Eko Maceralar İçin En İyi 8 Sürdürülebilir Outdoor Giyim Markası

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

İnsanlar çevreyle bütünleşmek, egzersiz yapmak, beton ormanlarımızdan uzaklaşmak, sadece rahatlamak ve daha birçok nedenle açık havayı keşfetmekten keyif alırlar. Açık havadayken, özellikle tırmanma, kampçılık, su ve kar sporları gibi daha maceracı uğraşlar için elementler devreye girebilir.

Uzman outdoor kıyafetlerinin tasarımı, bizi güvende, kuru ve sıcak tutarak koşullardan en iyi şekilde yararlanmamıza yardımcı olur. İşte bu noktada çevre dostu outdoor kıyafetlerinin önemi ortaya çıkıyor.

Dünya her yıl tahminen 92 milyon ton tekstil atığını çöpe atıyor. Aynı zamanda moda endüstrisi, outdoor endüstrisinin de katkıda bulunduğu küresel karbondioksit üretiminin %10'unu temsil ediyor. Outdoor etkinliklerinin tadını çıkarırken, çevre bilincini korumak mümkün. Bu makalede, keşfedilecek en iyi sürdürülebilir outdoor giyim markalarından bazılarını bulacaksınız.

Sürdürülebilir Outdoor Giyim Markaları Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İştirak Açıklaması: TRVST, Amazon Services LLC Associates Programı ve uluslararası varyantları dahil olmak üzere çeşitli ortaklık programlarının bir katılımcısıdır. Bu nedenle, uygun satın alımlardan size hiçbir ücret ödemeden bir reklam ücreti kazanabiliriz.

Giyim endüstrisinin çevresel etkileri konusunda artan farkındalıkla birlikte, sürdürülebilir markalar daha popüler hale geldi. Outdoor severler için bu, kirli giyim endüstrisine dikkat etmeyi gerektiriyor. Çevre dostu markalar, çevre dostu malzemelerden adil işçilik uygulamalarına kadar kasıtlı uygulamaları süreçlerinin merkezine yerleştiriyor.

Birçok sürdürülebilir giyim markası etik markalar olarak ikiye ayrılır. Sonuç olarak, fabrika işçilerine adil ücretler öderken tedarik zinciri şeffaflığına öncelik verirler.

Outdoor markalarını keşfederken, alışveriş yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak edebilirsiniz. Yeşil badana akınıyla birlikte, bazen gerçek bir sürdürülebilir outdoor giyim markasını olmayanlardan ayırmak zor olabilir. Bu bölümde, sürdürülebilir outdoor giyim markalarıyla alışveriş yaparken göz önünde bulundurmanız gereken önemli noktaları keşfedeceksiniz.

Sürdürülebilir Malzemeler

Giyim üretiminin ve tedarik zincirinin her yönü iklim değişikliğine katkıda bulunma potansiyeline sahiptir. Giyim endüstrisi atmosfere önemli miktarda sera gazı salmaktadır. Sonuç olarak, iklim değişikliğinin etkisini hızlandırmada rol oynamaktadır.

Sürdürülebilir outdoor giyim seçeneklerini keşfederken dikkat edilmesi gereken ilk şeylerden biri malzemedir. Normal outdoor giyim markalarının aksine, sürdürülebilir outdoor giyim markaları organik malzemelere veya doğal malzemelere öncelik verir. Diğer bazı durumlarda, bazı sürdürülebilir outdoor giyim şirketleri de geri dönüştürülmüş bir malzeme veya diğerini kullanır.

Sürdürülebilir outdoor giyim markalarını belirlerken malzeme seçimi önemli bir rol oynar. Bilinçli şirketler, çevreye en az etkiyi sağlamak için ürünleri için en sürdürülebilir malzemeleri seçecektir.

Öte yandan, sentetik malzemeler doğal kaynaklara ağır bir yük getiriyor ve çok fazla enerji gerektiriyor. Polyester, spandeks ve naylon gibi kumaşlar suçlular arasında yer alıyor. Yoğun üretim süreçlerinin yanı sıra, biyolojik olarak parçalanamadıkları için bertaraf aşamasında da çevreyi etkiliyorlar.

