Girişimcilik Gerçekler ve İstatistikler

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

Girişimciler ekonominin ilerlemesinde hayati bir rol oynarlar. Aşağıdaki girişimcilik gerçekleri koleksiyonumuz, onların becerilerini ve kişisel dürtülerini kullanarak piyasaya yeni fikirler ve ürünler getirdiklerini göstermektedir.

Girişimci bir iş kurar, en fazla riski üstlenir ve buna göre ödüllerden yararlanır. Çoğu durumda, özellikle de işin ilk aşamalarında, girişimci sürekli yenilikten, hammadde tedarikinden, üretimden ve ürünlerin satışından doğrudan sorumludur.

Girişimcilik zordur, ancak başlangıç aşamalarını geçip başarılı olanlar tanınmanın, kârın ve daha fazla büyüme fırsatının tadını çıkarabilir. Bu makale, kendi yolculuğunuza ilham vermek veya başkalarını cesaretlendirmek için bilmeniz gereken girişimcilikle ilgili 29 gerçeği size sunuyor.

Kaç kişi girişimcidir?

#1 - Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve Avustralya'da yetişkinlerin %8'inden fazlası girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaktadır1

#2 - Japonya'da her 10 yetişkinden yalnızca 1'i iş kurmak için iyi fırsatlar görüyor 1

#3 - Porto Riko, Mısır, Meksika ve Umman'daki yetişkinlerin %2'si kendilerini İşletme Sahibi olarak tanımlamıştır 1

#4 - Madagaskar'daki yetişkinlerin %20'si Yerleşik İşletme Sahibi 1

#5 - Brezilya'daki yetişkinlerin %16'sı Yerleşik İşletme Sahibi 1

#6 - Guatemala ve Ekvador'daki yetişkinlerin %15'i kendilerini İşletme Sahibi olarak tanımlamıştır 1

#7 - Yunanistan'daki yetişkinlerin %14'ü Yerleşik İşletme Sahibi 1

Evden başlamak

#8 - ABD'li girişimcilerin %69'u işlerine evde başlıyor 2

ABD'de yakın zamanda yapılan bir anket, birçok kişinin evde bir iş kurduğunu ve şirket finansal olarak güçlendikten sonra bile evden çalışmaya devam ettiğini gösterdi. Evden iş yapan biri, kira gibi yüksek genel giderlerden tasarruf eder.

Ev tabanlı bir iş, bir girişimci olarak görevlerini ve evdeki birincil bakıcı olarak rollerini birleştirmek zorunda olanlara fayda sağlayabilir.

Sadece şahıs şirketlerinin evden çalışabileceğini varsaymak kolaydır, ancak kanıtlar bu ev tabanlı işletmelerin çoğunun çalışanları olduğunu göstermektedir. İnternet, paylaşılan bir sanal çalışma alanı oluşturmayı mümkün kıldı ve girişimciler, küçük işletme çalışanlarının her yerden çalışabileceği gerçeğinden yararlanıyor.

Bu nedenle, kalabalık bir ev sorun değildir ve girişimcinin iş-yaşam dengesini korumasına yardımcı olabilir. Evden çalışan bir girişimci Facebook, Instagram, Pinterest ve E-posta gibi sosyal medya uygulamalarını pazarlama araçları olarak kullanabilir.

Girişimcilik gerçekleri ve demografisi

Fotoğraf: Danielle MacInnes on Unsplash

#9 - Mısır, Norveç, Kuzey Makedonya, Japonya ve Pakistan'da her kadın girişimciye karşılık ikiden fazla erkek girişimci bulunmaktadır1

#10 - ABD'deki küçük ölçekli girişimcilerin %73'ü erkektir 2

#11 - ABD'deki küçük ölçekli girişimcilerin %25'i kadın girişimcilerden oluşmaktadır 2

#12 - X Kuşağı küçük işletme sahiplerinin %71'i erkektir 3

#13 - X Kuşağı küçük işletme sahiplerinin %29'u kadındır 3

#14 - Boomer kuşağı girişimci adaylarının %74'ü erkektir 3

#15 - Kadın girişimciler, kendi işini kurmak isteyen Boomers kuşağının %26'sını oluşturuyor 3

Yaş gruplarına ve birçok bölgeye göre girişimcilik olguları ve istatistikleri, erkek ve kadınların sahip olduğu işletme sayısı ile kendi işini kurma ve sahip olma girişiminde bulunanlar arasında önemli bir fark olduğunu göstermektedir.

