25 İkinci El Moda için En İyi Online İkinci El Mağazaları (2023)

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

İçindekiler

Hızlı modanın ve kıyafet seçimlerimizin çevresel maliyeti daha yaygın bir şekilde fark edildikçe, yeni bir tür online tasarruf mağazası ortaya çıkmıştır.

Tarzınıza uygun tek seferlik bir hazine bulmaktan ya da yeni fiyatının çok altında lüks bir vintage almaktan daha iyi bir şey yoktur. Daha da iyisi, internetten alışveriş yapmak, yeni hızlı modanın çevresel maliyeti vicdanınızı sızlatmadan şık bir pazarlık yakalamak anlamına gelir.

Vintage'dan gözde baskılara, tasarımcı elbiselerine ve ayakkabılara kadar her şeyle, bu sanal ikinci el raflarında herkes için bir şeyler var.

Neden hepimiz biraz daha fazla tasarruflu alışveriş yapmalıyız?

İştirak Açıklaması: TRVST, Amazon Services LLC Associates Programı ve uluslararası varyantları dahil olmak üzere çeşitli ortaklık programlarının bir katılımcısıdır. Bu nedenle, uygun satın alımlardan size hiçbir ücret ödemeden bir reklam ücreti kazanabiliriz.

Bazen konsinye mağazalar olarak da adlandırılan (mağazanın satın alma işleminden sonra satıcıya geri ödeme yaptığı) çevrimiçi tasarruf mağazaları, ikinci el botlar ve hepsi çevrimiçi alışveriş alanına sıçradı.

ABD'de her yıl satın alınan 17 milyon ton yeni giysi atık olarak atılmaktadır. İnternetten tasarruflu giysiler satın aldığınızda, sentetik bazlı giysilerin üretimi için gereken su, enerji ve petrol gibi kaynakların kullanımının azaltılmasına yardımcı olursunuz.

Kıyafetlerimizin üretildiği fabrikalardaki standartların altındaki koşulların önlenmesine yardımcı olmaktan tasarruf etmeye kadar, ikinci el alışverişin pek çok başka faydasını da göreceksiniz.

Günümüzde binlerce online ikinci el mağazası, uygun fiyatlı ikinci el vintage kıyafetlerden eski tasarım kıyafetlere, ayakkabılara ve el çantalarına kadar her şeyi satıyor. Bu kadar çok çeşitlilikle, zevkinize ve bütçenize uygun harika görünümler, tek seferlik ürünler ve benzersiz stiller de bulabilirsiniz.

Ayrıca, bu perakendeciler tüm kullanılmış giyim eşyalarını web sitelerinde ve uygulamalarında listeledikleri için, evinizin rahatlığında gönlünüzce alışveriş yapabilirsiniz.

En iyi online tasarruf mağazaları listemizi nasıl seçtik?

Moda anlayışınıza ve fiyat noktanıza hitap eden tasarruf seçeneklerini seçerken tam olarak istediğiniz parçalar için alışveriş yapmanız gerektiğini göreceksiniz. Bu nedenle, mükemmel seçimi bulmanıza yardımcı olmak için buradayız.

Çok sayıda araştırma yaptıktan sonra, aşağıdaki kriterlere göre başlamanıza yardımcı olacak en iyi çevrimiçi tasarruf mağazalarının listesini seçtik:

  • Ürünlerin ortalama maliyeti ve aralarından seçim yapabileceğiniz ürün yelpazesinin büyüklüğü. Listemiz, ikinci el pazarlıklarına sadık kalan çevrimiçi mağazalardan, kaçınılmaz olarak biraz daha pahalı olan ikinci el tasarımcı etiketlerini perakende olarak satanlara kadar uzanıyor.
  • Sitede gezinmenin ve arama yapmanın ne kadar kolay olduğundan ücretsiz kargo seçeneklerine kadar mükemmel bir çevrimiçi alışveriş deneyimi. Ayrıca konsiyerj, kişisel alışveriş hizmetleri veya hayır kurumlarına geri verme gibi katma değerli özelliklere sahip mağazaları da vurguladık.
  • Tasarruf meraklılarından oluşan küresel okuyucu kitlemizle, dünyanın dört bir yanından bir seçki sunduk.
  • Ayrıca çanta, vintage, lüks, erkek giyimi ve benzerlerine hitap eden çeşitli daha genel mağazalar.

Seçimlerimizi beğeneceğinizi umar, tasarruflu alışverişler dileriz!

Web'deki en iyi online tasarruf mağazalarımıza hızlı bağlantılar :

    Popüler online tasarruf mağazaları

    İkinci El Pazar Yerleri

    Online geleneksel tasarruf mağazaları

    Tasarımcı & Lüks İkinci El

    Uzman online tasarruf mağazaları

    İkinci el mağaza uygulamaları ve peer to peer

    Erkek ikinci el mağazaları

    Büyük beden ucuzluk mağazaları

Çeşitlilik ve ikinci el kıyafet seçenekleri için 5 popüler çevrimiçi tasarruf mağazası:

Bu bölümde, ikinci el kıyafetlerle dolu en popüler, büyük ve iyi stoklanmış tasarruf mağazalarından 5 tanesini seçtik. Aşağıdaki her seçenek, belirli tasarruf nişlerine hizmet eden çok çeşitli iyi stoklanmış kategorilere veya pazar yerlerine ve tıklamanıza değer çok çeşitli giysilere sahiptir.