Sürdürülebilir ve etik outdoor giyim markaları, sürdürülebilir ve geri dönüştürülmüş kumaşları benimseyerek bu çevresel etkileri azaltmaktadır. Bu nedenle, bir outdoor moda markasını değerlendirmeden önce kumaş seçimlerine yakından bakın.

Çevre dostu outdoor giyim malzemeleri arasında organik pamuk, keten, kenevir ve bambu yer almaktadır. Halihazırda var olan sentetiklerin etkisini azaltmak için bazı markalar geri dönüştürülmüş sentetikler de kullanmaktadır.

Ancak bu, uzun vadede en etkili sürdürülebilir moda çözümü olmayabilir. İdeal olarak, sürdürülebilir outdoor markaları doğal çevre dostu kumaşlara geçiş yapmalıdır. Bu tür kumaşlar, sürdürülebilir giysiler üretmek için daha az enerji ve daha az su gerektirir.

Üretim Süreci

Sürdürülebilir bir outdoor markasını değerlendirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da, tedarik zinciri uygulamalarına kadar ekstraksiyon prosedürleri gibi üretim süreçleridir.

Sürdürülebilir outdoor giyim markaları, süreçleri hakkında şeffaf olmaktan çekinmiyor. Bu şirketlerin çoğu, yenilenebilir veya sürdürülebilir enerji kullanan çevre dostu fabrikalarla çalışıyor. Ayrıca, sorumlu dağıtım ve bertaraf gibi sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalara öncelik veriyorlar.

Birçok tüketici için çevre dostu bir marka, sürdürülebilir çevre uygulamalarından daha fazlasıdır. Çevre dostu kumaşlardan daha fazlasıdır. Etik outdoor giyim burada devreye giriyor. Etik outdoor giyim markaları insan refahını savunur. Bu, kıyafetlerin nasıl yapıldığı ve işçiler için fabrika koşulları hakkında soruları gündeme getirir. Sonuç olarak, adil ticaret uygulamaları önemlidir. Ayrıca, hayvan refahıVegan dostu markalar bulmanızın nedeni de budur.

Kullanım Ömrü ve Bertaraf

Dış mekan giysilerinin zamana karşı dayanıklı olması gerekir. Sonuç olarak, giysilerinizin ömrü önemlidir. İndirimli fiyatlarla düşük kaliteli giysiler satın alırsanız, kendinizi sürekli alışveriş yaparken bulursunuz. Bu, kirliliğe katkıda bulunan küresel giysi imha sorununa katkıda bulunur. Dünyanın farklı bölgelerinde, çöp sahaları ve su kütleleri giysi atıklarıyla doludur veBu durum kalitesiz ürünlerden ve zararlı üretim ve bertaraf uygulamalarından kaynaklanmaktadır.

Yüksek kaliteli, sürdürülebilir dış mekan kıyafetleri satın almak, uzun süre dayanacak ürünler seçmek anlamına gelir. Bu da sürekli olarak yeni parçaları elden çıkarma ve satın alma ihtiyacını azaltarak uzun vadede daha sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunur. Şirketler aşırı üretimi azaltarak daha az kaynak kullanacak ve daha az atık üretecektir.

Outdoor giysilerinin kalitesini ve kullanım ömrünü göz önünde bulundurmak, ürüne artık ihtiyaç duymadığınızda ne olacağını da incelemeyi gerektirir. Tamamen sürdürülebilir bir outdoor giyim markası, ürünlerinin elden çıkarılma aşamasını dikkate alır. Bu nedenle, geri alma programları uygulayan bazı sürdürülebilir ve etik outdoor giyim şirketleri bulabilirsiniz.

Burada, müşterilerinin ürünleri geri dönüşüm ve yeniden kullanım için iade etmelerine izin veriyorlar. Bilinçli bir tüketici olarak, ürünlerin biyolojik olarak parçalanabilir ve geri dönüştürülebilir olup olmadığını da göz önünde bulundurun. Bu sistemler çöp sahalarında atık birikmesini önler ve geri dönüştürülmüş malzemelerle çalışmak için yeni yollar sunar. Birçok yönden, kullanılmış ekipman ve giysiler yeni ürünler haline gelebilir.

