6 Sabunluk veya Sabun Torbasının Faydaları

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

Hiç kimse sabun kalıbının lapa gibi dağılmasını izlemekten hoşlanmaz. Sabununuz uzun süre dayanmaz, dokunulduğunda garip bir his verir ve yeni kalıplar almak için para harcamaya devam edersiniz. Neyse ki, bir sabun koruyucu bu sorunu azaltmanıza yardımcı olabilir. Adından da anlaşılacağı gibi, bir sabun koruyucu sabununuzu saklamanıza yardımcı olur. Böylece sabun kalıplarının ömrünü uzatmak ve paradan tasarruf etmek için kullanabilirsiniz.

Bu makale, bir kalıp sabun koruyucusunda aramanız gereken özellikleri ve faydalarını kapsamaktadır.

Bu kullanışlı numaraları duşta çevre dostu vücut yıkama kalıpları, sıfır atık el sabunları ve hatta mutfakta sıfır atık bulaşık sabunu için kullanabilirsiniz.

Sabun koruyucu nedir?

İştirak Açıklaması: TRVST, Amazon Services LLC Associates Programı ve uluslararası varyantları dahil olmak üzere çeşitli ortaklık programlarının bir katılımcısıdır. Bu nedenle, uygun satın alımlardan size hiçbir ücret ödemeden bir reklam ücreti kazanabiliriz. Resimde: Natural Sisal Pouch Soap Saver (Etsy'de) yazan ve fotoğraf kredisi: SCApothcarie

Sabun koruyucu, sabun kalıbınızın ömrünü uzatmanıza yardımcı olan bir aksesuardır. Normalde, sabun kalıplarımızı kurumaları için plastik bir sabunluk veya tepside tutarız. Ancak, sabun tepsisindeki sabun uzun süre dayanmaz çünkü su hala üzerine düşer ve tepsinin dibine oturabilir. Sonuç olarak, sabun köpüğü kurumaz ve sabunluktaki su tahliye olmaz, bu da genellikle aşağıdakilere yol açarvıcık vıcık sabun.

Vıcık vıcık sabunla ilgili sorun ise, sabunu kullanmaya gittiğimizde ihtiyacımızdan çok daha fazla sabun kullanmamız ve kalıpların çok az dayanmasıdır.

Sabun koruyucular, sabunlarınızı tezgahtan veya banyonun kenarından kaldırarak fazla suyun akmasını sağlayarak sabununuzun daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

Sabun koruyucu torbanın özellikleri

Birçok sabunluk file torba olarak gelir. Bu nedenle çoğu kişi sabunluktan sabun torbası ya da sabun torbası olarak bahseder. Sabunluk, alışık olduğumuz sabunluklardan ve plastik sabunluklardan farklıdır. İşte onları farklı kılan bazı özellikler:

Sabununuzun kuruması için yeterli alan vardır.

Geleneksel sabun depolamada, sabun kalıpları hava ile kuruyacak yer olmadığı için uzun süre dayanmaz. Bu yüzden ıslak ve yumuşak kalır. Ancak, sabunluk torbası nefes alabilirlik için yeterli alana sahiptir. Boşluklar, yeterli havanın kalıba ulaşmasına ve bir kısmı erimeden önce kurumasına izin verir.

Düzgün drenaj sağlar.

Sabun koruyucuların önemli bir özelliği uygun drenajdır. Sabundaki suyu boşaltmak için bir araç yoksa sabun koruyucu olmayacaktır. Sabun koruyucu bir torba, tipik olarak bir ağ olduğu için tam drenaja izin verir. Su tutamaz.

Temizlemesi kolaydır.

Sabun koruyucu poşetlerin temizlenmesi ve bakımı kolaydır. Sabunu bir bez veya peeling olarak kullanıyorsanız, sabunu çıkarmanız ve sabun köpüğünü durulamanız yeterlidir. Ardından sabunu içine geri koymadan önce sıkıca sıkın.

Derinlemesine temizlik için tek yapmanız gereken küçük bir peçeteyi yıkar gibi yıkamak ve güneş ışığında kurumaya bırakmaktır. Sabun koruyucu çantayı temizlemek stressizdir.

Sabun koruyucu torbanın faydaları nelerdir?

Sabun torbasının kalıp sabununuzu kuru tutmanın dışında başka faydaları da vardır. Sabun torbasının diğer faydaları şunlardır:

1. Sabun kalıplarınızın ömrünü uzatır.

Sabun koruyucu torbanın birincil amacı sabununuzun daha uzun süre dayanmasını sağlamaktır. Hepimiz sabunumuzun çok çabuk erimesinden hoşlanmayız. Dört haftadan fazla dayanması gereken bir kalıp sabunun ancak iki hafta dayanması oldukça can sıkıcıdır.

