Sıfır Atık Noel Hediyeleri, Fikirleri ve Plastiksiz Bir Noel İçin İpuçları

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

Yapraklar sararmaya ve havalar soğumaya başladığında, Noel'e doğru inişe geçtiğimizi anlarız. Ya da güney yarımküredekiler için, barbeküler ortaya çıkar ve plajlar çağırır. Önümüzdeki Noel'e yaklaşırken, durup gezegen için oldukça olağanüstü bir yıl olduğunu düşünebiliriz. Bu yüzden, bu rehberi hazırladık21 sıfır atık Noel hediyesi fikri ve hediye verme sezonu için ipuçları.

Neden Sıfır Atık Noel?

İştirak Açıklaması: TRVST, Amazon Services LLC Associates Programı ve uluslararası varyantları dahil olmak üzere çeşitli ortaklık programlarının bir katılımcısıdır. Bu nedenle, uygun satın alımlardan size hiçbir ücret ödemeden bir reklam ücreti kazanabiliriz.

Mayıs 2019'da yapılan bir araştırmada, gelişmiş dünyada her yıl 400.000 ila 1 milyon kişinin plastik atıklardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği hesaplanmıştır1 .

Bu arada, her yıl 13 milyon ton plastik kirliliği okyanuslarımıza giriyor. 2050 yılına kadar küresel plastik üretiminin dört katına çıkması bekleniyor2 .

Bu Noel'de, karantinalarla geçen bir yılın ardından ve yavaş yavaş covid sonrası toparlanmaya girerken, dünya hafif bir rahatlama yaşadı. OECD, daha az seyahat ve evde çalışma nedeniyle enerjiyle ilgili emisyonlarda yaklaşık %7'lik bir düşüş olduğunu bildiriyor.

Ayrıca, birçoğumuz zaman ayırıp gezegenimizin geleceği üzerine düşündük. En azından, seller, sıcak hava dalgaları, orman yangınları ve daha fazlası gezegenimize daha iyi bakmamız gerektiğine işaret etmeye devam etti.

İsraf olmadan kutlama

Ancak, bağış mevsimi aynı zamanda gezegenin geleceğini akılda tutmak için de zorlayıcı bir zamandır. Bu olmadan, fazla neşemiz olmayacak ve bu nedenle bu Noel'de kalplerimiz ve zihinlerimiz sevdiklerimize dönecek, neşelenecek ve sahip olduklarımızı kutlayacağız.

Bu nedenle, elinizden geldiğince, bu sezon sıfır atıklı bir Noel için alışveriş yapmanızı öneririz. 100'lerce yıl boyunca etrafta kalmayacak olan bu Noel'de hediyeleri ve aile kutlamalarının süslemelerini bilinçli olarak seçin.

Noel aynı zamanda yemek yapmak için de harika bir zamandır. çevre dostu ve bi̇li̇nçli̇ seçi̇mler . Ve gezegene neleri geri vermemiz gerekebileceği hakkında bir konuşma başlatmak için, nasıl atıkları azaltın ve gelecek nesiller için nasıl korunacağı.

En İyi Sıfır Atık Yılbaşı İpuçları, Hediyeler ve Fikirlerimize Atlamak için Tıklayın:

        21 Sıfır Atıklı Noel İpuçları & Hediye Fikirleri

        Ya da bulabildiğimiz kadarıyla sıfıra yakın atık. Seçtiklerimizi beğeneceğinizi umuyoruz!

        1. Gerçek Noel Ağaçları

        Fotoğraf: Chris Bair on Unsplash

        Yeni "işlenmemiş plastik" üretimini önlemek için hepimiz üzerimize düşeni yapabiliriz. Bu nedenle, her yerde bulunan Noel ağacı orta süsü için sıfır atıklı kolay bir seçim için, doğanın sağladığı çevre dostu türü seçin.

        Sıfır Atık Yılbaşı Ağacı Kiralayın

        Elbette, bir ağaç satın almak ve sezon boyunca oturma odasında gururla yer almasını sağlamak, diğer tarafta hala atıklarla sonuçlanıyor. Elbette, hepimiz Noel arifesinde çevre dostu bir şekilde sarılmış hediyelerimizi yerleştirecek bir yere sahip olmak istiyoruz.