Sertifikalar

Günümüzde şirketler çevre dostu ve sürdürülebilir gibi kelimeleri pazarlama taktikleri olarak kullanmaktadır. Bu durum, tüketicilerin neyin gerçekten çevre dostu olup neyin olmadığının farkında olmadığı bir yeşil yıkama sorunu ortaya çıkarmaktadır. Çevre dostu bir markayı tanımlamanın yollarından biri, şeffaf markaların gösterebildiği sertifikalarıdır. Bunlar, müşterilerine, aşağıdakiler tarafından belirlenen belirli gereksinimleri karşıladıklarını bildirirprofesyonel kuruluşlar.

Sürdürülebilir bir outdoor giyim markasını araştırırken Adil Ticaret Sertifikası, Sertifikalı B Şirketi, Adil Çalışma Derneği, İklim Nötr Sertifikası ve vegan dostu olup olmadığına dikkat edin. Her sertifikasyon ve ödüllendirme kuruluşunun tedarik zincirinin incelediği bir yönü vardır.

Bir şirket belirli bir kurum tarafından onaylandığında, müşteriler en yüksek standartları karşıladıklarından emin olabilirler. Bununla birlikte, henüz en yüksek sertifikalara sahip olmayan ancak yine de bilinçli seçimler yapan büyüyen şirketler olduğunun farkındayız.

Sürdürülebilir Malzeme ve Uygulamaları Benimseyen 8 Outdoor Giyim Markası

İster doğa yürüyüşü, ister kampçılık veya başka bir açık hava aktivitesiyle ilgileniyor olun, ihtiyaçlarınızı karşılayan sürdürülebilir bir açık hava markası bulacaksınız. Bu markalar, sürdürülebilir ve geri dönüştürülmüş malzemeler seçmekten yenilenebilir enerji kaynaklarını benimsemeye kadar standartları belirliyor. Mağazadan alışveriş yapmak yerine çevrimiçi alışveriş yapmayı tercih ediyorsanız, web sitelerinden kolayca alışveriş yapabilirsiniz.

Öne çıkardığımız en iyi sürdürülebilir dış mekan markalarına hızlı bağlantılar:

        1. Patagonya

        Fotoğraf Kredisi: Patagonia

        Ürün Yelpazesi

        Erkekler, kadınlar ve çocuklar için dört mevsim outdoor giysiler ve ekipmanlar sunan markanın sweatshirt, kapüşonlu sweatshirt, kazak, tişört, şort, yelek ve sırt çantası gibi ürünleri bulunuyor. Herkes ve yaş aralığı için geniş ürün yelpazesi Patagonia'yı sürdürülebilir outdoor giyim markası haline getiriyor.

        Sürdürülebilir Kumaşlar

        Organik pamuk, kenevir ve keten gibi çok çeşitli doğal lifler kullanan marka, geri dönüştürülmüş kaşmir, polyester ve naylon gibi geri dönüştürülmüş malzemeleri de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, RDS sertifikalı kuş tüyü ve RWS sertifikalı merinos yünü ürünler de bulabilirsiniz.

        Sürdürülebilir ve Etik Uygulamalar

        Yenileyici tarım sertifikasının oluşturulmasına yardımcı oldu, Worn Wear yeniden satış programı aracılığıyla kullanılmış ürünlerin satın alınmasını teşvik ediyor, satışların %1'ini doğal çevrenin korunması ve restorasyonu için bağışlıyor, Adil Ticaret Sertifikalı fabrikalar işletiyor ve etik bir tedarik zincirini teşvik ediyor.

        Patagonia, sürdürülebilir outdoor giyim markalarını keşfederken ilk akla gelen isimlerden biridir. Şirket, yeşil ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı ile sürdürülebilir giyim tedarikinde öncülerden biridir.

        Patagonia'yı önermemizin nedenlerinden biri, markanın bir açık hava meraklısının ihtiyaç duyduğu hemen her şeyi sunmasıdır. Kayak kıyafetlerinden dış mekan ekipmanlarına kadar, açık havayı keşfetmek için ihtiyacınız olan her şeyi bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

        Kumaş seçiminin yanı sıra, Patagonia'yı büyümeye olan bağlılığı nedeniyle en iyi sürdürülebilir outdoor giyim şirketi olarak konumlandırıyoruz. Marka, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak için sürekli olarak yeni yollar keşfediyor. Katkılarından biri, Rejeneratif Organik Sertifikalı programın kurulmasındaki rolüdür. Aynı zamanda sertifikalı bir B Corporation'dır.