1. ETSY

Tip: 100'lerce bağımsız tasarruf ve ikinci el giyim perakendecisini içeren pazar yeri

En iyi online ucuzluk mağazası: Çok çeşitli stil ve buluntularla daha küçük bağımsız ikinci el perakendecilerini desteklemek.

Nakliye: Çoğu mağaza tüm dünyaya gönderim yapar ancak bu durum değişiklik gösterebilir, bu nedenle satın almadan önce kontrol edin. Ayrıca, plastiksiz olarak gönderilen ürünlere de dikkat edin.

Etsy'nin temel el sanatları ürünlerinin yanı sıra, artık her türlü zevke hitap eden çok sayıda yüksek kaliteli ikinci el dükkânı bulabilirsiniz.

İkinci el çeşitliliği ve benzersiz vintage tek seferlik ürünler için favori çevrimiçi pazar yerimiz.

Etsy, genellikle ikinci el ürünleri benzersiz tasarruf buluntularına dönüştüren daha küçük butikler veya tek kişilik girişimler için gidilecek yerdir. Bu nedenle, çok sayıda benzersiz vintage hazinesi ve erkekler ve kadınlar için uzman çevrimiçi tasarruf mağazaları bulacaksınız.

Daha da iyisi, Etsy yapılan her bir sipariş için karbon emisyonlarını dengeliyor. Ayrıca, Etsy'nin birçok mağazasının her bir satın alma işleminin eko-kredisini artırmak için sürdürülebilir ambalajlamayı savunduğunu göreceksiniz.

Favorilerimizden bazıları şunlardır:

Roselein Nadir Eserler

Resim kredisi: Roseline Rarities

Roselein Rarities, Etsy'de on yıllık bir geçmişe sahip olan kırmızı eşyalar ve nadir buluntular arasında ince bir çizgi çizerken, bu iyi stoklanmış vintage mağazası çok çeşitli tek seferlik ve ikinci el giyim ürünlerine sahiptir. Roselein Rarities, her vintage severin gardırobunu canlandırmaya hazır olan her parçayı güzelce şekillendirir.

Etsy'de Roselein Rarities Alışverişi Yapın

Maeven Vintage

Resim kredisi: Maeven Vintage

Brooklyn, New York'ta bulunan Maeven vintage, seçkin vintage kıyafetlerden oluşan muhteşem bir seri sunuyor. Birçok parçasında daha klasik çizgilerin yanı sıra gösterişli aksesuarlar için şık takılara da yer veren bu küçük vintage mağazası, gerçek bir seçkin özen hissine sahip.

Dükkan sahibi Amy Yee, benzersiz vintage stilleri aramak için zaman ayırıyor ve onları zamansız bir stil tutkusuyla size getiriyor.

Etsy'de Maeven Alışverişi

Persephone Vintage

Resim kredisi: Persephone Vintage

Persephone vintage size modern ve temel vintage parçalar sunuyor. Mağaza, abartısız bir lüks hissi veren, arzu edilen vintage kadın kıyafetleriyle dolu. İlham almak ve stilleri hakkında fikir edinmek için Instagram'larına göz atın.

Etsy'de Persephone Vintage Alışverişi

SooLastSeason

Resim kredisi: SoLastSeason

Berlin merkezli SooLastSeason, gözlük ve büyük markaların ikinci el couture ürünlerinden oluşan harika bir vintage koleksiyonu sunuyor. Parçaların çoğu Dior ve Versace gibi büyük marka tasarımcılarından geliyor.

Etsy'de SoLastSeason Alışverişi Yapın

Wayward Koleksiyonu

Resim kredisi: Wayward Collections

Wayward koleksiyonu giyilebilir vintage kıyafetler sunuyor. Koleksiyonun sahibi Haley Pelton, çağdaş trendlerin orijinal versiyonlarını bulma tutkusuna sadık kalarak vintage ürünleri dikkatle incelemenizi sağlıyor. Burada, trendleri göz önünde bulundurarak vintage tarzıyla tamamlanan günlük giyim ürünlerini bulacaksınız.

Etsy'de Wayward Collection Alışverişi

MAW Tedarik

Resim kredisi: Maw Supply

Karı koca Norman ve Rachelle Clark 2012 yılında Maw supply'ı kurdu. Houston, TX merkezli bu siyahlara ait çevrimiçi mağaza, cesur baskılar ve seveceğiniz fiyatlarla bir dizi vintage kıyafet ve geri kazanılmış ürün stokluyor.

Çok sayıda 5 yıldızlı değerlendirmeye sahip olmaları, onları güvenilir müşteri hizmetleri ve nakliye için mükemmel bir seçim haline getiriyor. MAW, Erkek ve Kadın anlamına gelir, bu nedenle her iki cinsiyet için de biraz şımarık tasarruf alabilirsiniz.

Etsy'de MawSupply Alışverişi Yapın

2. ThredUP

Resim kredisi: ThredUp

Tip: Online tasarruf alışverişine adanmış devasa konsinye mağazası

En iyisi: Neredeyse her şeyi bulmak ve istenmeyen kıyafetleri yeniden satış için göndermek

Nakliye : Yalnızca ABD & Kanada.

ThredUP, dünyanın en büyük çevrimiçi konsinye mağazası ve internetteki en popüler çevrimiçi tasarruf mağazalarından biri olduğunu iddia ediyor.