Kurucuların yaşıyla ilgili girişimcilik gerçekleri

#16 - 50-59 yaş arası kişiler ABD'deki girişimcilerin çoğunu oluşturuyor 2

Yaş, hangi kişilerin girişimci olacağını belirlemede sınırlayıcı bir faktör değildir. Ancak, kredi geçmişi, deneyim, akran ilgisi, sorumluluklar ve diğerleri gibi mevcut koşullar nedeniyle, girişimcilik oranları yaşlar arasında önemli ölçüde farklılık göstermektedir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki girişimcilerin %35'i 50-59 yaş arasındadır ve girişimcilerin en büyük yüzdesini oluşturmaktadır.yaş ortalaması genel işgücünden daha yüksektir.

70 yaş üstü kişiler yalnızca %4'lük bir orana sahipken, 60-69 yaş arası kişiler %18'lik bir orana sahiptir. 30-39 yaş arası serbest meslek sahibi girişimcilerin oranı %14 olarak tahmin edilirken, 40-49 yaş arası kişiler girişimcilikte %25'lik bir orana sahiptir. 18-29 yaş arası kişiler ise küçük işletme sahipliğinde yalnızca %4'lük bir temsiliyete sahiptir.

Başarı oranları ve uzun ömürlülük hakkında girişimci gerçekleri

#17 - ABD'de 2014 yılında kurulan tüm küçük işletmelerin %80'i ikinci yılını tamamlamıştır2

#18 - ABD'de 2014 yılında kurulan tüm küçük işletmelerin yalnızca %56'sı beşinci yılına ulaşabilmiştir2

Girişimciliğe adım atan pek çok kişi ilk beş yılı tamamlayamamaktadır. 2014 yılında kurulan işletmelerin %80'i ikinci yılını tamamlarken, sadece %70'i üçüncü yılını tamamlayabilmiştir. Sadece %62'si dördüncü yılını tamamlayabilmiş, %56'sı ise beşinci yılını tamamlayabilmiştir. Girişimcilik istatistiklerine göre dördüncü yılını tamamlayan işletmelerin başarısızlık oranı %44'tür.

Küçük işletmeler, sıfır veya yetersiz pazar ihtiyacı, düşük fonlar, tükenen ortaklıklar, rekabet ve zayıf fiyatlandırma stratejisi nedeniyle başarısız olmaktadır. Diğer nedenler ise iş modeli eksikliği, zayıf pazarlama, zayıf müşteri ilişkileri ve ürün sürümlerinin yanlış zamanlanmasıdır.

Eğitim & girişimciler

Fotoğraf: Daria Nepriakhina on Unsplash

#19 - ABD'li girişimcilerin yalnızca %29'u lisans derecesine sahip olduğunu bildiriyor 2

Başarılı bir girişimci olmak, üniversite diplomasına veya sertifikalı işletme eğitimine ihtiyaç duymayan az sayıdaki kişiden biridir. ABD'de yaşayan girişimcilerin %33'ü eğitim yolculuklarını lisede bırakmıştır.

Girişimcilik istatistikleri, girişimcilerin %82'sinin bir işi yürütmek için gereken deneyim ve niteliklere sahip olduklarından emin olduklarını göstermiştir. Bu, üniversite diplomasının sizi bir girişimci olarak daha az başarılı kılacağını göstermez.

İyi bir fikrin yanı sıra, ihtiyacınız olan bazı temel şeyler pazarlama becerileri, iş türlerini anlama, pazar ihtiyacı ve paradır. İnsanlar fikirlerini ölçeklendirmeye çalışırken girişimci bir zihniyete ve liderlik niteliklerine sahip olmak önemlidir. Bu dijital çağda, sosyal medyayı bir pazarlama platformu olarak nasıl kullanacağını bilen biri, bilmeyenlere göre avantajlı olacaktır.