        Beden kapsayıcılığı açısından, Patagonia daha fazla beden seçeneği sunma konusunda ilerleme kaydetmektedir. Yine de, daha fazla vücut ölçüsüne uyacak daha fazla beden seçeneği görmeyi umuyoruz. Şu anda, XXS-XXL aralığını bulacaksınız.

        Patagonia'da Alışveriş Yapın

        2. Resim Organik

        Fotoğraf Kredisi: Picture Organic

        Ürün Yelpazesi

        Dağ tırmanışı, snowboard, kayak ve sörf gibi aktiviteler için erkek, kadın ve çocuk outdoor kıyafetleri. Spor kıyafetleri, dış giyim, sokak kıyafetleri, outdoor ekipmanları ve hamak ve eldiven gibi aksesuarlar stoklar.

        Sürdürülebilir Kumaşlar

        Çeşitli kumaşları ve bilinçli üretim prosedürlerini bünyesinde barındıran Picture, biyo-polyester gibi biyo-kaynaklı malzemeler ve geri dönüştürülmüş polyester gibi geri dönüştürülmüş kumaşlar kullanmaktadır. Şirket ayrıca üretim sürecinde organik pamuk başta olmak üzere organik lifler kullanmaktadır.

        Sürdürülebilir ve Etik Uygulamalar

        Şeffaflık Picture'ın kimliğinin özünü oluşturuyor. Bilinçli bir marka olarak müşterilerinin bilmesi gereken her şeyi sitelerinde sunuyorlar. Picture, Adil Giyim Vakfı'nın bir üyesi ve çalıştığı fabrikaları bir tedarik zinciri yönetim sistemi aracılığıyla denetliyor.

        Picture Organic'in ana sertifikalarından biri Certified B Corp etiketi. Bu, şirketin çevresel sorumluluk taahhüdü olan şirketlere verilen en yüksek ödülü aldığını gösteriyor. Şirket, düşük etkili üretimi şeffaf bir tedarik zinciri modeliyle birleştiriyor. Bu, Picture'ı sadece sürdürülebilir bir marka olarak değil, aynı zamanda etik bir marka olarak da sunuyor.

        Organik pamuk kullanımından geri dönüştürülmüş polyester gibi malzemelere kadar, Picture'ı sürdürülebilir olmanın çeşitli yollarını keşfetme konusundaki kararlılığıyla tanıyoruz.

        Şirketin geliştirmesini istediğimiz bir alan da yenilenebilir ve düşük enerji kaynaklarının kullanımıdır. Neyse ki, fosil yakıtlara büyük ölçüde güvenmek yerine kullanımını artırmaya yönelik açıklamasını ve taahhüdünü çoktan yaptı.

        Picture'ın sitesinde yürüyüş için ceketlerden yüzme için takımlara kadar geniş bir yelpazeyi keşfedebilirsiniz. Ancak Picture, Patagonia'ya kıyasla biraz daha küçük bir beden kapsayıcılığına sahiptir.

        Mağaza Resmi

        3. Cotopaxi

        Fotoğraf Kredisi: Cotopaxi

        Ürün Yelpazesi

        Dış giyim ve spor giyim de dahil olmak üzere erkek ve kadın dış giyim ürünleri. Ürün yelpazesi polar ve yalıtımlı ceketler, yelekler, kapüşonlular, sweatshirtler, altlar, şapkalar ve su şişelerini içerir.

        Sürdürülebilir Kumaşlar

        Çoğu ürün geri dönüştürülmüş, yeniden kullanılmış veya sorumlu malzemeler içerir. Kumaşlar arasında artık kumaş, geri dönüştürülmüş polyester ve RDS Sertifikalı kuş tüyü gibi sorumlu bir şekilde tedarik edilmiş kumaşlar kullanan (Re)Purpose Koleksiyonu yer alır.