ThredUP, kurucusu James'in dolabındaki bazı eşyaları düzenli olarak ne kadar az giydiğini gözlemlemesiyle hayata geçti. Gün ışığını nadiren gören, o an için pek de doğru olmayan tüm giysiler düşünüldüğünde birçok okuyucunun kendisiyle ilişki kurmasını beklediğimiz bir şey.

ThredUP neden en iyi ikinci online tasarruf mağazamız?

Listelenen 65 milyon ürün ve genellikle perakende fiyatının %90'ına 100'lerce marka arasında, neredeyse kesinlikle bir tasarruf bulmaya hazırsınız. Bu devasa tasarruf mekânı, Gucci ve Burberry gibi tanınmış tasarımcıları stokluyor ve 50 $ 'ın altındaki tasarımcı etiketlerinden oluşan harika bir seçkiye sahip. Her bütçeye uygun bir şey var.

Sadece ikinci el ve vintage kıyafet alışverişi için değil

ThredUP da gardırobunuzu istenmeyen ve daha az sevilen parçalardan temizlemek için orada.

ThredUP, eski kıyafetlerinizi onlara göndermenizi kolaylaştırıyor. Birkaç tıklama ile size bir "Temizlik Kiti" gönderecekler - istenmeyen veya eski kıyafetlerinizi doldurmanız için dev bir puantiyeli çanta. Daha sonra onlara geri gönderebilirsiniz. Alternatif olarak, istenmeyen kıyafetlerinizi onlara göndermek için evde ön ödemeli kargo etiketleri yazdırmayı seçebilirsiniz.

Bağış kiti çantanızı geri gönderdikten sonra, eşyalarınızı çevrimiçi hale getirmek için tüm zor işleri ThredUP yapar. Çevrimiçi tasarruf katkılarınızı profesyonelce fotoğraflıyor, ürün açıklamasını yazıyor ve bunları tasarruf alışverişi yapanlara gönderiyorlar.

Daha da iyisi, ürünler satıldığında, daha yüksek değerli ürünler için sipariş satış fiyatının% 60-80'ine kadar ödeme alabilirsiniz. Daha da iyisi, ThredUp Kredilerini diğer sürdürülebilir perakendecilerde harcamanıza olanak tanıyan UPcycle'ı yarattılar. Alternatif olarak, ThredUP'ın değerli hayır kurumu ortaklarına çanta başına 5 $ bağış yapmayı seçebilirsiniz.

ThredUp'ta Alışveriş Yapın

3. Retro'nun Ötesinde

Resim Kaynakları: Beyond Retro

Tip: Tuğla ve harçtan vintage öncüsü artık online satış yapıyor

En iyi çevrimiçi vintage mağazası: Orijinal ikonik vintage, erkekler ve kadınlar için geniş bir çeşitlilik ve uygun fiyatlar

Nakliye: Birleşik Krallık'tan Uluslararası

Londra'daki Beyond Retro, Avrupa'nın en ikonik vintage mağazalarından biridir.

Beyond Retro, vintage kıyafetlerini hayır kurumlarına bağışlananlardan temin ederek çöp sahalarına gitmelerini veya yakılmalarını önlüyor. Web sitelerini tek seferlik vintage kıyafetler ve ikinci el buluntularla doldurdular.

İlk olarak 2002 yılında tuğla ve harç satış mağazası olarak açılan ve o zamandan beri Londra'daki bu ilk tesisten Londra ve İsveç'teki 9 mağazaya kadar olgunlaştı. Bugün, retro avcıları için gidilecek bir yer olmaya devam ediyorlar.

2010 yılında online tasarruf mağazalarını açarak retro ikinci el giyim ürünlerini daha geniş bir kitleye ulaştırdılar. Web sitelerine göre Beyond Retro geçen yıl yaklaşık 90 milyon giyim eşyasını yeniden satışa sundu - bu oldukça şaşırtıcı!

Beyond Retro'yu Avrupalı akranları arasında öne çıkaran şey, hem erkekler hem de kadınlar için mevcut olan çok çeşitliliktir. Bu sanal tasarruf raflarında bazı gerçek pazarlıklar bulacaksınız. Ayrıca, döneme, stile ve markaya göre göz atma seçenekleriyle çok çeşitli tasarruflarında gezinmek de kolaydır.

İnternette bulabileceğiniz hazineler hakkında fikir edinmek için Londra'nın sokak tarzı vintage esintileri için instagramlarına göz atın.

Retro'nun Ötesinde Alışveriş

4. Gerçek Gerçek

Resim kredisi: The Real Real

Tip: Konsinye

En iyisi: Lüks konsinye satışlar

Nakliye : UPS aracılığıyla ABD merkezli ve uluslararası gönderim

Online ikinci el mağazaları listesinde sırada "Lüks konsinye satışlar" için orijinalliği garanti eden The Real Real var.

Satıcılar, satılan her ikinci el giyim eşyasının %85'ine kadarını alırken, tasarruf eden alıcılar Jimmy Choo ve Burberry gibi en iyi tasarımcı markalarından alışveriş yapabiliyor.

Ayrıca, diğerlerinden farklı olarak erkek bölümü de var. New York City, LA ve San Francisco mağazaları ile ABD genelinde dört fiziksel mağaza lokasyonunda da bulabilirsiniz.

Real Real'i Farklı Kılan Nedir?

