Para ve İsraftan Tasarruf Etmek İçin 40 Sıfır Atık Takası

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

Sıfır atık yaşam, insanların satın aldıkları ürünlerden optimum değeri elde etmelerini sağlarken atıkları azaltmaya yardımcı olan çevre dostu bir yaşam tarzıdır. Bu nedenle, sıfır atık bir yaşam tarzı yaşamak isteyen biri olarak, tüketiminizi atık geçirmez hale getirmeniz gerekir. Bunu yapmak için, sıfır atık takasları, israfa neden olan öğeleri sıfır atık faturasına uyanlarla değiştirmenize yardımcı olur.

Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Yaşam İçin 40 Kolay Takas

İştirak Açıklaması: TRVST, Amazon Services LLC Associates Programı ve uluslararası varyantları dahil olmak üzere çeşitli ortaklık programlarının bir katılımcısıdır. Bu nedenle, uygun satın alımlardan size hiçbir ücret ödemeden bir reklam ücreti kazanabiliriz.

Aşağıda, hayatınızı biraz daha atıksız hale getirmenize yardımcı olacak kapsamlı bir sıfır atık takas listesi bulunmaktadır.

Sıfır atık takaslarının ikinci el satın aldığınızda ve yalnızca ihtiyacınız olduğunda daha iyi olduğunu unutmayın. Mükemmel çalışan bir alternatife sahipken listedeki öğelerden herhangi birini satın almak ters etki yaratacaktır.

En iyi sıfır atık takasları listemize hızlı bağlantılar:

        Plastik sıfır atık takasları

        Plastik ürünleri mutfaktan banyoya kadar evin hemen her yerinde bulabiliyoruz. Ev dışında ise petrokimyasal malzemeler ucuz ve kolay temin edilebilir olduğu için alternatiflerine göre hala çok daha popüler. Sonuç olarak bugün her yıl yaklaşık 300 milyon ton plastik atık üretiyoruz.

        Plastik biyolojik olarak parçalanmaz ve çöplükleri ve okyanusları kirleterek insanları ve vahşi yaşamı tehlikeye atar. Ayrıca plastiklerin %99'undan fazlası kömür, doğal gaz ve petrol gibi yenilenemeyen kaynaklardan üretilmektedir. Plastik ürünleri hayatınızdan bir kerede çıkarmak kolay olmayabilir, ancak aşağıdaki liste başlayabileceğiniz bazı öğeleri içermektedir.

        1. Plastik kahve fincanları

        Fotoğraf: Kamil Szumotalski on Unsplash

        Kahve içmek için kullanılan bardakların %99,75'i geri dönüştürülmemektedir ve 2011 yılında 2,5 milyar bardak çöpe atılmıştır. Kahve dükkanına düzenli ziyaretinizi sıfır atık aktivitesi haline getirmenin bir yolu plastik kahve bardaklarından kaçınmaktır. Bunun yerine kupanızı veya termosunuzu getirmeyi tercih edin, çünkü bunları yıkayıp tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

        2. Plastik su şişeleri

        Her gün pet şişe su satın alma alışkanlığınızı evde musluktan yeniden kullanılabilir bir su şişesi doldurmakla değiştirin. Bu, çoğu insanın fark ettiğinden daha fazla etkisi olan bir seçimdir.

        Dünya her dakika bir milyon plastik şişe satın alıyor2 ve uzmanlar 2021 yılına kadar plastik şişe tüketimimizin yarım trilyonu aşacağını tahmin ediyor. Ancak plastik geri dönüşümünün önünde hala uzun bir yol olduğundan, plastik şişelerin çevre üzerindeki etkisini azaltmak için hepimiz üzerimize düşeni yapabiliriz.

        3. Plastik alışveriş torbaları

        2018 yılında plastik kaplar ve plastik ambalajlar, belediye katı atıklarının %14,5'inden fazlasını oluşturarak en yüksek tonaja sahip olmuştur.

