Çevrenin Korunmasına İlham Verecek En İyi 22 Doğa Podcast'i

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

Yaban hayatı ve doğa belgesellerinden bir şeyler öğrenmeyi sevenler, doğa podcast'leri ile çok eğlenecekler. Yaban hayatı podcast'leri, hareket halindeyken en sevdikleri program türünü dinleyebilmelerini sağlar. Bu bilim podcast'leri yoğun bir programa veya rahatlatıcı bir molaya tam olarak uyar. Heyecan verici doğal dünya hakkında büyüleyici hikayelerin tadını çıkarabilir ve bilimsel bilgi edinebilirsiniz.

Dünya çapındaki binlerce doğa podcast'i arasından dinlenebilecek en ilginç ve eğitici 22 vahşi yaşam ve doğa podcast'ini paylaşıyoruz.

İlgili: Doğadan ve doğa hakkında daha fazla söz için, doğal dünyayı takdir eden ve onun korunmasından bahseden ünlü kişilerden alıntı yapan en iyi doğa sözleri listemize göz atın.

Dinlemeye Değer En İlham Verici 22 Doğa Podcast'i:

İştirak Açıklaması: TRVST, Amazon Services LLC Associates Programı ve uluslararası varyantları dahil olmak üzere çeşitli ortaklık programlarının bir katılımcısıdır. Bu nedenle, uygun satın alımlardan size hiçbir ücret ödemeden bir reklam ücreti kazanabiliriz.

Öne çıkardığımız doğa podcast'lerine hızlı bağlantılar:

        1. Doğa Çocukları

        Kredi: Nature Guys

        Doğa birçok insana, özellikle de şehirleşmiş bölgelerde yaşayanlara uzak geliyor. Nature Guys, mahallenizdeki doğa bağlantılarını keşfetmenize yardımcı oluyor. Program, doğa hakkında daha derin bir anlayış geliştirmenizi sağlıyor ve olumlu bir fark yaratmaya çalışmanız için size ilham veriyor.

        İlk bölümü 2016'da yayınlanan doğa podcats'inin asıl sunucuları Bob ve merhum Bill, Cincinnati Doğa Merkezi'nde gönüllü olarak çalışırken tanışmışlar. Programda, hepsi de birinci sınıf doğa bilimci olan çok sayıda yardımcı sunucu ve bir prodüksiyon ekibi var. Kuşları sesle tanımlayan uygulamalar, volkan patlamaları ve tarihi kır çiçekleri gibi harika şeyleri tartışıyorlar.

        Bölümleri Spotify, Google Podcasts, Stitcher ve diğerlerinden dinleyebilirsiniz. Doğrudan web sitesinden de dinleyebilirsiniz. Doğal hikaye anlatımlarını takdir etmek için sesli bir yorum bırakırsanız, gelecek bölümlerinden birinde sesinizi duyabilirsiniz.

        Burada doğa adamlarını dinleyin .

        2. BBC Countryfile Dergisi

        Eğer macerayı seviyorsanız, BBC Countryfile Magazine podcast'i hoşunuza gidecektir. BBC Studios'un birçok doğa podcast'inden biridir. Her bölüm, vahşi yaşam arayışında kırsal bölgeleri keşfetmek için bir yolculuktur. Sunucular genellikle ilginç tarihi yerleri tespit eder ve dinleyicilerle büyüleyici ve beklenmedik ayrıntıları paylaşır.

        Ayrıca, kırsal ve sürdürülebilir yaşam hakkında bilgi edinmekle ilgileniyorsanız, bu programı seveceksiniz. Güzel kırsal manzaralarda yolculuk ederken, yerel halkla tanışıyor ve röportaj yapıyorlar. Bu röportajlar genellikle doğa haberleri ve kırsal bölgeleri etkileyen büyük konulara odaklanıyor.

        Ancak her şey kasvetli değil; "İngiliz kırsalından ve vahşi yaşamından ilham alan en iyi klasik müzik" ve "Şair Kenneth Steven ile Seil Adası'nda güzel ve dinlendirici bir yürüyüş" gibi bölümler oldukça neşeli. Arada bir birkaç ünlü isim, yüksek prodüksiyon değerleri ve doğa ve ülke severler çok fazla yanlış gidemez.