        Daha da iyisi ve sıfır atıklı bir Noel'e daha uygun olanı, internetin gelişiyle birlikte artık bir Noel ağacı bile kiralayabilirsiniz. Bir dizi şirket artık canlı bir ağacı spesifikasyonunuza teslim etmeyi, dönem boyunca size kiralamayı ve sezon sonunda almayı teklif ediyor. Hızlı bir google araması size yakın bir Noel ağacı kiralama hizmeti olup olmadığını söyleyecektir.

        Elbette buradaki avantaj, Noel için hiçbir ağacın ölmesine gerek olmamasıdır. Birçok şirket size süslemeler de kiralayacaktır, yani geçen yılın yorgun, kaybolmuş veya köpekler tarafından yenmiş favorilerinin yerine yenilerini almak için endişelenmenize gerek kalmayacaktır. Ayrıca canlı bir saksı Noel ağacı satın alabilir ve daha sonra bahçeye dikerek yeni yılda mükemmel aile anıları yaratabilirsiniz.

        Dolabınızda zaten yapay bir ağacınız varsa, onu atmayın. Bunun yerine, bu ve bir sonraki tatil sezonunda mümkün olduğunca uzun süre kullanın, belki de aşağıdaki sıfır atık dekorasyon fikirleriyle süsleyin ve altına çevre dostu hediyelerle tamamlayın.

        Aksi takdirde Doğal Satın Alın.

        Çoğu Noel ağacı bu amaç için özel olarak yetiştirilir. Otantik Noel ağacı deneyimini yaşatmak için yıl boyunca güneş, su ve bakım yeterlidir. Ayrıca, gerçek ağaçlar Noel kutlamalarımız arasında gururla yer almayı bitirdikten sonra, onları kolayca geri dönüştürebiliriz. Doğal ağaçlar, plastik muadillerinin aksine, doğal olarak biyolojik olarak bozunur.

        Çevre için en iyi seçimi yapmak için yerel olarak üretilen bir ağaç satın alın, böylece size ulaşması için gereken karbon ayak izini azaltın.

        Birleşik Krallık'taysanız, Forest Stewardship Council (FSC) tarafından onaylanmış sürdürülebilir şekilde yetiştirilmiş ağaçları seçin.

        Daha fazlasını okuyun: Çevre Dostu Yılbaşı Ağacı Seçenekleri

        2. Uzun Süre Dayanacak Sıfır Atık Yılbaşı Ağacı

        Bazılarınız gerçek bir ağaçtan, temizlenmesi gereken tüm o dökülen yapraklardan ve sonundaki atıklardan hoşlanmayabilir. Ya da belki de sadece yeriniz yoktur. çevre dostu ahşap ağaçlar Noel'de mükemmel bir sıfır atık alternatifi oluşturur. Estonya Huş ağacından yapılmışlardır, asla sulamaya bile ihtiyaç duymazlar.

        Çalışma ortamına sıfır atık hissini getirmek için harika ofis ağaçları olurlar. Ve en iyi şey, onları tekrar tekrar kullanabilmenizdir.

        Satıcı ayrıca satılan her ağaç için gerçek bir ağaç dikme sözü veriyor.

        Etsy'de Alışveriş

        3. Geri Dönüştürülmüş Noel Kartları

        Kredi: Craftschmooze

        Çevre ve sıfır atık için en iyi tatil kartları şüphesiz e-kartlardır. Bugünlerde aile fotoğrafları ve videoları eklemek de dahil olmak üzere her türlü eğlenceli şeyi yapabilirsiniz. Popüler e-kart şirketleri arasında Jacquie Lawson ve Paperless Post bulunmaktadır. Tüm aileye uygun bir tane bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

        Gerçekten, posta çeşitlerinde, çevre dostu geri dönüştürülmüş kağıtları seçin. En azından, parlak veya parlak olan geri dönüştürülmemiş tatil kartlarının çoğu ince bir plastik kaplama içerir. Ve elbette, daha az atık için plastik filmle sarılmamış olanlara dikkat edin.