        Şu anda, her yıl küresel olarak yaklaşık 5 trilyon tek kullanımlık plastik poşet kullanıyoruz. Tek kullanımlık plastik poşetleri yeniden kullanılabilir alışveriş poşetleri ve organik lifli ürün poşetleriyle değiştirmek kolay bir sıfır atık değişimidir. Ayrıca, yerel sıfır atık mağazanıza yeniden kullanılabilir bir çanta götürmek, her seyahatinizde karbon ayak izinizi azaltmanıza yardımcı olur.

        4. Plastik pipetler

        İnsanların çok kullandığı ve kullandıktan hemen sonra çöpe attığı şeylerden biri de plastik pipetlerdir. Kamusal alanda su ve içecek içmeyi kolaylaştırır ve dağınıklığı önler, ancak çevrenin ödediği bedel buna değmez.

        Bunun yerine silikon, cam, ahşap veya metalden yapılmış yeniden kullanılabilir pipetlere geçiş yapın. Bunları internetten veya sıfır atık mağazalarından kolayca satın alabilir ve dışarıda yemek yerken bir çantada veya çevre dostu bir sırt çantasında taşıyabilirsiniz.

        5. Plastik mutfak eşyaları

        Plastik çatal bıçak takımlarını sürdürülebilir kaynaklı ahşap veya metal alternatiflerle değiştirmek, sıfır atık yolculuğunuzda kolay bir değişim sağlar. Ayrıca kompostlanabilir alternatifler de isteyebilirsiniz. Elbette çatal bıçak takımlarınızı dışarıda yemek için getirmek de düşünebileceğiniz bir şeydir.

        6. Plastik kaplar

        Fotoğraf: Markus Spiske on Unsplash

        Mason kavanozlar, cam kaplar ve çelik kaplar plastiğin yerini alan dayanıklı, yeniden kullanılabilir kaplar olarak hizmet vermektedir. Yeniden doldurmak için sıfır atıklı toplu mağazalara götürmek için mükemmel olan yeniden kullanılabilir silikon gıda saklama torbalarında da uygun yedekler bulabilirsiniz. Kuru gıdalar ve meyveler için kullanabileceğiniz pamuklu saklama torbaları da vardır.

        7. Plastik sargı

        Ürünleri paketlemek için plastik yerine kağıt ambalaj veya gübrelenebilir plastik ambalaj kullanın. Balmumu veya vegan balmumu ambalajlar da harika alternatiflerdir. Seçim yapmanıza yardımcı olmak için burada en iyi plastik ambalaj alternatiflerinden bir seçki sunuyoruz.

        Kağıt sıfır atık takasları

        Ağaçlar ekosistemin önemli bir parçasıdır ve küresel ısınmayı durdurma çabalarımızda kritik öneme sahiptir. Ancak ağaçlar yalnızca karbon tutma aracı değildir; kağıt üretimi de dahil olmak üzere birçok başka amaca hizmet ederler.

        Kağıt ve kağıt ürünleri genellikle dayanıklı değildir. Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 1 milyar ağaç değerinde kağıt çöpe atılmaktadır. Bu tür atıkların çevresel etkisi çok büyüktür ve kağıt ürünleri veya sıfır atık ürünler olan alternatifleri seçerek bu etkiyi azaltabiliriz.

        Aşağıda kağıt ürünleri için kolay sıfır atık takaslarının bir listesi bulunmaktadır

        8. Kağıt havlular

        Paçavralar veya bez peçeteler kağıt havlular için harika işlevsel değişimlerdir. Bu kolay temin edilebilen yeniden kullanılabilir kağıt havlular dayanıklıdır ve paradan tasarruf etmenizi sağlar. Buna ek olarak, ağaçları kurtarmış olursunuz ve kurtarılan her 17 ağaç atmosferden yaklaşık 250 pound CO2 emer.

        Peçetelerinizi takip etmek ve temiz tutmak çok önemlidir. Aksi takdirde, sadece birkaç kez kullandıktan sonra çöpe atarsanız daha fazla atık yaratırsınız. Profesyonel bir ipucu, kirli peçeteleri çamaşır makinenizin tabanına atmaktır. Bu şekilde onları temizlemeyi unutmazsınız.