        Countryfile web sitesinde dinleyin .

        3. Doğa podcasti

        International Journal of Science, Nature dergisiyle daha ünlü olabilir ama podcast'i bilim meraklıları arasında hızla yaygınlaşıyor.

        Nature Podcast dinleyicileri en son bilim haberleriyle buluşturuyor ve Nature'ın gazetecileri doğayla ilgili en heyecan verici araştırmaları yeni içgörüler ve istatistiklerle gün ışığına çıkarıyor. Programda tartışılan konular, bilimsel çalışmalar için retinaları canlandırmaktan kenevir yetiştirmeye ve iklim değişikliğiyle mücadele yollarına kadar oldukça çeşitli.

        Her bölümde, Nature dergisinin herhangi bir sayısından ilgi çekici araştırmaları vurguluyorlar. Araştırmanın arkasındaki bilim insanlarını, gazetecileri ve editörleri getiriyorlar ve analizlere derinlemesine dalıyorlar.

        Program, çoğu belgesel çeken çeşitli Doğa gazetecileri tarafından sunuluyor. Dolayısıyla, dramatik hikaye anlatımının kısa ama heyecan verici bir bölümüyle karşı karşıya olduğunuzu biliyorsunuz.

        Nature Podcast, geniş bir yelpazede bilimsel bilgi edinmenin ve bugün karşı karşıya olduğumuz önemli koruma sorunlarının çoğuna doğa temelli çözümler keşfetmenin eğlenceli bir yoludur. Sunucuların bulaşıcı coşkusu, bilgi sahibi olmayı kolaylaştırır.

        Ayrıca, doğayla ilgili en önemli konuların ve haberlerin kaçırılmayacak günlük derlemesi olan doğa brifingine buradan kaydolabilirsiniz. Yakın zamanda, iç mekan hava kirliliğinin nasıl önemli bir sağlık yüküne neden olduğunu, Brezilya'da başkanlık değişirken iklim vaatlerini ve eski Mısır kültüründe mumyaların nasıl hazırlandığını ele aldılar.

        Nature.com'da dinleyin .

        4. National Trust podcast

        Fotoğraf National Trust Mottisfont Gardens Annie Spratt tarafından Unsplash üzerinde

        National Trust amacına sadık kalmıştır - doğal tarihi korumak ve herkes için erişilebilir tutmak. Bu doğa podcast'i, Trust tarafından korunan nesnelere ve yerlere daha yakından bakmak için doğaseverleri ve tarih meraklılarını bir araya getiriyor. Bonus - Trust'ta çalışan insanların hayatlarına gizlice göz atabilirsiniz. Podcast, gerçek tarih, doğa ve insanları araştırıyor-Vakıf mülkünün dünya ortamı.

        National Trust podcast'i zihinsel sağlık yürüyüşleri için ideal arkadaşınız olabilir. Program sizi engebeli arazilerde ve yoğun bisiklet gezilerinde işitsel yürüyüşlere çıkarıyor. Ayrıca sizi huzurlu malikanelere, cıvıl cıvıl kuşların olduğu pastoral ormanlık alanlara ve akan derelere götürecek.

        Bazı bölümlerde ünlü kişilerin yanı sıra tarihte iz bırakmış çok da ünlü olmayan kişilere de yer veriyorlar. Bir önceki bölüm olan "Dekorun Dior'u" özellikle ilgi çekici. Bölümleri indirebilir veya web sitelerinden dinleyebilirsiniz. Program ayrıca Spotify, Google Podcasts ve diğerlerinde de mevcut.

        National Trust web sitesinden dinleyin.

        5. Ologiler

        Kredi: Ologies

        Bilim ve komedinin bir arada olamayacağını düşünüyorsanız, bir kez daha düşünün. Ologies, ödüllü bilim yazarı ve muhabiri Alie Ward tarafından sunulan komedi içerikli bir bilim podcast'i. Ward'ın zeki insanlara meraklı sorular sorduğu ve tuhaf hikayeler paylaştığı bölümler var. Time Magazine'in en iyi 50 podcast'inden biri seçilen program, mizahi olduğu kadar eğitici de.