        Öne çıkardığımız kartlar, alıcının kartların nereden geldiğini düşünmesi için nazik bir dürtüyle birlikte geliyor. Üretiminde e-atığı azaltmak için kartuş kullanılmadan basılan ve geri dönüştürülmüş kartlardan el yapımı olarak üretilen bu kartlar, Noel'de zarf doldurmak için mükemmel bir seçim.

        Sadece neşe yaymakla kalmıyor, aynı zamanda sıfır atığın gezegen üzerindeki çevresel etkisini de düşünmeye teşvik ediyor. Bu geri dönüştürülmüş kartları çevre dostu ambalaj kağıtlarına yapıştırın ve mükemmel bir hediye paketiniz olsun.

        Tam olarak doğru değil mi? Bağımsız satıcılar tarafından hazırlanan tüm aile için çevre dostu Noel kartlarının daha geniş bir özetine göz atın. Ya da Etsy'de daha küçük satıcılar tarafından en sık yapılanlara göz atmak için aşağıya tıklayın:

        Etsy'de Geri Dönüştürülmüş Noel Kartları

        4. Anılar, Öğrenimler ve Deneyimler Yaşatın

        Fotoğraf: Jack Ward on Unsplash

        En iyi sıfır atık Noel hediyelerinden bazıları, kalanlar gittikten uzun süre sonra da vermeye devam eden hediyelerdir. Anı yaratan deneyimler vermeyi düşünün. Birçok sıfır atık deneyim hediye kartı şeklinde gelir, böylece ailenin açabileceği bir şeyler olur.

        Açık hava meraklıları için kaya tırmanışı, kano veya bushcraft kursu ya da doğada açık hava veya kamp gezisi düşünülebilir. Müzik severler en sevdikleri sanatçıları konserde izlemek için biletleri her zaman takdir edeceklerdir. Ya da sporseverlere maç biletleri veya golf sahasında, tenis kortunda veya futbol sahasında bir profesyonelle seans hediye edin.

        Örgü kulüplerine, galerilere veya müzelere üyelikler de iyi bir seçenektir.

        Hediye vereceğiniz kişinin ilgi alanlarını, nelerden hoşlandığını veya neleri öğrenmek isteyebileceğini düşünün ve biraz arayışla, hediye kartlarıyla sevdikleri ve daha fazla eşya yerine anılar yaratan bir deneyim bulun.

        5. Sıfır Atık Gizli Noel Baba

        Fotoğraf: Joanna Kosinska on Unsplash

        Noel'de atık miktarını azaltmanın mükemmel bir yolu da sıfır atık gizli Noel Baba .

        Konsepte aşina olmayanlar için temel fikir, grubunuzdaki bir kişiyi gizlice satın almak için dağıtmanızdır. İşyerinde ve arkadaş grupları arasında popüler olan gizli Noel Baba, 25'inde aile toplantıları veya misafirler için de işe yarar.

        Büyük günden biraz önce bir araya geldiyseniz, tüm isimleri bir şapkaya koyabilir ve herkesin bir tane seçmesini sağlayabilirsiniz. Alternatif olarak, birisi e-posta veya WhatsApp aracılığıyla rastgele tahsis edebilir. Elbette kimin kime aldığını bilebilirler, ancak başka kimse bilmeyecektir. Ve sonra sadece tahsis ettiğiniz kişi için bir hediye satın alırsınız.

        Gruptaki tek bir kişi için alışveriş yapmak sadece alışverişi daha kolay ve ucuz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda arkadaşların ve ailenin Noel'de vermek için satın aldığı şeylerin sayısını da azaltır.

        Hatta çevre dostu hediyeler için bir fiyat sınırı bile koyabilirsiniz, örneğin 25 $'a kadar. Ya da gerçekten istediğiniz ve grubunuza uygun herhangi bir şey. Ve sonra, düşük atıklı bir Noel için, herkesin katılmasını sağlamak için bazı kurallar belirleyin. Örneğin, plastik ambalaj, seloteyp, plastik ürünler, oyuncaklar vb. yok.

        Düşük bir fiyat noktası belirlerseniz, insanları evdeki veya çevrimiçi ikinci el mağazalarındaki eşyaları pişirmek veya dönüştürmek gibi hediyeleri kendileri yaratmaya bile teşvik edebilirsiniz.