        9. Tuvalet kağıdı

        Fotoğraf: Claire Mueller on Unsplash

        Bide dönüştürücü kit kullanmak daha az tuvalet kağıdı tüketeceğiniz anlamına gelir. Ayrıca bambu gibi ağaç olmayan kaynaklardan yapılan çevre dostu tuvalet kağıdına da geçebilirsiniz. Ayrıca, geri dönüştürülmüş tuvalet kağıdı kullanmak, işlenmemiş ağaçlardan yapılanlara kıyasla daha az israftır. Çok fazla yıkama gerektirmesine rağmen, aile bezi olarak da bilinen yeniden kullanılabilir tuvalet bezine geçme seçeneği de vardır.

        10. Tek kullanımlık kağıt torbalar

        Kağıt biyolojik olarak parçalanabilir, bu nedenle mikro liflerin çevreyi kirletmesi konusunda endişelenmemize gerek yok. Ancak ağaçları kesme hızımız, yeniden büyüme hızlarından çok daha hızlı. Bu da önemli bir endişe kaynağı.

        Örneğin, 15 yaşındaki bir ağaçtan yaklaşık 700 adet kâğıt market poşeti üretilebilir ve çok yoğun bir mağazada bir saat içinde tükenebilir. Bu da sadece bir kez kullanıp çöpe atacağımız 700 adet kâğıt poşeti yetiştirmenin 15 yıl sürdüğü anlamına gelir.

        Tek kullanımlık kağıt poşetlere daha iyi bir alternatif, jüt, pamuk ve kenevir gibi doğal liflerden yapılan yeniden kullanılabilir ve dayanıklı poşetler olacaktır.

        Bir e-ticaret işletmeniz varsa veya düzenli olarak arkadaşlarınıza ve ailenize ürün gönderiyorsanız, çevre dostu ambalaj seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Yine de yalnızca bir kez kullanılıyor olsalar da, en azından bu seçeneklerde sürdürülebilir kaynaklı malzemeler kullanılır, biyolojik olarak parçalanır ve gezegen için daha iyidir.

        11. Bakire kağıt

        İşlenmemiş kağıdın pürüzsüz, bozulmamış beyaz kalitesinin bir bedeli vardır, genellikle işlenmemiş ağaçlar ve çok sayıda kimyasal. Ve bir ağacı kesmek, onu kağıda dönüştürmek, bir kez kullanmak ve sonra çöp sahasına atmak büyük bir israf gibi görünüyor. Bu nedenle, geri dönüştürülmüş kağıt tercih ettiğiniz kağıt türü olmalıdır. Bir ton geri dönüştürülmüş kağıt 17 ağaç, 380 galon petrol, 4000 kilowatt enerji ve 7000 galon petrol tasarrufu sağlar.Su.

        Banyo sıfır atık değişimleri

        Fotoğraf: Nacho Fernández on Unsplash

        Evin tamamen ikinci el ürünlerle doldurulması mümkün olmayan bir odası da banyodur. Güvenlik ve hijyen gibi nedenlerle, banyonuzu ve kişisel hijyen ürünlerinizi yepyeni durumda temin etmek istersiniz. Ancak, sıfır atık banyonuzun plastik ve aşırı atıklardan arınmış olmasını sağlamanın yolları vardır.

        Aşağıda, daha az savurgan alternatiflerle değiştirmeyi düşünmeniz gereken banyo değişimlerinin bir listesini ele alıyoruz.

        12. Diş Fırçası

        Normal plastik diş fırçaları için birkaç sıfır atık diş fırçası değişimi vardır. Biyolojik olarak parçalanabilen bir bambu diş fırçası ile değiştirebilirsiniz. Bambu diş fırçalarını sevmiyorsanız, değiştirilebilir başlıklı diş fırçalarını tercih etmelisiniz. Naylon kıllardan kurtulmak istiyorsanız, yaban domuzu kılları olan diş fırçalarına göz atın.