Sitenin benzersiz özelliklerinden biri de ücretli "ilk bakış üyeliği" olup, bu üyelik sayesinde tasarruflu giysi satışlarına ve özel tekliflere önceden erişim sağlanabilmektedir.

İşletme lüks odaklı olmaya devam ederken, sürdürülebilirliğini kendi hesap makinesiyle takip ediyor. The Real Real, gerçek, sürdürülebilir alışveriş anlaşmasıdır.

Gerçek Gerçek Alışveriş

5. Urban Outfitters / Kentsel Yenileme

Resim kredisi: Kentsel Yenileme

Tip: Yenilenmiş ikinci el giysiler

En iyisi: Şık Thrifting Düzenlemeleri

Nakliye Global Lokasyonlar (Avrupa, ABD, Kanada) ve Uluslararası Nakliye

Urban Outfitters, hipsterlara ve şehirli moda tutkunlarına hitap eden sürekli göz alıcı ürünleriyle ağırlıklı olarak genç yetişkinlerin ilgisini çekmektedir. Ana dayanak noktaları yeni giyim serileridir. Bununla birlikte, 1983'ten bu yana, şık tasarruflara hitap eden yenilenmiş vintage buluntuların mükemmel bir yelpazesini de küratörlüğünü yapmaktadırlar.

Neden Urban Renewal'ın Vintage Dükkan Seçkisi'ne tıklamalısınız?

Urban Renewal sitesi, belirli bir kentsel estetik anlayışına hitap etmek için ekipleri tarafından özenle seçilen seçilmiş ve modaya uygun ürünler için mükemmel bir seçimdir. Sitelerinde "en sevdiğiniz ikinci el mağaza buluntuları gibi, ancak sandık kazma olmadan" olarak tanımlıyorlar. Ayrıca, 50 $ üzerindeki siparişler için ABD içinde ücretsiz gönderim sunuyorlar.

Kentsel Yenileme Mağazası

Geri Kalanın En İyisi: Online tasarruf pazarları

Bir numaralı girişimiz olan Etsy'nin yanı sıra, daha küçük perakendecilerin daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olmak için birçok başka pazar yeri ortaya çıktı. Bu mağazaları diğerlerinden ayıran şey, bağımsızlıkları ve kendi özel nişlerine olan tutkularıdır.

Bu nedenle, listelediğimiz pazar yerleri, genellikle daha küçük ve daha butik olan bu çevrimiçi tasarruf mağazalarını tek bir yerde toplamaktadır. İçerdikleri tüm tasarruf perakendecilerine göz atmak için pazar yerinin kendisine uğrayın veya doğrudan favorilerimizden bazılarına atlayın.

6. ASOS Marketplace

Resim Kredisi: Nordic Poetry on ASOS Marketplace

En iyi tasarruf pazarı : En iyi ikinci el butiklerinin ve küçük mağazaların birçoğu tek bir küresel pazarda

Nakliye: Satıcıya göre değişir - satın almadan önce kontrol edin

2010 yılında faaliyete geçen ASOS Marketplace, bu büyük ölçekli moda endüstrisi liderinde iyi stoklanmış bir tasarruf portalı.

Birleşik Krallık'ta kurulan ASOS, o zamandan beri en iyi butiklere, bağımsız markalara ve vintage satış noktalarına ev sahipliği yaparak ün kazanmıştır.

ASOS pazar yeri platformundaki 900'den fazla butikle, bağımsız perakendecilerden özenle seçilmiş çok çeşitli çevrimiçi ikinci el mağaza mücevherleri benzersiz parçalarla doludur.

Örneğin, yüzlerce ikinci el Nike tişört ve kapüşonlu sweatshirt arasından 6000'den fazla (bu yazının yazıldığı sırada) vintage elbise seçimi ve diğer ikinci el ürünler ve vintage parçalar arasından seçim yaparak sipariş verebilirsiniz.

Çok çeşitli vintage giyim ürünlerine ve ikinci el kıyafet seçeneklerine göz atın

ASOS pazar yeri web sitesinde listelenen mağazalara göz atın veya kalbinizin istediği her şeye doğrudan atlamak için kullanışlı arama çubuğunu kullanın. Örneğin, özenle seçilmiş sweat ve denimler için kendini "Efsanevi Kült Vintage Mağazası" olarak tanımlayan The East End Thrift Store'a (İngiltere) uğrayın.

Ya da British Vogue'un Londra'nın en iyi vintage tasarım mağazalarından biri olarak değerlendirdiği Nordic Poetry'yi deneyin. Zevkiniz ne olursa olsun ikinci el alışveriş yapmak için şık numaralar bulacaksınız.

Gözat bağbozumu ASOS Marketplace'te veya tüm mağazalar.

7. Facebook Marketplace

En iyisi: Yerel beklenmedik buluntular

Nakliye: Satıcıya göre değişir

Çevrimiçi ikinci el mağazaları ararken bazen Facebook pazar yeri gözden kaçabiliyor. Buradaki satıcıların çoğu birkaç ürün sunuyor ve diğer sitelere göre daha az ikinci el ürünlere adanmış olduğunu göreceksiniz.

Bununla birlikte, Facebook platformundaki diğer kullanıcılar istenmeyen moda giysiler, ayakkabılar ve aksesuarlar önermektedir. Bu nedenle, tasarruf ederken yakınınızda tasarruflu bir şey bulmak için harika bir yerdir.