        Sıfır atıklı gizli bir Noel Baba, herkesin tüketimi hakkında düşünmesini sağlamak için harika bir yoldur, her yerde biraz nakit tasarrufu sağlarken, vermenin sıcaklığını ve heyecanını da korur.

        6. Sıfır Atık Hediyeler Seçin

        Fotoğraf: chuttersnap on Unsplash

        Fiziksel hediyeler verirken plastikten kaçınmak ve sıfır atığa yönelmek her zaman kolay değildir.

        Hediye olarak kıyafet alırken, örneğin organik pamuk ya da yün olmasına dikkat edin; zira o eğlenceli tişört bile akrilik ya da naylonla karıştırılmışsa plastik içeriyor olabilir.

        Tuvalet malzemeleri ve güzellik ürünleri de çoğu tek kullanımlık plastik kaplarda geldiği için aynı derecede zorlayıcı olabilir. İlham almak için sıfır atık hediye fikirleri seçkimize göz atın:

        • 25 Sıfır Atık Hediye & Herkes İçin Plastik İçermeyen Hediye Fikirleri
        • Onun İçin En İyi 12 Etik Hediye
        • Onun için 13 Çevre Dostu Hediye
        • 15 Sıfır Atık Mutfak Ürünü & Plastiksiz Mutfak Fikirleri
        • Çocuklar İçin En İyi 17 Çevre Dostu Hediye
        • 17 Sürdürülebilir Evcil Hayvan Ürünü & Sıfır Atık Evcil Hayvan Bakımı için Fikirler
        • 15 Sıfır Atık Bebek Ürünleri & Etik Bebek Hediye Fikirleri
        • Sürdürülebilir Güzellik Rutinleri için 17 Sıfır Atık Makyaj Markası

        Umarım burada herkes için bir şeyler vardır.

        7. Sıfır Atık Ambalaj Kağıdı

        Çoğu ambalaj kağıdı plastik içerir. Eğer parlaksa, bu neredeyse kesinlikle plastik olduğuna dair bir ipucudur.

        Sevdikleriniz için Noel hediyelerini paketlerken plastikten kaçınmanın çeşitli yolları vardır. Bir rulo doğal kahverengi ambalaj kağıdı kapmak mükemmel bir alternatiftir. 25'inden önce çocuklarla yapmak için kolay ve mükemmel bir el işi aktivitesi olan patates baskılarıyla cazip hale getirebilirsiniz.

        Amazon'da Geri Dönüştürülmüş Ambalaj Kağıdı Satın Alın

        8. Yeniden Kullanılabilir Pamuklu Malzemeye Sarın

        Alternatif olarak, %100 pamuklu Noel baskılı kumaşı da düşünebilirsiniz. Dikkatlice keserseniz, her yıl yeniden kullanabilirsiniz. Ambalaj kağıdı hiç bu kadar uzun ömürlü olmamıştı!

        Etsy'de Ambalaj Malzemesi Alışverişi Yapın

        9. Doğal Kurdeleler Kullanın

        Fotoğraf: Element5 Digital on Unsplash

        Tipik olarak PVC veya çeşitli plastik varyantlarından renkli Noel kurdeleleri yaparlar. Hepimiz biraz renk ve parlaklığı sevsek de, başka bir Noel'de sıfır atık önerisi doğal alternatifleri tercih etmektir.

        Yılbaşı kurdelesi seçimi için renkli doğal yün harika bir seçenektir. Eğilimliyseniz, ekstra kalınlık ve daha kişisel bir dokunuş için örgü bile yapabilirsiniz.

        Daha organik bir görünüm için doğal bir ip, seçtiğiniz çevre dostu ambalaj kağıdı üzerine plastik içermeyen çeşitli hediyelerden herhangi biri için uygun olabilir.

        Seçimimiz için hediye paketleri için mükemmel olan doğal rafyayı seçtik. Satıcı bu seçimi Madagaskar'da hasat edilen yenilenebilir Rafya bitkilerinden yapıyor. Parlak kırmızılar, maviler ve sarılarla herhangi bir hediye paketine biraz renk katabilir ve bir sıfır atık bilinci .