        Merak ettiğiniz gerçekleri merak ediyorsanız bu program tam size göre. Programın her bölümünde parlak bir bilim uzmanı konuk ediliyor ve insanlar, hayvanlar veya bitkiler gibi kendi uzmanlık alanlarındaki konuları tartışıyorlar.

        Ward'ın podcast serisinde yemek pişirme, trenler, tarih ve sağlıklı yaşamla ilgili bilim hikayeleri de yer alıyor. Ologies'e podcast alabileceğiniz her platformdan ulaşabilirsiniz. Son bölümü dinleyin ve kahkahalarla süslenmiş sürükleyici bir bilimsel bilgi dozajına hazır olun.

        Audible'da dinleyin veya Ologies web sitesi .

        6. BBC Earth Podcast

        Bu podcast, yayıncılık devi BBC Studios'tan bekleyebileceğiniz her şeye sahip. Sürükleyici hikaye anlatımıyla dünya standartlarında bir şov sunuyorlar. Şov sizi en derin mağaralardan ve geniş çöllerden harikulade dış uzaya götürüyor.

        BBC Earth Podcast, bilim ve doğa hakkında ilgi çekici hikayeler paylaşıyor. "Bir vombat ödevimi yedi" ve "Bu nehir yasal olarak bir "insan"" gibi bölümler kulağa ilginç geliyor. Dördüncü kurulum olan mevcut seri, özel konuk röportajları ve sahne arkası haberleri vaat ediyor. Emily Knight sunuyor ve dinleyicileri taşımak için harika bir iş çıkarıyor.

        Program nispeten kısa, bölüm başına ortalama 30 dakika sürüyor, bu nedenle hızlı bir dinleme. Ancak, perdeleri geri çekmeyi ve doğal dünyamız hakkında çok iyi bilinmeyen gerçekleri size göstermeyi vaat ediyor. BBC Earth Podcast'i normalde podcast bulabileceğiniz herhangi bir platformda dinleyebilirsiniz.

        BBC Earth'te dinleyin.

        7. Balık Diye Bir Şey Yoktur

        Bu, komedi yönü de olan ödüllü bir podcast. Haftalık podcast, doğa ve bilim izleyicileri arasında oldukça popüler. Programın konsepti oldukça basit; her hafta, bir grup araştırmacıdan oluşan sunucular, o hafta keşfettikleri favori bilimsel gerçekleri sunuyorlar.

        Tartışmalar bu büyüleyici gerçekler etrafında şekilleniyor. Son bölümlerde Kore yaşlanma sistemi, Çin sınavları, İngiltere'deki çitler ve diğer ilginç gerçekler tartışılıyor.

        No Such Thing as A Fish podcast sunucuları havalı bir inek grubu gibi. Kapüşonlular ve kupalar gibi ürünler satıyorlar, ülke çapında turlara çıkıyorlar ve her yıl kitap yayınlıyorlar. Programın tam bir topluluk ruhu var. Herhangi bir podcast akış platformunda No Such Thing as A Fish podcast'ini dinleyerek havalı bilim kulübüne katılın.

        Balık Diye Bir Şey Yok'u dinleyin.

        8. Ormanınız

        "Bilime saygı duyun, doğaya saygı duyun, birbirinize saygı duyun"- bu podcast'in inancı budur. Eğer sizin de inancınız buysa, en sevdiğiniz doğal dünya podcast'lerinden birini daha bulmuş olabilirsiniz. Konuşmalar sürdürülebilir avcılık ve balıkçılık, vahşi yaşamın korunması, suyun korunması ve iklim değişikliği ile ilgilidir.

        Matthew Kristoff, yapımcı ve sunucu, diğer doğa tutkunlarını programa getiriyor. Doğanın nasıl mutlak bir keyif olduğundan bahsediyorlar ve sıradan bireylerin vahşi doğayı nasıl koruyabilecekleri konusunda farkındalık yaratıyorlar. Senaryo olmadan, podcast'i dinlemek kolaydır ve daha çok arkadaşlarınızın konuşmasını dinlemek gibidir.