        13. Diş macunu tüpleri

        Diş macununuzu evde yapmanız mümkündür, ancak bu fikri cazip bulmuyorsanız, satın alabileceğiniz daha az atık ürün alternatifleri bulabilirsiniz. Örneğin, diş macununu toz veya tablet şeklinde alabilirsiniz. Bu değişikliklerden herhangi biri, geri dönüşümü oldukça zor olan boş diş macunu tüplerini biriktirmekten kaçınmanıza yardımcı olur.

        14. Diş ipi

        Normal diş ipleri genellikle plastik bir şişede paketlenmiş mumlu naylonlardır. Sıfır atık diş ipini tercih edin ve doğal malzemelerden yapılmış biyolojik olarak parçalanabilir diş ipine geçin. Plastik içermeyen ambalajlar ve yedekler de dikkat edilmesi gereken niteliklerdir. Diş rutininizi plastik şişeler olmadan tamamlamak için sıfır atık gargara da alabilirsiniz.

        15. Tek kullanımlık tıraş bıçağı

        Tek kullanımlık plastik tıraş bıçağınızı paslanmaz bir emniyetli tıraş bıçağıyla değiştirin. Paslanmaz çelik dayanıklıdır ve uygun bakımla size uzun süre hizmet edecektir. Emniyetli bir tıraş bıçağının yalnızca yeni bıçakların tekrarlayan maliyeti vardır, bu da her seferinde yeni bir tıraş bıçağı satın almaktan daha azdır. Biraz para biriktirecek ve daha az plastik atık üreteceksiniz.

        16. Şampuan

        Genellikle şampuan, içindekiler tükendikten sonra işe yaramaz hale gelen kaplarda gelir. Bir ayda bir şişe şampuan tüketirseniz, yıl sonuna kadar 12 atık kabınız olur. Palm yağı içermeyen bir şampuan çubuğu, çevre dostu ve plastik içermeyen bir alternatiftir. Saç kremleri ve nemlendiriciler gibi çubuklarda gelen başka saç bakım ürünleri de vardır.

        Saç bakım ürünlerinin kalıplar halinde gelmesi fikrinden hoşlanmıyorsanız, yeniden doldurulabilir sıvı şampuan ve saç kremlerini tercih edin. Bu yöntem, ürünleri büyük miktarlarda satın almanıza ve ihtiyacınız olduğunda kullanışlı dispenser şişenizi yeniden doldurmanıza olanak tanır.

        17. Vücut yıkama

        Banyoda sıfır atık takası yapmanın bir yolu da vücut yıkama ve el yıkama sıvılarını, genellikle kalıp sabun şeklinde olan sıfır atık vücut yıkama sıvılarıyla değiştirmektir. Kalıp sabun genellikle kağıt paketlerde gelir ve bazen toplu olarak satın aldığınızda tek tek ambalajsız olarak gelir. Yeniden doldurulabilir bir tür satın almak da göz önünde bulundurmanız gereken bir şeydir.

        18. Makyaj ürünleri

        Yüz yıkama, dudak kremi ve fondöten gibi makyaj ürünleri genellikle başta plastik olmak üzere süslü ambalajlarda küçük miktarlarda gelir ve bu da hızlı bir şekilde boş atık kaplarının toplanmasına neden olabilir. Kozmetik ürünlerde sıfır atık takasları yapmanın bir yolu, yeniden doldurulabilir sıfır atık deodorantlar ve temizleyiciler gibi toplu olarak satın alabileceğiniz daha az ambalajlı sıfır atık makyaj seçeneklerini araştırmaktır.

        Yaz güneşi için, plastik şişelerdeki büyük markalar yerine sıfır atık güneş kremi alın. Ayrıca, yeniden kullanılabilir veya plastik içermeyen ambalajlarda gelen ürünleri seçin.