        Etsy'de Alışveriş

        10. Kendi Süslemelerinizi Pişirin

        Fotoğraf Miroslava tarafından Unsplash üzerinde

        Doğa aynı zamanda Noel'de sıfır atık yöntemiyle süsleme yapmamız için gereken her şeyi bize sağlayabilir - ağaç için plastik süsler mi düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün.

        Bunun yerine zencefilli kurabiye adamlar yapmayı ve sıfır atık dekor veya hediyelere benzersiz bir yaklaşım için Noel renkleriyle krema yapmayı düşünün. Soğurken üstlerine hafifçe açılmış küçük bir delik ve biraz doğal ip ve işte - kendi güzel ve yenilebilir ağaç süslerinizi yarattınız.

        Bunları hediye kutularına koyun veya soğuduktan sonra kağıt mendile sararak düşünceli hediyeler elde edin. Ayrıca, bunlar mükemmel bir atık azaltma dekorasyon seçimidir; sadece birkaç kırıntı bulacaksınız.

        Bir Noel partisi için dekorasyon yapıyorsanız, parti havası için tek kullanımlık balon alternatiflerini tercih edin.

        11. Cam Noel Süsleri

        Bu Noel'de plastik süslerden bu güzel el boyaması cam alternatiflerle kurtulun. El boyaması oldukları için, sevdiğiniz birinin adıyla veya bir Noel mesajıyla kişiselleştirebilirsiniz, bu da onları hediye etmek için mükemmel sıfır atık Noel süsleri haline getirir. Dahası, plastik ağaç süslerinden kaçınmak sera gazı emisyonlarını azaltmanıza yardımcı olacaktır.

        Etsy'de Alışveriş

        12. Etik Mumlar

        Mumlar her türlü şenlik ortamını çok daha özel hissettirebilir. Tatil sezonunun ışıltısı için vazgeçilmezdir ve sıfır atıklı Noel hediye rehberlerinde mutlaka yer almalıdır. Bu nedenle, parafinden yapılan seri üretim mumların çoğundan daha çevre dostu bir bileşen olan soya mumundan yapılan bu renkli kokulu mumları seçtik. Parafin, petrolün bir yan ürünüdür,ve tam olarak plastik olmasalar da, her ikisi de nihayetinde petrol bazlı ürünlerdir.

        Bu 4'lü set, mumlar yandığında evin her yerinde yeniden kullanılabilen ve hatta daha çevre dostu soya balmumu ile yeniden doldurulabilen yeniden kullanılabilir kutularda gelir [Amazon bağlantısı]. Set, limon, lavanta, Akdeniz inciri ve bahar aroması olmak üzere dört koku içerir.

        Amazon'da Saf Soya Mumu Yılbaşı Mum Hediye Kutusu

        İlgili: Daha kapsamlı bir seçim için en iyi etik ve sürdürülebilir mum seçenekleri önerilerimize göz atın

        13. Doğal Bir Çelenk Oluşturun

        Fotoğraf: Anita Austvika on Unsplash

        Yakınınızda varsa çobanpüskülü, yoksa ortanca, manolya ya da uzun ömürlü yeşilliklerden biraz yaprak toplayın ve gerekli yerlerde iple bağlayarak daire şeklinde sarın. Ve işte, çelenk satın almanıza gerek yok ve plastik atıklardan tamamen arınmış, kendinize ait harika bir doğal eser. Komşular için de harika hediyeler olurlar.

        14. Tartan Bezi ile Süsleyin

        Bu tatil sezonunda Noel süslemelerinize ve masanıza renk katmak için uzun bir tartan bezi kapmak basit ve kolay bir fikirdir. Öne çıkardığımız satıcı, %100 doğal pamuktan sürdürülebilir baskılı bu tartanı üretiyor. Mükemmel bir masa runner'ı için uzun bir şerit halinde veya ağacı ve evin etrafını süslemek için yıldızlar ve kalpler halinde kesebilirsiniz. Ayrıca hediye paketlemek için de kullanabilirsiniz.

        Etsy'de Alışveriş

        15. Doğa ile Bir Masa Süsü Oluşturun

        Fotoğraf Toa Heftiba tarafından Unsplash üzerinde

        Sıfır atık Noel sofrası, doğanın sunduğu en iyi şeylerin eklenmesiyle çok daha özel hissedilebilir. Çam kozalaklarını toplamak ve onlara çevre dostu simlerle biraz parlaklık kazandırmak harika bir başlangıçtır.