        Sürdürülebilir ve Etik Uygulamalar

        Cotopaxi, bakir olmayan ve alternatif malzemeler tedarik etmekte, Adil Ticaret Sertifikalı fabrikalarla ortaklık kurmakta ve yıllık denetimler gerçekleştirmektedir. Ortaklık kurduğu fabrikalar hakkında şeffaf bilgiler sunmaktadır. Ayrıca şirket, İklim Nötr Sertifikasına sahiptir. Şirket, moda endüstrisi için kâr amacı gütmeyen bir ittifak olan Sürdürülebilir Giyim Koalisyonunun da bir üyesidir.

        İnsanlar sürdürülebilir giysileri, özellikle de dış mekan giysilerini düşündüklerinde, donuk veya nötr renkleri hayal etmek kolaydır. Ancak bu, Cotopaxi'nin kendisini diğerlerinden ayırdığı bir alandır.

        Marka, daha sürdürülebilir olmak için sürekli değişiklikler yapmanın yanı sıra eğlenceli renk severleri de hedefliyor.

        Stil açısından Patagonia ve Picture Organic gibi rakipleri arasında öne çıkan bu markanın, ürünlerinde eğlenceli, parlak ve renkli desenler sunarken sürdürülebilirliğe de önem verdiğine şüphe yok.

        Bu marka hakkında takdir ettiğimiz şeylerden biri de yıllık etki raporlarını yayınlaması. Diğer birçok bilinçli şirket gibi, etki raporu da bir önceki yılı incelemenin bir yolu olarak hizmet ediyor. Yeni kazanımları vurgulamanın yanı sıra, zorlukları ve şirketin bunları nasıl çözdüğünü sunmanın da bir yolu.

        Cotopaxi Mağazası

        4. prAna

        Fotoğraf Kredisi: prAna

        Ürün Yelpazesi

        Erkekler ve kadınlar için seyahat, macera ve sürdürülebilir yoga kıyafetleri. Marka, üst ve alt kıyafetlerden dış giyim, elbiseler ve mayolara kadar bir dizi ürün stoklamaktadır. Koleksiyonda yoga ve sütyen üstleri, taytlar, pantolonlar, yelekler, gömlekler, performans üstleri ve kazaklar bulunmaktadır. prAna ayrıca yoga matları ve tebeşir çantaları gibi aksesuarlar da sunmaktadır.

        Sürdürülebilir Kumaşlar

        Ürün türüne bağlı olarak farklı malzemeler kullanan prAna'nın üretim sırasında kullandığı bazı kumaşlar arasında organik pamuk, kenevir, geri dönüştürülmüş polyester ve diğer geri dönüştürülmüş sentetikler, RDS sertifikalı kuş tüyü, sürdürülebilir şekilde hasat edilmiş merinos yünü ve TENCEL modal bulunmaktadır. Ayrıca bazı Adil Ticaret Sertifikalı giysiler de sunmaktadır.

        Sürdürülebilir ve Etik Uygulamalar

        prAna, çevre bilinci, sosyal sorumluluk ve şeffaflığı uygulamalarının merkezine yerleştirmektedir. şirket, macerayı savunduğu kadar, yün ve kuş tüyü kullandığı için hayvan refahını da taahhüt etmektedir. sorumlu ambalajlamayı benimseyerek ambalajlamada plastik kullanımını azaltmayı başarmıştır. şirket, malzeme kullanımı yoluyla tedarik zinciri boyunca izlenebilirliği taahhüt eder vesosyal sorumluluk.

        prAna, 1992'den beri outdoor dünyasında bilinen bir isim olarak varlığını sürdürüyor.

        Bu marka için en önemli noktalardan biri, koleksiyonlarını belirli açık hava etkinliklerine göre düzenlemesidir. Bu nedenle, müşterilerin yoga, yüzme, seyahat, yürüyüş ve tırmanma için ürünleri görmesi kolaydır.

        Basit aktif kıyafetler ve uzanma kıyafetleri arıyorsanız, bunları da web sitesinde bulabilirsiniz. Buradaki dezavantajlardan biri, bazı ürünlerin hala işlenmemiş sentetiklerden oluşmasıdır. Bundan kaçınmak için, sitede açıkça belirtildiği gibi her bir ürünün ayrıntılarını dikkatlice incelemek önemlidir.