Sabunluk torbası, kalıp sabununuzu banyo tezgahının yüzeyinden kaldırarak uzun süre dayanmasına yardımcı olur, böylece duştan sonra su birikintisi içinde kalmaz. Sabunluk torbalarının büyük çoğunluğu, onları duvara asmanızı sağlayan bir büzme ipi ile birlikte gelir. Daha modern seçeneklerden bazıları, duşunuzun cam veya fayans duvarına takmak için mükemmel olan bir vantuz içerir.Böylece sabununuz yumuşamaz ve sabun köpükleri kolayca kurur.

2. Sabun parçalarınızı korur.

Normal sabunluklar ve sabunluklarla, sabun kalıbınız için kalan küçük sabun parçalarını ziyan etmek kolaydır, çünkü bunlar işlenemeyecek kadar küçüktür. Ancak sabun torbası sabununuzun her parçasını kullanmanıza olanak tanır. Tek yapmanız gereken, birlikte eriyecek olan eski sabunun son parçalarına yeni bir sabun kalıbı eklemektir. İsrafı önlerken tüm sabununuzu kullanmış olursunuz.

3. Peeling özelliği vardır.

Birçok sabun koruyucu torba aynı zamanda peeling olarak da kullanılır. Sabunluk torbası yapımında kullanılan malzemeler arasında pamuk, sisal lifi ve polyester bulunur. Yalnızca organik pamuk ve bitki bazlı bir lif olan sisal gibi organik liflerden yapılmış bir sabun koruyucu torba satın almak en iyisidir. Sisal lifinden yapılmış bir sabun koruyucu torba, cilde zarar vermeden peeling yapabilen doğal olarak kaba bir dokuya sahiptir.

Pamuklu bir sabun torbası da cilde peeling yapabilir. Tüm cilt tiplerine, özellikle de hassas ciltlere sahip kişiler için mükemmel bir seçimdir.

4. Sabun köpüğünüzü geliştirir.

Duşta sabun koruyucu torba kullanmanın bir diğer avantajı da sabun köpüğünüzü iyileştirmesidir. Sabununuzu kullanmak için sabunluktan çıkarmanız gerekmez. Torba, vücudunuza sürdüğünüzde bir uyarıcı görevi görür. Sadece vücudunuza sürün ve sabununuzun verimli bir şekilde köpürmesini izleyin.

Ayrıca sıfır atık şampuan ve saç kremi barlarının köpürtülmesine yardımcı olduklarını göreceksiniz.

5. Bakteri üremesini engeller

Sabun koruyucu torba, sabun kalıplarınızda bakteri üremesini önlemeye yardımcı olur. Plastik liflerin ve sabunlukların aksine, sabununuzu kuru ve sudan uzak tuttuğu için bakterilere yer yoktur.

6. Sabun koruyucu torbalar sürdürülebilirdir.

Sabun koruyucuların vücudumuz için faydalarının ötesinde, çevremize de faydası vardır. Pamuk veya sisal lifi gibi organik liflerden yapılmış bir sabun koruyucu çanta satın alın, çünkü kolayca gübrelenebilir.

Bunlar, sonuçta çevreye zararlı küçük mikroplastik parçalarına ayrılan plastik liflerden ve polyester sabun torbalarından farklıdır. Çevreye nasıl zarar verdiği konusunda endişelenmeden birden çok kez yeniden kullanabilir ve atabilirsiniz.

Ayrıca internette sabun koruyucu olarak tanıtılan plastik süzgeç tepsileri de bulabilirsiniz ve işlerini görseler de plastikten arındırılmış bir banyo için uygun değildirler. Doğal sabun koruyucunuza mükemmel bir eşlikçi de lif alternatifidir; en iyi seçeneklerden bazılarının yer aldığı listemize göz atın.

Sonuç

Kalıp sabununuzu daha uzun süre muhafaza etmek paradan tasarruf etmenize yardımcı olur ve israfı azaltır. Sabun koruyucu torba, kalıp sabunlarınız için mevcut çeşitli saklama seçenekleri arasında kesinlikle seveceğiniz harika bir seçenektir. Temizlemesi ve bakımı kolay olmakla birlikte banyo lavabonuzu ve tezgahlarınızı temiz tutar. Duş başlığınızdan uzağa astığınızdan emin olun, aksi takdirde sabun koruyucu alma amacınızı boşa çıkarmış olursunuz.

Yerel mağazalardan veya Etsy ve Amazon gibi çevrimiçi mağazalardan bir tane satın alabilirsiniz. Ayrıca kendiniz tığ işi yaparak eğlenceli bir DIY projesi olarak da yapabilirsiniz. Sabun koruyucu çanta ile sabun kalıbınızı, cildinizi ve paranızı koruyun.

Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.