        Birkaç küçük kağıt torba alın, dik durmaları için tabanlarına biraz toprak yerleştirin ve ardından dallar ve yeşilliklerle süsleyin. Biraz hayal gücü ekleyin ve güzel bir çevre dostu masa düzeni oluşturabilirsiniz.

        16. Yerelden ve Mevsiminde Alışveriş Yapın

        Noel, aşırılık zamanı olabilir. Sezon yaklaştıkça, yiyecek, içecek ve kutlamalarla dolu masaları düşünerek ağızlar sulanmaya başlar. Ancak, çok fazla yiyecekle birlikte büyük miktarda atık da gelebilir.

        Yerel ve sürdürülebilir bir şekilde satın almayı planlayabiliyorsanız, yerel bir toplu gıda mağazasından tatlılar için un, konserve meyve, kuruyemiş ve diğer temel malzemeleri stoklamak, son dakika süpermarket alışverişinden kaynaklanan plastik ambalaj atıklarını azaltmaya yardımcı olabilir.

        Bu şekilde, atıksız bir Noel'e doğru tüm o plastik tepsilerden, ambalajlardan ve poşetlerden kaçınmış olacaksınız. Daha da iyisi, mevsiminde sebzeler size ulaşmak için daha az mesafe kat etmiş olacak ve gıda millerini azaltmaya yardımcı olacaktır. Ve biraz önceden planlama yapmak, fazla satın almamanıza da yardımcı olabilir. Gıda israfı giderek küresel bir sorun haline geliyorsorunudur ve eğer dikkatli olmazsak Noel yılın en kötü zamanı olabilir.

        17. Sıfır Atık Noel Krakerleri

        Bu Noel'de israfı azaltmak için, sıradan krakerlerin ortadan kalkması gerekiyor. Kimsenin kullanmadığı o küçük plastik biblolar artık işe yaramayacak.

        Eğer vaktiniz varsa, kendi Noel kağıdınızı yapmak Noel ruhunu yakalamak ve Noel öncesinde çocukları da dahil etmek için eğlenceli bir yol olabilir. İlk adım Noel öncesinde biraz tuvalet kağıdı biriktirmektir (ideal olarak çevre dostu bir tuvalet kağıdı markasından). Sonrası oldukça basit, çevre dostu doğal Noel kağıdı alın. Ya da düz kağıt alıp üzerine baskı yaparak kişiselleştirebilirsinizPatates desenli.

        O zaman geriye biblolar ve küçük doğal hediyeler için bazı hediye fikirleri seçmek kalıyor. Fikirler arasında metal anahtarlıklar, minyatür sabunlar, Noel pudingi baharatlı votka ile doldurulmuş mini cam şişeler veya alkolsüz baharatlı elma, karanfil ve klementin şurubu yer alıyor.

        Bazı mini şekerler gibi ev yapımı şekerlemeler ve trüfler de iyi seçeneklerdir. Taze kalmaları için bunları mumlu organik kağıtlara veya balmumuna sarın.

        Daha sonra internette Noel krakeri esprileri arayabilir ve bunları el baskılı geri dönüştürülmüş kağıtlara dolguların yanına ekleyebilirsiniz.

        O halde yapmanız gereken tek şey tuvalet rulolarının etrafına kağıt sarmak ve bunları doğal bir sicim ya da rafya ile birbirine bağlamaktır. Noel krakeri çıtçıtlarını [Amazon bağlantısı] ayrı olarak satın alabilir ve bu otantik patlamanın peşindeyseniz ortasından ekleyebilirsiniz. Son olarak, kağıt şapkaları dahil etmek yerine aşağıdaki listede her yıl yeniden kullanabileceğiniz tamamen doğal yünlü olanları düşünün.Alternatif olarak, malzeme hediye çantalarını tercih edin.

        Ya da Etsy'deki seçeneklere göz atabilir ve satın alabileceğiniz bir sürü el yapımı ve el işi set bulabilirsiniz.