        Programın sponsorları arasında sadece orman yangınlarından zarar görmüş ahşaplardan mobilya üreten Damaged Timber şirketi yer alıyor. Diğer sponsorlar arasında sürdürülebilir şirketler West Fraser ve GreenLink Forestry bulunuyor. Tüm bölümleri Spotify, Google Podcasts, Google Play, Stitcher ve diğer platformlardan izleyebilir veya indirebilirsiniz.

        Ormanınızı Dinleyin.

        9. KriptoNaturalist

        Bir bilim kurgu podcast'ine ne dersiniz? CryptoNaturalist, kurgusal garip doğa hikayelerini gerçek gerçeklerle paylaşan bir sesli drama dizisidir. "Kriptidler" olarak adlandırdıkları gizemli yaratıkları öğrenecek ve hayali olarak dünya dışı yerlere seyahat edeceksiniz.

        Podcast'in harika yanlarından biri de hikayelerine doğa sevgisini katması. Yani asfaltta yüzen semenderleri ve minik balinaları göremeseniz bile, etrafınızdaki doğayı bir mucize olarak görebilirsiniz.

        Dinleyicilerin "David Attenborough'nun X Files ile buluşması" olarak adlandırdığı, şiirsel, komik ve belki de sıra dışı hikayeleriyle biraz ürkütücü olan program, doğa yazarı Jarod K. Anderson tarafından yazılıyor, seslendiriliyor ve üretiliyor, ancak zaman zaman özel konuklar da programın seslendiricisi ya da yazarı olarak yer alıyor.

        Kripto Doğa Bilimciyi dinleyin.

        10. Gelecek Ekolojileri

        Orijinal müzik ve ses efektleriyle Future Ecologies podcast'i sizi dünyanıza yepyeni bir gözle bakmaya davet ediyor. Müzik ve doğayı bir araya getirerek size eşsiz bir deneyim sunuyor. Podcast, insan ve çevre arasındaki doğal ilişkiyi keşfetmeye odaklanıyor. Program, bitkiler ve vahşi yaşamla ilgili konularda uzman bilgiye sahip kişilerle röportajlar yapıyor.

        Podcast herkese açık ve ücretli kategorilerde mevcut. Herkese açık bölümleri ücretsiz olarak dinleyebilirsiniz, ancak bonus bölümleri dinlemek için Patreon'a kaydolmanız ve ayda 1 dolar ödemeniz gerekiyor. Patreon üyeliğinin daha yüksek seviyeleri, çıkartmalar ve orijinal illüstrasyon sanat eserleri gibi ek avantajlarla birlikte geliyor.

        Future Ecologies yerli seslere vurgu yapıyor. Podcast'in yerli Britanya Kolumbiyası'nda kaydedildiğini özellikle belirtiyorlar.

        Geleceğin Ekolojilerini dinleyin.

        11. Noisy by Nature Podcast

        Avustralya garip ve nadir yaratıklara ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür. Netizenler ve onların memleri Avustralya'yı tehlikeli derecede ilgi çekici bir yer gibi gösterir, ancak podcast sunucusu Ann Jones Avustralya'nın seslerini aydınlatıyor. Bölümler çok kısa, genellikle 8 ila 15 dakika arasında, bu da öğrenmenin hızlı ve kolay bir yolu gibi görünüyor. ABC Studios tarafından üretilmiştir ve çocuklar için uyarlanmıştır, ancak yetişkinler de tadını çıkarabilir.

        Noisy by Nature, Avustralya'da evcil ve yabani kuşların çıkardığı her türlü sesi inceliyor ve açıklıyor. Ağustos böceklerinin serpme sesinden inleyen koyun kuşlarına kadar keşfedilecek çok şey var. Dinleyiciler, doğadaki kuşların farklı seslerini tanımayı ve onlar hakkında eğlenceli gerçekleri öğrenecekler. Ayrıca kuşlar ve onların maskaralıkları hakkında oldukça ilginç hikayeler de var.

        Noisy By Nature'ı dinleyin.