        19. Yüz temizleyici

        Hindistan cevizi yağı, yeniden kullanılabilir yumuşak pamuklarla yüz temizleyici ve sıfır atık makyaj temizleyici olarak harika sonuç verir. Denemeyi seviyorsanız, dudak balmınızı evde de yapabilirsiniz. Ya da plastik ambalaj olmadan temiz ve nemli bir cilt için sıfır atık yüz yıkama suyu alabilirsiniz.

        20. Dönem ürünleri

        Birçok hijyenik ürün markası tampon aplikatörleri, ipler, pedlerin sızdırmaz tabanı ve ambalajlar için plastik kullanmaktadır. Adet gören bir birey yaşamı boyunca 5 ila 15 bin ped ve tampon tüketecektir.

        Bu ürünler plastik atık olarak çöplüklerde son buluyor. Sıfır atık takasları arasında adet kapları, kompostlanabilir pedler, bez pedler, regl iç çamaşırları ve aplikatörsüz tamponlar gibi ürünler yer alıyor.

        21. Duş perdesi

        PVC, sentetik duş perdesi yapımında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Ne yazık ki, petrokimyasal bir üründür ve ne sizin ne de çevre için iyi değildir. Sentetikler için sıfır atık duş perdesi değişimleri pamuk veya kenevir perdeleri içerir.

        Temizlik ürünleri sıfır atık değişimleri.

        Sabun Cevizleri çamaşır yıkamak için harika bir doğal ve sıfır atık alternatifidir. Fotoğraf: Alexandra Tran on Unsplash

        Zararlı kimyasallarla temizlik yapmak sizin için de çevre için de iyi değildir. Ayrıca temizlik, bu amaçla kullanılan aletlere de zarar verir, bu nedenle sık sık onları değiştirmek zorunda kalırız. İşte bugün yapabileceğiniz sıfır atık temizlik değişikliklerinin bir listesi.

        22. Tüyler

        Çevre dostu kuş tüyü toz bezlerini bulmak zor olabilir, çünkü %100 adil bir şekilde tedarik edildiklerinden emin olamayabilirsiniz. Ancak ikinci el bir kuş tüyü almak, etik olanlar da dahil olmak üzere yenileriyle mükemmel bir takastır. Vegan bir yaşam tarzını tercih ediyorsanız ve hayvansal ürünlerden uzak durmayı tercih ediyorsanız, bunun yerine temizlik bezleri kullanın.

        Paçavralarınızı evinizdeki eski pamuklu kumaşlardan yapabilirsiniz.

        23. Temizlik malzemeleri

        Toksik maddeler içeren kimyasal temizlik malzemelerini çevre dostu seçeneklerle değiştirin. Sıfır atık temizlik rutininizin bir parçası olarak sirke, kabartma tozu ve limon gibi doğal veya düşük etkili malzemeleri kullanarak plastik şişelerde satılan sıvı sabunların yerini alabilirsiniz. Doğal temizleyicilerin iyi yanlarından biri de bunları istediğiniz kadar uzun süre dayanmaları için toplu olarak satın alabilmenizdir.

        İsteğe bağlı olarak, temizlik spreyi yapmak için suda çözebileceğiniz çevre dostu temizlik şeritleri veya tabletleri bulabilirsiniz. Sıfır atık çamaşırlar için plastik içermeyen çözünebilir deterjan kapsülleri ve yeniden doldurulabilir çamaşır deterjanı seçenekleri de vardır.

        Çamaşır deterjanına doğal bir alternatif için sabun cevizlerini deneyin. Ayrıca, odanın her bölümü için farklı bir temizlik spreyi satın almak yerine, çok amaçlı bir temizleyici edinin.

        24. Plastik süpürge ve fırçalar

        Eski fırçanızı ahşap veya bambu saplı bir fırça gibi plastik içermeyen sıfır atık bir ürünle değiştirin. Bambu sap, ömrünün sonunda kompost kutunuza faydalı bir katkı sağlayacaktır.