        18. Kırmızı ve Beyaz Bere

        Bu kırmızı ve beyaz Noel Baba şapkaları, uzun ömürlü Noel kıyafetleri için mükemmel hediye fikirleridir. Soğuk boks günü yürüyüşleri ve Noel ağacının önünde fotoğraf fırsatları için mükemmeldir. Kağıt şapkaları atmak yerine bunları hediye edin ve her yıl yeniden kullanın.

        Etsy'de Alışveriş

        19. Tek Kullanımlık Tabak ve Çatal Bıçaklardan Kaçının

        Dışarıda kalabalık bir grubu ağırlıyorsanız veya porselen tabaklarınızın çok fazla neşelenme riski taşıdığından endişeleniyorsanız, plastik tabakları ve çatal bıçak takımlarını bir kenara bırakın. Günümüzde birçok kağıt tabağın gübrelenebilir çeşitleri bulunmaktadır ve bunlar kesinlikle plastik içerenlerden daha iyi bir seçimdir.

        Noel barbeküsü, pikniğin ertesi günü ya da aslında gerçek tabakların pek de uygun olmadığı herhangi bir yemek yeme etkinliği için bir dizi Bambu tabak ve çatal bıçak takımı alın. Çevre dostu, biyolojik olarak parçalanabilir ve gübrelenebilir olan bu ürünler aynı zamanda daha doğal görünür ve sıfır atık Noel hediyelerinizin geri kalanıyla güzel bir uyum sağlar.

        Ayrıca, kaçınılmaz bulaşık yıkama maratonu için sıfır atık bir kalıp bulaşık sabunu alın. Bunlar aynı zamanda sıfır atık yolculuğunda başkalarını teşvik etmek için harika küçük hediyeler ve stok dolduruculardır.

        20. Güneş Enerjili Mason Kavanozlar

        Güneş enerjisiyle çalışan bu kavanozları sizin için hediye fikirleri olarak çok seviyoruz. Güneş enerjisiyle çalışan bu led ışıklar ve kavanozlarla verandanızı, güvertenizi veya bahçenizi aydınlatın. Noel için ve dışarıda bir battaniye ve Noel sıcak içkisiyle oturmak için harikalar.

        Güneş enerjisiyle çalışan fenerlerdeki led ışıklar, güneş parladığında yaklaşık 10 saat boyunca sıcak bir parıltı sağlayabilir. Kağıt içinde paketlenmiş ve şarj edilebilir bir pille tamamlandığında, gitmeye hazırsınız.

        Mason kavanozun üst halkası, güneş paneli ve pil için bir miktar plastik bağlantı parçası içeriyor, bu nedenle bu %100 plastik içermiyor. Bununla birlikte, piyasadaki birçok plastik lamba ve LED'den daha iyidir ve burada bir yeri olduğunu düşünüyoruz. En azından, sıfır atık arayışımızda mason kavanozlarını depolama ve hatta bitki yetiştirme için kullanmanın büyük bir hayranıyız.

        Etsy'de Alışveriş

        21. Artan Yemekleri Çevre Dostu Şekilde Paketleyin ve Saklayın

        Son olarak, sıfır atık Noel ipuçları ve fikirleri listemizde, Noel günü tüm misafirler gittikten ve artıkları ayırmaya hazır olduğunuzda, onları paketleyin ve daha sonra sıfır atık yöntemiyle saklayın.

        Noel'de çok fazla gıda israfı olabilir; bilinçli bir şekilde yalnızca ailenizin bu tatil sezonunda ihtiyaç duyacağı ve yiyeceği ürünleri satın alın. Gıda israfını azaltmak için yemek artıklarını plastik ambalaja alternatif olarak balmumuyla sarın. Parçalarınızı buzdolabında veya dondurucuda güvenli bir şekilde saklamak için uzun ömürlü paslanmaz çelik gıda saklama kapları veya yeniden kullanılabilir Ziploc poşetleri alın ve çöpe gitmelerini önleyin.

        Etsy'de Alışveriş

        Ve son olarak, Noel genellikle bir ya da iki masa oyunu olmadan tamamlanmaz. Bu sezon, çevre dostu oyun seçeneklerimize göz atın; aynı derecede eğlenceli, gezegen için daha iyi ve eğitici!

        Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.