        12. Bitkileri Savunurken

        Bitki meraklıları buna bayılacak çünkü bu podcast tamamen bitkiler hakkında. En küçük ottan dev ağaçlara kadar, bu program botanik bilimini kutluyor. Sunucu Matt Candeias, insanların bitkilere dikkat etmesini istiyor. Sadece güzel oldukları veya ekonomik olarak kullanıldıkları için değil, doğal dünyanın önemli bir parçası oldukları için.

        Program, koruma çabaları hakkında derinlemesine bilgi ve kritik bilgileri paylaşmak için bitki uzmanlarını ve koruma uzmanlarını bir araya getiriyor. Bitkilerin hayatınız için ne kadar önemli olduğunu bilmek ister misiniz? Bitkileri Savunurken'i dinleyin; her hafta yeni bölümler yayınlanıyor.

        Bonus bölümler ve çıkartmalar gibi ekstra avantajlar istiyorsanız, podcast'i Patreon'da destekleyebilirsiniz. 10 $ karşılığında sizi programın yapımcılarından biri olarak gösterecekler. Ayrıca kupalar, tişörtler ve bez çantalar içeren özel ürünler satın alarak bitkilere ve podcast'e olan sevginizi gösterebilirsiniz.

        Gezegeni Savunurken'i dinleyin.

        13. Nature's a Hoot

        Programda doğayla ilgili her şey, özellikle de yırtıcı kuşlar ve onların nasıl korunacağı tartışılıyor. Büyük ölçekli koruma çabalarından arka bahçenizdeki vahşi yaşamı korumak için yapabileceğiniz daha basit şeylere kadar her bölüm kuşlar, yaşadıkları dünya ve karşılaştıkları zorluklar hakkında ilginç bilgiler ve sohbetlerle dolu.

        İngiltere merkezli bu doğa podcast'i, Hawk Conservancy Trust'ın izniyle dinleyicilere sunuluyor. Her bölümde değerli bilgi ve deneyimlerini dinleyicilerle paylaşan doğa bilimciler ve aktivistler yer alıyor.

        Son bölümde BBC Doğa Tarihi Birimi'nde çalışan deniz biyoloğu ve vahşi yaşam film yapımcısı Dawood Qureshi yer alıyor. Her ay yeni bir bölüm yayınlıyorlar, bir ya da iki kez dinledikten sonra sabırsızlıkla bekleyeceğinizden eminiz.

        Nature's a Hoot'u dinleyin.

        14. Yaratık Kulübesi

        Tarantula, kertenkele, böcek ve kelebek gibi küçük evcil hayvanları toplamayı seviyorsanız The Critter Shed podcast'ini seveceksiniz. Sunuculardan Collie Ennis'in sürüngenler ve ürpertici sürüngenlerle dolu bir kulübesi var. Program, bir koleksiyoncu ve arkadaşınızı dinliyormuşsunuz gibi hissettirecek. Colette Kinsella diğer sunucu ve hayvanlara tapan saygın bir ses yapımcısı.

        The Critter Shed'in bölümlerini Ennis'in kulübesinde kaydettiğini bilmek ilginizi çekecektir. Bilim programı ayda bir veya iki kez yeni bölümler yayınlıyor, ancak bunu dört gözle bekleyeceğinizi düşünüyoruz. Örümceklerin nasıl bebek yaptığı, zihin kontrol güçleri olan parazitler ve zehirli kurbağalar gibi doğal dünyadaki harika ve garip şeyler hakkında bilgi edineceksiniz.

        The Critter Shed'i dinleyin.

        15. Doğamız

        İnsanlar uzun bir süre boyunca doğayı kendilerine ait bir şey olarak gördüler, peki ya gerçekte biz doğaya aitsek? Doğamız podcast'i insanların doğayla bütünleşmelerine, nerede ve kim olurlarsa olsunlar doğanın bir parçası olduklarını anlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

        Doğa bize sağlık faydaları sağlayabilir ve zihinsel ve ruhsal refahımızı artırabilir; sadece ondan nasıl yararlanacağımızı bilmemiz gerekir. Sunum yapan Alyssa Benjamin'in inandığı ve sizinle paylaşmak istediği şey budur.