Ancak diğer seçeneklere kıyasla kategorilere göre tarama yapmak daha az kolaydır. Mükemmel çevrimiçi bulguları elde etmek için ev dekorundan ikinci el spor malzemeleri ve atletik ekipmanlara kadar her şeyde yolunuzu bulmanız gerekecektir.

Burada doğrudan satıcıdan satın alıyorsunuz, bu nedenle zor kazandığınız paranızla ayrılmadan önce gerçek buluntular üzerinde olduğunuzdan, ihtiyacınız olan bilgilere sahip olduğunuzdan ve bedenin doğru olduğundan emin olun.

8. eBay

En iyi büyük isim: Uygun fiyatlı ve kelepir ikinci el kıyafet çeşitliliği

Nakliye: Satıcıya göre değişir - satın almadan önce kontrol edin

eBay'in en iyi online ikinci el mağazaları listemize girmesinin en önemli nedeni, online konsinye satış yapan orijinal mağazalardan biri olmasıdır. Aslında eBay son birkaç on yıldır varlığını sürdürmektedir ve listelediğimiz diğer bazı ikinci el mağazalarından çok daha önce iş modelini kanıtlamıştır.

Elbette eBay'de bulamayacağınız hiçbir şey yok ve vintage kıyafetlerden ya da ikinci el kıyafetlerden çok daha fazlasını bulabiliyorsunuz.

İndirimli ürünler için en uygun fiyatlı online tasarruf mağazalarından biri

eBay'in listelediği birçok üçüncü taraf satıcı sitesi, çevrimiçi vintage ürünler, grup tişörtleri, çocuk kıyafetleri ve modadan ev dekoruna kadar yüzlerce tek seferlik ürün satmaktadır. Kullanıcılar, daha uzman web sitelerinde bulunmayan bu geniş siteye özgü benzersiz bulguları, çoğu zaman uygun bir fiyata arayabilirler.

Gözünüze kestirdiğiniz ikinci el Tommy Hilfiger kapüşonlu sweatshirt veya vintage kıyafetlerden oluşan türünün tek örneği gizemli bir kutu için eBay'e bir göz atın. eBay'in sunduğu kullanışlı arama işlevi, aradığınız kıyafet siparişini çok uygun fiyatlarla bulmanıza yardımcı olacaktır.

eBay ikinci el arama

Geri kalanların en iyisi: Geleneksel ikinci el mağazaları - artık çevrimiçi

Online alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte, geleneksel ikinci el mağazalarının online dünyaya taşınması şaşırtıcı olmayabilir. ABD'de pek çok okuyucu, yerel Goodwill'in Salvation Army mağazalarının raflarına göz attığını hatırlayacaktır.

Birleşik Krallık'ta yerel yardım mağazaları, kelepir bir şeyler arayan pek çok kişinin başvurduğu yerlerdi. Bu fırsatı kaçırmak istemeyenler için, bu geleneksel ikinci el mağazalarının çevrimiçi versiyonları, evden ikinci el alışveriş yapmak için giderek daha fazla çeşitlilik ve kolaylık sunuyor:

9. Şerefiye (ABD)

Amerika Birleşik Devletleri genelinde 3000'den fazla goodwill mağazasından hala alışveriş yapabilirsiniz. Ancak, yerel bir mağazanız yoksa veya sadece çevrimiçi alışveriş yapmayı tercih ediyorsanız, burası uygun eski usul tasarruf fiyatlarıyla 1000'lerce ürün için yerdir.

Daha da iyisi, Goodwill'den alışveriş yaptığınızda, ülkenin dört bir yanındaki insanlara istihdam fırsatları, eğitim ve ilerlemek için yeni beceriler sağlamaya yardımcı olan hayırseverlik çabalarını desteklemiş olursunuz.

Goodwill Online Alışveriş

10. Kurtuluş Ordusu (ABD)

Salvation Army, hayır işlerine destek olmak amacıyla ikinci el kıyafet satmaya başlayan ilk kuruluşlardan biriydi (İlgili: tasarrufun tarihçesi hakkında daha fazla bilgi edinin).

Bugün, çeşitlilik, yoksulluk, evsizlik ve afet yardımı gibi her alanda çalışan insan ihtiyaçlarını desteklemeye devam ediyorlar. Bugün, ülke çapındaki toplulukları desteklemeye yardımcı olduğunuzu bilerek, çok çeşitli uygun fiyatlı parçalarını çevrimiçi olarak alışveriş yapabilirsiniz.

Salvation Army'den Alışveriş Yapın

11. Oxfam (Birleşik Krallık)

Birleşik Krallık'taki okuyucular, hemen hemen her ana caddede bulunan yerel Oxfam yardım mağazasını tanıyacaklardır. Yoksulluğu sona erdirmeye odaklanan çevrimiçi tasarruf mağazası, uygun fiyatlı tasarruf, ikinci el kıyafetler ve tek tük tasarımcı parçalarıyla doludur.

Oxfam'dan Alışveriş Yapın

Geri kalanın en iyisi: Üst düzey markalar ve lüks ikinci el vintage kıyafetler

İkinci el alışveriş belki de bir zamanlar pazarlık kutularının ve orada burada birkaç dolara satılan giysilerin alanıyken, aşağıdaki seçki tasarımcı giysilerinin döngüselliğini destekliyor.

Bu ikinci el mağazaları, diğer bazı mağazalara kıyasla önde gelen marka tasarımcılarına, bilinen moda etiketlerine veya daha özel ikinci el giyim ürünlerine daha fazla odaklanmaktadır.