        Doğal kıllara sahip ahşap süpürgeler, naylon kıllara sahip plastik fırçalar için harika sıfır atık değişimleridir. Değiştirilebilir başlıklı bir tane almak, onu daha da çevre dostu ve daha az israflı hale getirir. Metal bir faraş ekleyin ve yıllarca dayanacak bir şeyiniz olsun.

        Eski plastik paspasınızı da çevre dostu bir paspasla değiştirebilirsiniz.

        25. Eldivenler

        Tek kullanımlık eldivenler geri dönüştürülemez ve milyonlarca kişi tarafından çöplüklere atılır. Doğal kauçuktan yapılmış olsalar bile, eklenen kimyasallar nedeniyle çöplüklerde parçalanmaları uzun zaman alır. Kompostlanabilir ve adil ticaret kauçuğundan yapılmış doğal lateks eldivenler, normal eldivenlere sıfır atık alternatifidir.

        26. Kurutma kağıtları

        Tek kullanımlık kurutma kağıtlarından yün kurutma toplarına geçerek çamaşırlarınızda sıfır atık değişimi yapın. Toplar, statik elektriği azaltmada ve kurutma süresini kısaltmada etkili bir iş çıkarır. Çamaşırlarınızı tazelemek için toplara birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz.

        27. Süngerler

        Sıfır atık takas listenizin en başında yer alması gereken şey süngerinizdir. Araştırmalar, mutfak süngerinizin evinizdeki diğer tüm eşyalardan daha fazla bakteri barındırdığını göstermiştir 1 , sadece drenaj kapaklarından sonra ikinci sıradadır. Bu nedenle, onları sık sık, belki haftada bir kez değiştirmek hijyeniktir.

        Petrokimyasallardan normal bir sünger üretiyorlar. Biyolojik olarak parçalanmıyor ve her yıkadığınızda mikroplastikler dökülüyor. Lif kabağı alternatifleri, hindistan cevizi ovucuları ve ovma pedleri, selüloz süngerler ve kenevir ovucuları harika çevre dostu takaslar yapar. Bakır ovucular, yeniden kullanılabilir pamuk süngerler ve ceviz kabuğu süngerleri de öyle.

        Mutfakta sıfır atık takasları

        28. Yeni bulaşık bezi

        Asıl sahibinin kullandıktan sonra bağışlayamadığı çoğu tekstil ürünü gibi, bulaşık bezleri de evinizden doğrudan çöp sahasına gider. Yeni bulaşık bezleri satın almak yerine, eski kıyafetleri yeni bir kullanıma sokarak sıfır atık mutfak kredinizi geliştirin.

        Eski giysilerinizi keserek bez olarak kullanın. Hem eski giysilerinize yeni bir hayat vermiş hem de paradan tasarruf etmiş olursunuz. Pamuklu bulaşık bezleri de mutfak havluları için mükemmel bir sıfır atık takasıdır.

        29. Tek kullanımlık tabaklar

        Tek kullanımlık tabak kullanmanın yıkama için gereken suyu azalttığını varsaymak kolaydır. Ancak, tek kullanımlık tabak üretmek bulaşık yıkamaktan daha fazla kaynak ve enerji gerektirir.

        Geri dönüştürülmeleri çoğunlukla imkansız olduğundan, tek kullanımlık tabaklar da çöp sahalarında değerli bir yer kaplar ve çevre kirliliğine katkıda bulunur. Tek kullanımlık tabakları cam, seramik, bambu veya ahşap tabaklarla değiştirin. Yeniden kullanımdan elde ettiğiniz değer, tek kullanımlıkların aksine, sonunda çevresel maliyetleri dengeleyecektir.

        30. Alüminyum folyo

        Alüminyum folyo ve parşömen yerine silikon pişirme matı kullanabilirsiniz.

        31. Tupperware

        Tupperware gıda saklama için popüler bir seçimdir, ancak siz ve gezegenimiz için daha iyi seçenekler vardır. Tupperware eskiyip kullanılamaz hale geldiğinde, onu daha dayanıklı bir şeyle değiştirin. Gıda saklama için çelik kaplar veya bilyeli kavanozlarla sıfır atık değişimi yapabilirsiniz.