Girişimcilik için nedenler

#20 - Bir raporda yer alan 50 ekonomiden 35'inde, yetişkinlerin yarısından fazlası iş kıtlığı nedeniyle geçimlerini sağlamak için yeni bir iş kurduklarını bildirmiştir1

#21 - ABD'de girişimcilerin %26'sı kendi işinin patronu olmak istediğini belirtmiştir2

Esnek bir çalışma programı ve odaklanmış üretkenlik, kendi işinizin patronu olmanın bazı faydalarıdır. Girişimci istatistikleri, Amerikalıların %26'sının kendi işlerinin patronu olma arzusu nedeniyle bir iş kurmaya motive olduğunu göstermiştir. Bunların çoğu, kendi işlerini ilgi alanlarına daha uygun bir şekilde kurmak için kurumsal Amerika'dan uzaklaşmaya karar vermiş olabilir.

İkinci en yüksek motivasyon %23 ile tutku olurken, bunu %19 ile fırsat takip ediyor. İş kurmak için en az motivasyon sağlayanlar ise %3 ile yaşam olayları, %6 ile emekli olma isteksizliği ve iş kaybı.

Para, pazarlama ve iş bilgisinin yanı sıra motivasyon da bir girişimin başarısına veya gerilemesine katkıda bulunabilir.

Tutku

#22 - ABD'deki girişimcilerin %23'ü tutkularının peşinden gitmek için iş kurdu 2

Başarılı girişimcilerin çoğu tutkuyu güçlü bir motivasyon olarak nitelendirmektedir. Bu durum, girişimci adaylarının yüksek riski diğer nedenler kadar engel olarak göstermemesine katkıda bulunmaktadır.

Sosyal medya genellikle bir iş sahibi olmayı eğlenceli, göz alıcı ve karlı bir şeymiş gibi gösterir; ancak girişimcilik gönülsüzler için değildir. Girişimcilikle ilgili alıntılardan oluşan seçkimizin de gösterdiği gibi, fikrinize tutkuyla bağlı olmak, başkaları vazgeçerken sizin hedefinize bağlı kalmanıza yardımcı olabilir.

2018 yılında girişimcilik istatistikleri, iş hizmetleri, gıda, restoran, güzellik, sağlık ve fitness'ın en iyi 3 küçük işletme endüstrisi olduğunu gösterdi. Bunlar, insanların büyük ölçüde ilgili alanlarda yetenek ve tutkuları olduğu için girdikleri girişimlerdir.

#23 - Serbest meslek sahibi olma arzusu, girişimci adaylarının %37'sini motive ediyor 3

Girişimcilerin karşılaştığı zorluklar

#24 - Girişimcilerin karşılaştığı bir numaralı zorluk finansman sağlamaktır 3

Küçük işletmelerin başarılı ya da başarısız olmasında paranın önemi büyüktür. Bir girişimci, çoğu durumda işletme sermayesini yalnızca bireysel çabalarıyla toplamak zorundadır. İstatistikler, 2018 yılında şirketlerin %77'sinin yalnızca girişimci tarafından finanse edildiğini göstermektedir. Bir aile üyesinden ya da arkadaştan sağlanan para ise yaklaşık %25'tir.

Girişimci istatistikleri, küçük işletmelerin üçte birinin 5.000 dolardan daha az sermaye ile kurulduğunu ve %58'inin 25.000 dolardan daha az sermaye ile kurulduğunu göstermektedir. Bu sermaye dilimindeki girişimcilerin yaklaşık %65'i sermayelerinin yeterliliği konusunda şüphelerini dile getirmiştir. İşletmelerin yaklaşık %82'si nakit akışındaki sıkıntı nedeniyle başarısız olmaktadır. Amerikalılar tarafından kurulan şirketlerin en az %29'u yetersiz finansman nedeniyle başarısız olmaktadır.İşi devam ettirmek.

Diğer zorluklar arasında bir destek sisteminin olmaması, yönetilemeyen riskler, fırsat eksikliği ve teknik bilgi eksikliği sayılabilir. Bir işletme sahibi, başarılı bir girişimci olmak için genellikle bu zorlukların tümünün veya bir kısmının üstesinden gelmek zorundadır.