Sürdürülebilir moda perspektifinden bakıldığında, birçok üst düzey giyim ürününü sık sık giymeyebilirsiniz. Kökenlerine ve arzu edilirliklerine uygun fiyatlarla, yenisinden önemli ölçüde daha az olsa da, bu mağazaların her biri yeniden kullanım yoluyla yeni modanın çevresel maliyetini önlemeye yardımcı olmak için üzerine düşeni yapıyor.

12. Lüks Garaj Satışı

Resim kredileri: Lüks Garaj Satışı

Tip: Lüks konsinye

En iyisi: Küratörlü ve otantik lüks markalar, vintage severler

Nakliye : ABD genelinde sabit fiyat ve uluslararası gönderiler

Lüks Garaj Satışı, 2011 yılında kurulmuş olup daha üst sınıf bir konumlandırmaya sahiptir. İyi stoklanmış ikinci el mağaza rafları, Miu Miu'dan Chanel'e kadar tasarımcı etiketlerini perakende fiyatlarından önemli ölçüde daha düşük fiyatlarla içerir. Ayrıca, Mücevherden Aksesuarlara ve Erkeklere kadar çeşitli imrenilecek ikinci el kategorilerini de kapsarlar.

Buralardaysanız, Luxury Garage Sale'in biri Chicago'da diğeri Dallas'ta bulunan iki gerçek mekanda satış mağazasına uğrayabilirsiniz. Ancak uğrayamazsanız da endişelenmeyin çünkü online ikinci el mağaza deneyimi çok iyi geliştirilmiş.

Ayrıca, diğer tasarımcı seçenekleri arasında öne çıkarak, daha kişiselleştirilmiş bir dokunuş sunuyorlar. Onlara bir satır bırakabilirsiniz ve kişisel bir stilist, aradığınız doğru lüks vintage görünümü veya lüks aksesuarları bulmanıza yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaktır.

Lüks Garaj Satış Mağazası

13. Vestiaire Kolektifi

Resim kredisi: Vestiaire Collective

Tip: Lüks Konsinye

En iyisi: Avrupa mirasına sahip çok çeşitli lüks ikinci el ürünler

Nakliye: Menşe ülkeye göre değişen fiyatlarla uluslararası nakliye

Vestiaire Collective, üst düzey lüks tasarım ürünlerinde uzmanlaşmıştır. Kalite kontrolünü sağlamak ve siparişlerinizin yalnızca gerçek ürünlerden oluşmasını sağlamak için stoklanan her ürün için titiz bir kimlik doğrulama süreci sunarlar.

En iyi markaları stoklayan bir yer arayanlar burada yanlış yapamazlar ve Cartier'den Miu Miu'ya kadar her şeyi bulabilirler. Fiyat noktaları orijinal perakende değerini yansıtır ve site genellikle önceden giyilmiş otantik vintage ürünleri perakende satışının% 30 - 70'i arasında sunar.

Ayrıca spor, yemek takımları ve ev dekorasyonu alanlarında da tasarım ürünler sunuyorlar. 2000$'dan çok daha ucuza Louis Vuitton raket kılıfı arayanlar için mükemmel bir seçim.

Bu büyük tasarruf pazarı, yaklaşık üç milyon lüks vintage kıyafeti çevrimiçi olarak stoklamaktadır, bu nedenle hepsi perakende satıştan önemli ölçüde daha az olan geniş çeşitliliği için kontrol ettiğinizden emin olun. Sertifikalı bir B Corp olarak, Paris merkezli bu kuruluşun insanlar ve gezegen için iyi şeyler yaptığını da biliyorsunuz.

Vestiaire Collective'de Alışveriş Yapın

14. Farfetch Pre-Owned Marketplace

Resim kredisi: Farfetch Pre-Owned Marketplace

Tip: Pazar Yeri

En iyisi: Tasarımcı tasarrufu

Nakliye: Uluslararası

Farfetch de bir başka önemli çevrimiçi pazar yeri. Çevrimiçi ikinci el mağazaları ararken, web sitelerinde Kadınlar için özel bir "Pre-Owned" bölümü var.

Bulgari çantalardan Prada paltolara kadar her şeyi bulabileceğiniz ikinci el ürünler, üst düzey parçalar için göz atmaya değerdir. Ayrıca üst düzey fiyat aralığında olma eğiliminde olduklarını da unutmayın.

FarFetch Pre-Owned Alışverişi

15. Tradesy

Resim kredisi: Tradesy

Tip: Konsinye

Şunun için en iyisi: Kadınlar tarafından kadınlar için ikinci el tasarruf pazarı

Nakliye: Bir nakliye hizmeti aracılığıyla ABD ve Uluslararası

Tradesy 2009 yılında Tracy Dinunzio tarafından "modayı düzeltmek" misyonuyla kuruldu. Tradesy kendisini kadınlar tarafından kadınlar için yapılan bir pazar olarak konumlandırıyor ve bu da arkasında durabileceğimiz bir şey.

Sitede yer alan başlıca tasarımcılar arasında Chanel, Prada ve Christian Louboutin yer alıyor. Ayrıca, ikinci el mağazaları araştırırken gördüğümüz en geniş ikinci el gelinlik ve aksesuar seçeneklerinden birine sahipler.