        32. Tek kullanımlık kahve filtreleri

        Sıfır atık kahve için tek kullanımlık filtreler yerine french press kullanın. French press aynı zamanda çay ve fındık sütünü filtrelemek için de kullanıldığından tasarruf edersiniz.

        33. Bulaşık sabunu

        Birçok sabun markası ürünlerinde palmiye yağı kullanmaktadır. Palmiye ağacı yetiştiriciliğinin Endonezya ve Malezya'da ormansızlaşmaya ve ekosistemin bozulmasına en çok katkıda bulunanlardan biri olduğu göz önüne alındığında, bu uygulama çevre dostu değildir. Ayrıca çevre için iyi olmayan başka bileşenler de ekleyebilirler. Palmiye yağı içermeyen bir ürüne geçmeniz gerekip gerekmediğini öğrenmek için bulaşık deterjanınızdaki bileşenlerin listesini kontrol edinalternatif.

        Ambalaj atığının önemli bir konu olduğunu unutmayın, bu nedenle sıfır atık ambalajı ile gelen çevre dostu kalıp sabunları düşünebilirsiniz. Ayrıca bulaşık dostu deterjanın yeniden doldurulabilir türünü de deneyebilirsiniz.

        34. Cupcake astarları

        Kağıt cupcake astarı gübrelenebilir. Ancak, yeniden kullanabileceğiniz silikon bir astarla değiştirirseniz, paradan tasarruf eder ve kağıt israfını azaltırsınız.

        35. Yemek artıkları

        Gıda atıkları süpermarketten alacağınız başka bir ürünle değiştirebileceğiniz bir şey değildir. Ancak apartman kompostu ile gıda atıklarını komposta dönüştürebilirsiniz.

        Diğer sıfır atık takasları

        36. Kalem ve keçeli kalemler

        Atmak yerine mürekkeple yeniden doldurabileceğiniz eko-kalemlere, keçeli kalemlere ve fosforlu kalemlere geçin. Bu, okullarda ve ofislerde plastik atıkları önemli ölçüde azaltabilir.

        37. Su filtreleri

        Su filtrelerinde genellikle çevre için iyi olmayan plastik kullanılır. Kömürlü bir su arıtma cihazı harika çalışır ve sıfır atık alternatifidir. Kömür sudaki kirleri emer ve tadını iyileştirebilir. 3-4 ay boyunca bir kömür çubuğu kullanabilirsiniz.

        38. Taraklar ve saç bağları

        Sentetik saç fırçaları, taraklar ve saç bağları çevre için zararlıdır. Sıfır atık alternatifleri arasında bambu veya ahşap taraklar ve doğal kıllara sahip fırçalar yer alır. Ayrıca, sentetikler yerine doğal kauçuk veya elyaftan yapılmış çevre dostu saç bağlarını seçin.

        39. Çakmaklar

        Normal plastik çakmaktan yeniden kullanılabilir bir modele veya elektronik bir çakmağa geçin.

        40. Hediye paketi

        Çevre dostu hediye paketleri ile sıfır atıklı tatiller geçirebilirsiniz; sadece arkadaşlarınıza değil, dünyaya da hediye vermenizi sağlayan kompostlanabilir veya çiçek tohumlu hediye paketlerini tercih edin.

        İlgili: Hediye paketlerini düşünerek, düşük atıklı bir tatil sezonuna ilham vermek için sıfır atıklı Noel için bir dizi fikrimiz var.

        Sonuç

        Tüm bu sıfır atık takaslarını yapmak bir kerede yapabileceğiniz bir şey olmayabilir, ancak hayatınızda her zaman iyileştirme için yer vardır. Düşük atık alternatifleri için bu takas listesi, sıfır atık yaşam tarzına yeni başlayanlar ve zaten yapanlar için harikadır.

        Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.