi, ancak balmumu veya plastik astarı vardır. Astarı nedeniyle kompost yapamaz veya geri dönüştüremezsiniz. Bu nedenle, parşömen kağıdı en iyi seçiminizdir.

Etinizi eve taşımak için süpermarketten plastik poşet kullanmaktan kaçınmak için yeniden kullanılabilir alışveriş çantalarınızı da taşıyabilirsiniz. Amaç mümkün olduğunca fazla plastiği azaltmaktır.

2. Bir çiftçi pazarından satın alın.

Bir başka seçenek de etinizi satın almak için yakınınızda bir çiftçi pazarı bulmaktır. Bir çiftçi pazarında plastik ambalajsız taze et satma şansı en yüksektir. Burada, doğru şekilde paketlemek için kullanılacak plastik miktarı konusunda endişelenmeden taze kesimler ve boyutlar talep edebilirsiniz.

Çiftçi pazarında, hayvan çiftçilerinin sürdürülebilir tarım uygulamalarını sürdürdüğünü kanıtlayan hayvan refahı sertifikasına sahipse etin nereden geldiğini veya büyüdüğü ortamı öğrenme olasılığınız daha yüksektir. Ayrıca, çiftçi pazarına gitmeden önce bir süpermarketten alışveriş yapıyorsanız eti en son satın almak en iyisidir. Bu şekilde, diğer gıda ürünlerinden ayırabilir ve aşağıdakilerden kaçınabilirsinizkirlenme ve gıda atıkları.

İlgili: Yerel Gıda Satın Almak İçin 12 Neden

3. Bir kasap dükkanından satın alın.

En iyi seçenek, etinizi tedarik etmek için doğrudan bir kasap dükkanına gitmektir. Kasap dükkanında, yüksek kalitede taze et ve kişiselleştirilmiş hizmet alırsınız. Süpermarketlerin aksine, muhafaza için kesimlerine özel katkı maddeleri eklemezler.

Etin kaynağı ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlayabilirler. Ayrıca, satın aldığınız et türünü muhafaza etmenin ve pişirmenin en iyi yolları hakkında size tavsiyelerde bulunabilirler. Genel olarak, kasap dükkanları en iyi hizmeti sunar.

4. Özellikle sürdürülebilir ambalaj talep edebilirsiniz.

Plastik ambalajlı taze ve dondurulmuş et satın almaktan vazgeçmek için siparişinizde belirli bir ambalaj türünün kullanılmasını talep edebilirsiniz. Ancak bu talep, süpermarketlere kıyasla daha kişiselleştirilmiş hizmetler sundukları için büyük olasılıkla çiftçi pazarları ve kasap dükkanları tarafından kabul edilmektedir.

Etinizi Doğru Saklamak İçin 7 İpucu

İster pişmiş, ister çiğ veya dondurulmuş olsun, eti düzgün bir şekilde saklamamak gıda israfına yol açacaktır. Eti düzgün bir şekilde saklamak önemlidir çünkü çürümüş eti atmak zorunda kaldığımızda sıfır atık yaşamının amacına ulaşamayız.

İşte et saklamaya ilişkin bazı ipuçları:

  1. Ete dokunmadan önce ellerinizi ve pişirme kaplarınızı iyice yıkayın.
  2. Çiğ eti her zaman diğer pişmiş ve pişmemiş gıda maddelerinden ayırın.
  3. Kirlenmeyi ve dondurucu yanığını önlemek için eti dondurucuda saklamadan önce sıkıca kapatın.
  4. Tazeliğini korumak için çiğ eti hemen dondurun.
  5. Eti dondurucunuzun en soğuk kısmında dondurmalısınız.
  6. Etinizi daha uzun süre muhafaza etmek için dondurmadan önce tütsüleyebilir veya kurutabilirsiniz.

İlgili: Evde gıda nasıl muhafaza edilir, yöntemler, rehberlik ve ipuçları.

Sonuç

Gıda ambalajlarımızdaki plastiklerin etkisini görmezden gelemeyiz. Hem kendi sağlığımızı hem de gezegenin sağlığını korumak için plastik kullanımımızı azaltmak üzere harekete geçmek önemlidir. Bunu yapmanın bir yolu, et de dahil olmak üzere plastikle paketlenmiş ürünlerden kaçınmaktır. Bunun yerine, yerel kasaplarımızı tanımalı ve sürdürülebilir ambalajlarda et satın almak için yerel çiftçi pazarlarımızı ziyaret etmeliyiz.

Ayrıca, plastik ambalajların tehlikeleri konusunda başkalarını eğiterek ve süpermarketleri plastik kullanımını azaltmaya teşvik ederek yerel topluluklarımızda sürdürülebilir ambalaj savunucuları haline gelebiliriz.

Kullandığımız plastik miktarını azaltmak ve çevreyi korumak için evlerimizde eti uygun şekilde saklamak ve gıda atıklarını azaltmak da önemlidir. Bu adımları atarak plastik kullanımımızı azaltmada ve hem kendimizin hem de gezegenin sağlığını korumada gerçek bir fark yaratabiliriz.

Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.