        PrAna'da Alışveriş Yapın

        5. Vaude

        Fotoğraf Kredisi: Vaude

        Ürün Yelpazesi

        Yürüyüş, dağcılık, kampçılık, sırt çantasıyla gezme ve bisiklete binme için giyim ve ekipman. Marka, kadınlar, erkekler ve çocuklar için giyim, ayakkabı ve aksesuarlar sunuyor. Ürünlerinden bazıları ceketler, kazaklar, yelekler, formalar, pantolonlar, bisiklet şortları ve bisiklet ayakkabılarıdır. Ayrıca açık hava etkinliklerini desteklemek için tozluklar, başlıklar ve eldivenler gibi aksesuarlar da bulacaksınız.

        Sürdürülebilir Kumaşlar

        Ürün yelpazesini ve koleksiyonlarını oluşturmak için çeşitli kumaşlar kullanan Vaude'nin tercih ettiği malzemelerden bazıları merinos yünü, RDS Sertifikalı kuş tüyü, odun lifi ve organik pamuktur. Vaude ayrıca geri dönüştürülmüş naylon ve polyester gibi geri dönüştürülmüş kumaşlar da kullanmaktadır.

        Sürdürülebilir ve Etik Uygulamalar

        Vaude, malzeme seçiminin yanı sıra Ecolor gibi çevreye duyarlı üretim tekniklerini de kullanıyor. Ecolor boyama prosedürü daha az sera gazı emisyonu üretiyor ve daha az enerji ve su gerektiriyor. Vaude, Küresel Organik Tekstil Standardı (GOTS), Küresel Geri Dönüştürülmüş Standart (GRS) ve ISO 14001 gibi sertifikalara sahip.

        Özellikle bisiklet ve dağ sporlarıyla ilgileniyorsanız, büyük olasılıkla Vaude'yi tanıyorsunuzdur. Almanya merkezli bu şirket, açık hava meraklıları için sürdürülebilir ve yenilikçi dış mekan ekipmanları ve kıyafetleri sağlıyor.

        Sürdürülebilir iş uygulamalarından yenilikçi çevre koruma yöntemlerine kadar, Vaude'nin sürdürülebilir outdoor giyim yelpazesine yaptığı katkıları takdir ediyoruz.

        Sürdürülebilir kumaş kullanımının yanı sıra vegan dostu giysiler de sunan Vaude, tedarik zincirleri boyunca sorumlu uygulamalara bağlı kalarak işleyişinde şeffaflığı savunuyor.

        Vaude, çeşitli açık hava etkinlikleri için seçenekler sunmanın yanı sıra, dünyayı yaşamaya değer kılmaya olan bağlılığını da belirtmiştir. Bu sorumluluğu ürün, sosyal ve çevresel arayışlarında nasıl taşıdığını görebiliriz. Marka, Green Shape Core Koleksiyonunun bir parçası olarak ahşap liflerinden biyolojik olarak parçalanabilen poları yeniledi.

        Markanın koleksiyonunda geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen ürünler de yer alıyor. Ayrıca daha az su, daha az kimyasal ve daha az karbon emisyonu kullanılarak parçalar üretiliyor.

        Vaude'de Alışveriş Yapın

        6. Outerknown

        Fotoğraf Kredisi: Outerknown

        Ürün Yelpazesi

        Sürdürülebilir dış giyim, üstler, altlar ve mayolar. Outerknown'un parçaları arasında eşofman altları, atletler, tulumlar, yürüyüş pantolonları, kot pantolonlar, mayolar, tişörtler ve şortlar yer alıyor.

        Sürdürülebilir Kumaşlar

        Marka, geri dönüştürülmüş polyester, kadın mayo serisi için Econyl (geri dönüştürülmüş okyanus plastiği), organik pamuk, kenevir, yün ve RDS sertifikalı kuş tüyü gibi malzemeler kullanıyor. Markanın bazı ürünlerinde esneme için spandeks kullandığını unutmayın. Bununla birlikte, doğal, geri dönüştürülmüş veya her iki malzemenin karışımından oluşan kıyafetleri keşfedebilirsiniz.