Fon toplama

#25 - 2019 itibariyle, küçük işletme sahiplerinin %31'i işletmelerini finanse etmekte zorlanıyor 3

Başlangıç istatistikleri, iş kurmak isteyenlerin %64'ünün ihtiyaç duydukları sermayenin 50.000 ila 170.000 $ arasında olduğunu tahmin ettiğini ortaya koymaktadır. %29'u 170.000 ila 500.000 $ arasında, %7'si ise 500.000 ila 1 milyon $ arasında sermayeye ihtiyaç duyduklarını belirtmiştir.

Girişimcilik gerçekleri, Y kuşağının, özellikle emekliliğe yakın olan eski kuşağın aksine, yeni işlerini finanse etmek için kredi almakta çok az tereddüt ettiğini gösteriyor. Genç kuşak girişimciler, iyi yapılandırılmış bir iş planının, işlerini finansal olarak dipten zirveye taşımak için yeterli olduğuna inanıyor.

Ancak istatistikler, Y kuşağının banka kredilerini X kuşağı ve baby boomers'a göre daha fazla reddettiklerini göstermektedir.

Guidant Financial, geleneksel finansmana erişemeyen pek çok girişimciye para bulmanın diğer yollarını düşünmelerini tavsiye ediyor. 401(k) işletme finansmanı, SBA kredileri veya teminatsız krediler öneriyorlar. Küçük işletme istatistikleri, pek çok kişinin kendi kişisel fonlarından yararlanarak ve önyükleme yaparak işe başladığını gösteriyor.

İlham veren girişimciler

#26 - 7 ekonomide, her 20 yetişkinden 1'inden fazlası kendi yerel bölgelerinde yeni ürün veya hizmetler sunan yeni bir iş kuruyor veya işletiyor 1

Başarısızlık oranına ve zorluk hikayelerine rağmen girişimcilik yükselişte. Başarılı girişimcilerin hikayeleri, sınırlamaları ne olursa olsun birçok insana girişimcilik yolculuğuna çıkmayı düşünmeleri için ilham veriyor.

2019 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde küçük işletme sahibi olmak isteyenlerin sayısında %18'lik bir artış görülmüştür. Küçük işletmelerin %40'ı kârlıdır. Ayrıca girişimci istatistikleri, iki veya daha fazla kişi tarafından kurulan şirketlerin başarı şansının daha yüksek olduğunu göstermektedir.

Gelecek projeksiyonları hakkında girişimcilik gerçekleri

#27 - Kolombiya'da iş kuranların 10'da 1'inden azı önümüzdeki beş yıl içinde yeni istihdam yaratmayı beklemiyor 1

#28 - Çin ve Madagaskar'da iş kuran her 10 kişiden 6'sı önümüzdeki beş yıl içinde yeni istihdam yaratmayı beklemiyor 1

İyi bir fikir kendi kendine işe yaramaz. Onu başarıya ulaştırmak kararlı girişimciye bağlıdır. Birçok işletme için girişimci, finansal kısıtlamalar veya şirketin hassas aşaması nedeniyle tek başına çalışmak zorunda kalabilir.

Bu gerçeklerden bazıları korkunç görünebilir, ancak bunlar sizi bir girişimci olarak hedefinizden vazgeçirmemelidir. Hayatta ödülün genellikle riskle birlikte geldiğini unutmayın.

#29 - Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'da yeni iş kuranların yarısından fazlası önümüzdeki beş yıl içinde altı veya daha fazla istihdam yaratmayı beklemektedir1

Girişimcilik istatistikleri, başarılı bir kurucunun bir sonraki girişiminde başarılı olma şansının %30 olduğunu göstermektedir. Ancak, bir işteki başarısızlık bir kişiyi girişimci olarak mahkum etmez. Girişimcilik istatistikleri, önceki bir şirkette başarısız olan bir kurucunun başarı şansının %20 olduğunu göstermektedir. Bu, ilk kez girişimde bulunan bir girişimcinin şansından %2 daha yüksektir.

Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.