        Her haftalık bölümde, yiyecek aramadan Hint halk tıbbına, organik bahçecilikten çiftçiliğe ve doğal boyamaya kadar çeşitli doğal alanlarda uzmanları konuk eden podcast'in en popüler bölümleri arasında "Fotoğrafçı Molly Steele ile Doğal Dünyanın Gözleminde" ve "Buffy Kurucu Ortağı ve CEO'su Leo Wang ile Nasıl Daha İyi Uyunur?" yer alıyor.

        Doğa podcastimiz ideal bir Yoga veya meditasyon arkadaşı olabilir. Spotify, Google Podcasts ve Stitcher dahil olmak üzere birçok ses akış platformunda dinleyebilirsiniz.

        Doğamızı Dinleyin.

        16. Sayısız Doğamız

        Kredi: Our Numinous Nature

        Our Numinous Nature podcast'inin yapımcıları derin doğa hikayeleri aramak için seyahat ediyorlar. Doğa tarihi, bölgesel flora/fauna ve folklor hakkında fantastik hikayeler arıyorlar. Yeryüzüyle derin bir bağ kuran insanlarla konuşuyorlar. Konuk listelerinde vahşi yaşamı koruyanlar, halk sanatçıları, avcılar, yaşayan tarihçiler ve şifalı bitkiler uzmanları var.kültürlerini, doğayla olan ilişkilerini, tarihlerini ve yaşamlarını onurlandırmak amacıyla hikayeler.

        Yapımcılar sadece anlatacak bir hikayeleri olduğunda bir bölüm kaydediyor gibi görünüyor, bu yüzden bölümleri düzenli olarak yayınlamıyorlar. Ancak, bölümler genellikle yaklaşık iki saat uzunluğunda, bu yüzden uzun bir dinleme içindesiniz. Programın Apple Podcasts'te 4.9 puanı var, bu yüzden endişelenmeyin, dinlemenin her dakikasına değecek. İstediğiniz herhangi bir ses akışı platformunda dinleyebilirsiniz.

        Saygısız Doğamızı Dinleyin.

        17. Yaşayan Dünya

        BBC Radio tarafından üretilen bu podcast serisini tanımlamanın en iyi yolu eski ama iyi bir şey. Son bölüm Mart 2020'de yayınlandı ve BBC Radio prodüksiyonu sonsuza dek sona erdirmiş olabilir. Bununla birlikte, arşivlenmiş 195 bölümün tümü web sitelerinde mevcuttur ve buradan dinleyebilirsiniz.

        Dinleyicilere dünyanın dört bir yanından Britanya manzarasıyla ilgili en iyi hikayeleri sunan programın eski bölümlerini dinlediğinizde gizemli kuşları, tuhaf görünümlü balıkları ve sineklerin kışı nasıl geçirdiğini keşfedeceksiniz.

        Yaşayan Dünya'yı dinleyin.

        18. Vahşi

        Chris Morgan'ın sunduğu The Wild, doğanın azmini ve yıllarca süren insan sömürüsüne rağmen nasıl hayatta kaldığını gözler önüne seriyor. Ağaçkakandan ders alın, su samurunun mülteci hikayesini dinleyin ve bir zamanlar nesli tükenmekte olan farklı hayvan türlerinin başarılı bir şekilde yeniden çoğalmasını kutlayın. Program, dinleyicileri Pasifik Kuzeybatı ve Pasifik Okyanusu'nda bir keşif ve takdir yolculuğuna çıkarıyor.Dünya.

        Podcast, vahşi yaşamın ilginç hikayeleri ve karmaşık yaşam biçimlerinin yanı sıra, kendilerini bu hayvanları korumaya adamış insanların çabalarını da öne çıkarıyor. Pocketcast ve Apple Podcasts'te bulunan podcast'in her bölümünü ortalama 30 dakikada dinleyebilirsiniz.

        The Wild'ı dinleyin.

        19. Biyonik Gezegen

        Doğaya aşık olup iklim krizinin tahribatına karşı kör olamazsınız. Çevre değişiyor ve Bionic Planet podcast'i bu yeni gerçeklikte yolunuzu bulmanıza yardımcı olmak istiyor çünkü ancak sorunu anlarsanız çözüme katkıda bulunabilirsiniz.