Site kullanıcıları için birçok katma değerli hizmet sunuyor. "Dolap konsiyerjleri" kişisel stilden konsinye yardımına kadar çeşitli hizmetler sunuyor. Zamanı kısıtlı olan alıcılar için mükemmel olan dolap konsiyerjleri, evinizdeki kullanılmış kıyafetleri bizzat seçerek alıp götürüyor ve sitede yeniden satarak alışveriş deneyimini kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.

Tradesy'de Alışveriş Yapın

Geri kalanların en iyisi: Uzman ve benzersiz kıyafet ikinci el mağazaları

16. Rebag

Resim kredisi: Rebag

Tip: Tasarım çantalar için özel ikinci el mağazası

Şunun için en iyisi: Ünlü tasarımcıların ikinci el çantaları

Nakliye: ABD'den uluslararası

Rebag, ikinci el çanta ve el çantaları satmaya adanmış birkaç ikinci el mağazasından biridir. Ayrıca, çantalardan sırt çantalarına kadar hemen hemen her tür çantadan iyi bir seçkiye sahiptirler.

Ralph Lauren'den Cartier ve Chanel'in lüks ürünlerine kadar en iyi markalarla, lüks çantalar veya belki biraz daha yıpranmış bir şey arıyorsanız, burada bulmanız kaçınılmazdır.

Kullanıcıların satın aldıkları çantalardan birini 12 aya kadar kullanabilmelerini sağlayan kendilerine özgü "sonsuzluk değişimi" vardır ve daha sonra ürünü iade ettiğinizde, bir sonraki seçiminizin satın alma fiyatında %70-80'e varan indirim alabilirsiniz.

Birçok insanın stilleri ve zevkleri değiştikçe çanta değiştirmeyi tercih edebileceği göz önüne alındığında, bu, döngüsel çanta deneyimi için mükemmel bir çözüm olabilir. Ve seçilmiş bir çanta koleksiyonuyla, bu sürdürülebilir alışveriş deneyimi şüphesiz çevre dostu bir şekilde çantanızı hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Rebag Mağazası

17. Patagonia Aşınmış Giyim

Tip: İkinci el markalı ürünler

En İyisi: Açık Hava ve Daha Fazlası

Nakliye: ABD

Patagonia'nın paylaştığı etik değerleri seviyoruz. Patagonia Worn Wear, dış mekan giysilerinin geri dönüşümünü sağlayan özel bir online platform. Ayrıca bu platform, müşterilerin kendi markalı giysilerini geri göndermelerine ve karşılığında yeni Patagonia giysileri için mağaza kredisi almalarına olanak tanıyor.

Tabii ki, geri dönüştürülen her ürün atıkların çöplüklere gitmesini önlüyor. Yırtık eşyalarınız varsa, yeniden satmadan önce sizin için onları onarıyorlar.

Önde gelen sürdürülebilir perakendecilerden biri olan Patagonia, uzun ömürlü giysiler üretmeyi savunuyor. İkinci el Patagonia ürünleri satın almak ve gezegen için üzerinize düşeni yapmak için worn wear'a uğrayın.

Patagonia Aşınmış Giyim Alışverişi

18. Thrift+

Fotoğraf Kredisi: Thirft+

Tip: Konsinye

En iyisi: Online tasarruf alışverişinizle hayır kurumlarına geri dönün

Nakliye: sadece Birleşik Krallık

Thrift+ bu en iyiler listesinde dikkate değer bir giriş; en azından burası gerçek anlamda bir çevrimiçi tasarruf mağazası. 2014 yılında Joe Metcalfe tarafından kurulan Thrift+, kısa süre önce 950 bin sterlinlik bir artışın bir parçası olarak Dragons Den'de yer alan, yalnızca Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren bir web sitesi işletmesidir.

Joe ve ekibinin başarmaya çalıştığı şeyi seviyoruz - Birleşik Krallık'taki bağış ve alışveriş yapan hayır kurumlarına çevrimiçi bir rakip sağlamak.

Tüketicilerin kendilerine özgü Thrift+ kutularında işlenmek üzere gönderdikleri eski giysileri işlemek için makul bir ücret ödedikten sonra, elde edilen geliri gönderen ile seçilen bir hayır kurumu arasında eşit olarak paylaştırıyorlar.

Güzel, biraz ekstra nakit ve iyi bir amaca yardım etmek. Ve en iyi online tasarruf listemize eklenen bu ürün her türlü başarıyı hak ediyor.

Thrift+ Alışverişi

Diğerlerinin en iyisi: Uygulamalar ve eşler arası

19. Poshmark

Tip: Eşler arası

En iyi tasarruf uygulaması: Sosyal Tasarruf Alışverişi

Nakliye: sadece ABD

Poshmark, görünüşte bir yürüyüşte olan çevrimiçi tasarruf mağazalarından biridir. Ancak, diğer en iyi seçimlerden biraz farklı olarak, bu şirket kendisini moda için çevrimiçi bir sosyal pazar olarak tanıtıyor.

Web sitesi ve uygulama, herhangi bir bireyin kıyafet satabilmesi ve sadece tek seferlik zımbalarını & yeniden satış için tasarruf parçalarını listeleyebilmesi açısından gerçekten eşler arasıdır. Yani Miami'deki biri Dior'u listeleyebilir ve NYC'deki biri Kaliforniya'daki bir satıcıdan Fendi el çantası satın alabilir. Aslında, kalbinizin içeriğine kadar alabilir ve satabilirsiniz.