        Sürdürülebilir ve Etik Uygulamalar

        Outerknown Peru, Meksika ve Çin gibi ülkelerde Adil Ticaret ABD Sertifikalı fabrikalarla çalışmaktadır. Outerknown aynı zamanda şeffaf bir şirkettir. Üretim ortakları ve fabrikalarının işçilere nasıl davrandığı hakkında bilgi verir. Kumaş seçimi ve Outerworn programı, döngüsel bir moda şirketi olma taahhüdünü vurgular.

        Outerknown, sadece suyla ilgili aktiviteler için değil, aynı zamanda sadece doğadayken de sörften ilham alan bir dizi kıyafet sunmaktadır. Bluesign onaylı bir şirket olarak Outerknown'un üretim sürecinde çok az kimyasal kullanılmaktadır. Bu nedenle, aksi takdirde üretimde kullanılacak toksik kimyasalların sayısını azaltarak çevresel etkilerini sınırlamaktadır.

        Sürdürülebilir modanın en önemli unsurlarından biri döngüselliktir. Çevre dostu kumaşlar ve güvenli üretim yöntemleri kullanmanın yanı sıra, kalıcı ürünler üretmek de önemlidir. Outerknown'un çabalarını takdir etmemizin nedenlerinden biri de budur.

        Outerworn bölümü aracılığıyla, bilinçli tüketiciler önceden giyilmiş Outerknown kıyafetlerini satın alabilir ve satabilir.

        Outerknown, kumaş endüstrisinin kirli yönlerinin temizlenmesine katkıda bulunma taahhüdüyle fark yaratıyor. Sitede doğadan ilham alan renklerde, dışarıdaki maceraları destekleyen çeşitli parçalar bulacaksınız.

        Outerknown'da Alışveriş Yapın

        7. Coalatree

        Fotoğraf Kredisi: Coalatree

        Ürün Yelpazesi

        Coalatree, yürüyüş ve kamp için en iyi kıyafet ve aksesuarları üretir. Bazı ürünler arasında sweatshirtler, ceketler, üstler, pantolonlar ve şortlar bulunur. Ayrıca battaniye ve hamak gibi kamp aksesuarları ve malzemeleri de bulabilirsiniz.

        Sürdürülebilir Kumaşlar

        Şirket, ürünlerini üretmek için öncelikle geri dönüştürülmüş ve yeniden tasarlanmış malzemeler kullanıyor. Malzeme seçeneklerinden bazıları geri dönüştürülmüş polyester, geri dönüştürülmüş naylon ve geri dönüştürülmüş organik pamuk. Şirketin öne çıkan malzemelerinden biri geri dönüştürülmüş kahve. Burada şirket, yerel kahve dükkanlarından geri dönüştürülmüş kahve telvesi topluyor ve bunları parçacıklara dönüştürüyor. Daha sonra nano boyutlu parçacıkları geri dönüştürülmüş plastikle karıştırıyorŞişeler.

        Sürdürülebilir ve Etik Uygulamalar

        Coalatree'nin üretim tesisleri Fair Wear Foundation ve bluesign tarafından sertifikalandırılmıştır. Giysilerinin etkisini azaltmak için toksik olmayan, dayanıklı, su itici apre ve bazı giysiler için susuz boyama kullanmaktadır. Şirket, yenilenebilir enerji ve düşük etkili havalandırma kullanan fabrikalarla ortaklık yapmaktadır. Ambalaj açısından Coalaree, ağaç dostu ambalajlara öncelik vermektedir.

        İster seyahat edin ister aydınlık bir günde yürüyüşün tadını çıkarın, rahat kıyafetlere ihtiyacınız olduğuna şüphe yok. Coalatree, her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz çevre dostu kıyafetler tasarlaması, üretmesi ve kanıtlamasıyla öne çıkıyor. Kıyafetten hamaklara, battaniyelere ve daha fazlasına kadar Coalatree tek durak noktasıdır.

        Şirketin ilginç yanı, Colorado'da kendi kendini idame ettiren bir organik çiftlik olarak başlamış olması. Çiftliği işletirken, çiftlik ürünleri için sürdürülebilir uygulamalara öncelik vermişler.