        Uluslararası iklim politikaları, bu politikaları yönlendiren konular ve bu politikaların yaratacağı çevresel ve ekonomik etkiler hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Dinleyiciler, karmaşık konulara basit ama derinlemesine yaklaşımı nedeniyle sunucu Steve Zwick'i övüyorlar.

        İklim kontrolü çabalarındaki en son gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız, Bionic Planet yanınızda. Program, dinleyicileri zamanında raporlama ile döngü içinde tutar ve sizi düşündürmek için derinlemesine analizler sunar.

        Biyonik Gezegen'i dinleyin.

        20. Sound By Nature

        Bir doğa podcast'i arıyor olabilirsiniz çünkü hayvanlar, bitkiler, volkanlar, iklim değişikliği ve diğerleri hakkında bilgi edinmek istemiyorsunuz. Bunun yerine, meditasyon, dinlenme, uyku veya yürürken veya egzersiz yaparken doğal sesleri duymakla ilgileniyorsunuz. Sounds by Nature tam da bunu sağlıyor.

        Bu podcast'teki doğal sesler bilgisayar yazılımları tarafından oluşturulmuyor; bunlar farklı yerlerde kaydedilmiş gerçek sesler. Her bölümün ne zaman ve nerede kaydedildiğini gösteren ayrıntılar var. Bu kadar canlı, atmosferik açıklamalarla size açık havada tam bir his veriyor. Podcast'in Instagram sayfasında kayıt alanının fotoğraflarını bile bulabilirsiniz.

        Zor bir gün geçirdiğinizde ya da açık havayı çok özlediğinizde dinlemek isteyeceğiniz bu podcast sizi sakin bir yere götürecek.

        Doğadan Sesler'i dinleyin.

        21. Bilimsel Yaşam

        Bu haftalık podcast'te sunucu Jim Al-Khalili, sınırları zorlayan bilim insanlarıyla röportajlar yapıyor. Programı neşeli bir şekilde sunuyor. Dinleyicilerin sadece bilim hakkında bilgi edinmekle kalmayıp bilimin arkasındaki insanları da tanımaları için sorular soruyor.

        Life Scientific programı size bilim insanlarının hayatının derinliklerine dalma ve onları neyin motive ettiğini anlama şansı sunuyor. Son bölümlerde Ben Garrod, Steve Brusatte ve Shankar Balasubramanian yer alıyor.

        The Life Scientific'i dinleyin.

        22. Kalabalık Bilimi

        İnternetin yanıtlamadığı bilim ve teknoloji sorularınız varsa, Crowd Science programında bir uzmana sorabilirsiniz. Sorularınızı yapımcılara göndermeniz yeterli, onlar da size yanıt verebilecek nitelikteki en iyi araştırmacıları programa dahil edecekler. Bisiklet üzerinde nasıl dengede durulduğu ve hayvanların neden göç ettiği gibi sorular programda yanıtlandı.

        BBC Dünya Servisi tarafından hazırlanan ve farklı araştırmacılar ve gazeteciler tarafından sunulan programın her Cuma yeni bir bölümü yayınlanıyor. 30 ila 35 dakika arasında bir bölümü dinlemeyi bitirebilirsiniz.

        Kalabalık Bilimi'ni dinleyin.

        Sonuç

        Doğal dünya, doğanın insanoğluna verdiği her türlü güzel şeyi içerir. Doğa, onun hediyeleri ve zorlukları hakkında bilgi edinmek, çevreyi daha iyi takdir etmenize yardımcı olur. Zaten bir doğa aşığı olsanız bile, podcast'ler doğa hakkında daha fazla bilgi edinmenin çok ilginç bir yoludur.

        Bu liste, başlamanız için olağanüstü doğa podcast'lerinin bir koleksiyonudur. 22'nin çok fazla göründüğünü biliyoruz, ancak bu harika podcast'lerden bazıları yılda birkaç bölüm yayınlıyor - ve doğanın verecek çok şeyi var. Gelecek nesiller için doğanın sunduğu her şeyi korumaya ilham vermek için bunlara bir kulak verin.

        Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.