        Marka bu misyonundan vazgeçmeyerek giyim ve aksesuar alanına da girmiştir. Coalatree ürünlerini Salt Lake City, Utah'ta tasarlamakta ve dünya çapında sürdürülebilir fabrikalarla ortaklık yapmaktadır.

        Coalatree Mağazası

        8. Toad&Co

        Fotoğraf Kredisi: Toad&Co

        Ürün Yelpazesi

        Doğa yürüyüşleri veya gündelik işler için erkek ve kadın kıyafetleri. Parçalar arasında tulumlar, tulumlar, ceketler, pantolonlar, elbiseler, üstler, gömlekler ve tişörtler gibi aktif ve atletik giysiler yer alıyor.

        Sürdürülebilir Kumaşlar

        Toad&Co kenevir, organik pamuk, TENCEL lyocell, RWS sertifikalı yün, geri dönüştürülmüş malzemeler ve Lenzing modal gibi kumaşlardan kıyafetler sunuyor. Marka ayrıca vegan malzemelerden oluşan koleksiyonlar da sunuyor.

        Sürdürülebilir ve Etik Uygulamalar

        Markanın döngüsel ekonomiye olan bağlılığını takdir ediyoruz. İkinci el satın alımları teşvik etmek ve kıyafetleri daha uzun süre kullanmak için ThredUp ile önemli işbirliklerinden biri yapıldı. Şirket, nakliye için geri dönüştürülmüş reklam panolarından yeniden kullanılabilir postalar kullanıyor. Ayrıca, Topluluk Çevre Konseyi ve Çevre Savunma Merkezi gibi çevre ortakları var.

        Toad&Co bu ihtiyacın farkına vararak şık tasarımlara sahip outdoor giysiler üretmeye başladı. Bu giysiler, outdoor giysileri sevenlerin zorlu aktiviteler dışında da giysilerinin tadını çıkarmalarını kolaylaştırıyor.

        Toad&Co sürdürülebilirliği tek yol olarak görüyor ve bunu sadece konuşarak değil eylemleriyle de gösteriyor. Şirket müşterilerine kumaş tercihlerini keşfetme seçeneği sunuyor. Ayrıca fabrikalarını denetlemeye de öncelik veriyor. Sitenin en iyi özelliklerinden biri de malzeme seçimine göre koleksiyonları keşfedebilmeniz.

        Toad&Co, ürün satmanın yanı sıra insanları sürdürülebilir uygulamalar konusunda eğitmeye yaptığı katkılarla da bizi etkiliyor. Markanın web sitesinde "Repair, Don't Replace" (Onar, Değiştirme) gibi bölümler bulacaksınız. Bu bölümde, insanları parçalarını atmak yerine daha uzun süre kullanmaya teşvik eden kısa yazılar yer alıyor.

        Ayrıca, tesislerinde sürdürülebilir uygulamaların rolünün farkındadırlar. Toad&Co'nun genel merkezi, Yenilenebilir Enerji Sertifikaları şeklinde karbon dengelemeleri satın almaktadır. Ayrıca, genel etkilerini azaltmak için enerji tasarruflu LED ampuller kullanmaktadırlar.

        Toad&Co ile outdoor parçalarınızın tadını günlük kullanım için modern stiller olarak çıkarabilirsiniz. En büyük dezavantajı beden ölçülerinde yatıyor. Patagonia gibi daha geniş bir ürün yelpazesi sunan markaların aksine, Toad&Co'nun kadın ürünleri XS'den XL'ye kadar çıkıyor. Erkek ürün yelpazesi ise S-XXL arasında değişiyor.

        Toad&Co Mağazası

        Sonuç

        Açık hava aktiviteleri ve etkinlikleri genellikle özel ekipman ve giysiler gerektirir. Sonuç olarak, açık hava topluluğu ve bireylerin kullandıkları ürünlerin çevresel etkilerine dikkat etmeleri gerekir.

        Yürüyüş ve bisiklet gibi açık hava etkinliklerinin tadını çıkarırken, sürdürülebilir parçalarla kendinizi giydirebilirsiniz. İster bir sonraki mayonuzu ister sadece bir çift rahat çorap arayışında olun, buradaki markaların seçenekleri var.

        Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.