Lüks konusunda uzmanlaşmak yerine, Poshmark daha çok genişlik ve seçimle ilgilidir. Ayrıca, doğrudan satıcıyla fiyat konusunda pazarlık yaparak bazı harika fırsatlar ve indirimler elde edebilirsiniz, bu da biraz ekstra para biriktirmek için hiç akıllıca değildir.

Bugün 60 milyondan fazla topluluk üyesi ve 100 milyondan fazla satışa değer ürün var; burada sınırlı envanter diye bir şey yok. Gerçekten çekici bir kıyafet bulursanız, aynı satıcıdan birden fazla ürün satın aldığınızda da indirim alırsınız.

Poshmark'ta Alışveriş Yapın

20. Depop

Resim kredisi: Depop

Tip: Eşler arası topluluk tasarrufu

Şunun için en iyisi: Yeni Nesil Stiller, gündelik giyim

Nakliye: Uluslararası

İngiltere'nin Londra kentinde faaliyet gösteren Depop, "yeni neslin benzersiz eşyalar keşfetmeye geldiği" bir uygulama. Depop, kendilerini ifade etmek için türünün tek örneği eşyalar arayanlar için en iyi çevrimiçi ikinci el mağazalarından biri.

Uygulama bir sosyal medya hissiyatına sahip ve kendisini açıkça genç Y kuşağı ve Z kuşağı kitlelerine sunuyor.

Bir satıcı olarak, kot şortlardan Hawaii baskılarına kadar para kazanmak istediğiniz ürünleri yükleyebilirsiniz. Bir ürünü sattıklarında, satıcılara bir nakliye etiketi ve alındıktan sonra saklamaları için ücretin %10'unu gönderirler.

Depop'un kesinlikle kendine has bir tarzı var ve bu da onu bu benzersiz estetik için en iyi yerlerden biri yapıyor. PIG dergisinin alışveriş tarafı olarak kuruluş köklerine ve geçmişine dayanan Depop'ta "genç, yeni & müzik, moda, sinema, sanat ve tasarım alanlarında yetenekli sanatçılar" yer alıyor. Bir alıcı olarak, hissettiğiniz tek seferlik ikinci el giyim ürünlerinden oluşan akışınızı düzenleyebilirsiniz.

Depop'ta Alışveriş Yapın

Geri kalanların en iyisi: Erkekler

21. Erkek Giyim Pazarı

Burada fark yaratan nokta, gardırop konsinye satışlarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olan üst düzey ürünler için kişiselleştirilmiş bir hizmettir.

Güney Minneapolis'te iki fiziksel mağazası ve iyi stoklanmış bir web sitesi ile bu adamları daha butik bir his için göz atma listenize ekleyin. Ve sattıkları kıyafetleri önemseyen birinin aradığınızda size cevap vermesi ve yardımcı olması için iyi bir şans var.

Erkek Giyim Pazarı Alışverişi

22. Grailed

Biraz daha çağdaş bir cadde ve tasarımcıları karıştırmak için, erkek giyiminde uzmanlaşmış bu NYC merkezli çevrimiçi konsinye mağazası, satıcılara% 9'luk düşük bir komisyon sunuyor.

Uygulamaları alım ve satımı kolaylaştırıyor ve Instagram'da yaklaşık 700 bin takipçiyle çok doğru bir iş yapıyorlar.

Grailed Mağazası

23. Sui Generis

San Francisco'da biri kadınlar diğeri erkekler için olmak üzere iki fiziksel lokasyona sahip olan bu konsinye mağazası, gerçek mağazalar ve eksiksiz stoklu bir çevrimiçi web sitesi ile lüksü uygun fiyatlı hale getirmeyi amaçlıyor.

Sui Generis erkek mağazası

Geri kalanların en iyisi: Büyük beden

24. artı BKLYN

Cesur ve modaya uygun şehir stilleri bu butiğin anlaşmasıdır ve büyük beden vintage ve konsinye parçaların ilk NYC perakendecisinin tacını talep etmektedir.

Shop Plus BKLYN

25. Berriez

Emma Zack tarafından modellik yaptıktan ve kıyafetlerini evden sattıktan sonra kurulan bu mağaza, kadınlar için parlak ve renkli büyük beden kıyafetler konusunda uzmanlaşmıştır.

Berriez Mağazası

Neden ikinci el kıyafetler için çevrimiçi ikinci el mağazalarından alışveriş yapmalısınız?

Online tasarruf alışverişi büyük bir iş haline geliyor. Aslında, listemizdeki en iyi online tasarruf mağazalarından biri olan ThredUp'ın yakın tarihli bir raporu, sektörün önümüzdeki beş yıl içinde ikiye katlanarak 77 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Bu çok fazla tasarruf demek.

Peki, bir zamanlar ucuzluk kutularında atılmış mücevherleri aramak gibi biraz huysuz bir girişim olan şey neden bu kadar büyük bir endüstri haline geldi?

Çevresel maliyetler

Yeni bir kıyafet satın aldığımızda, pamuk yetiştirmek için kullanılan sudan sentetiklerin hammaddesi olarak kullanılan petrole ve perakende satış, paketleme ve nakliyenin çevresel maliyetine kadar, o şık yeni tişörtü veya tasarımcı elbisesini yaratmak için önemli miktarda kaynak harcanmaktadır.

Birçoğumuzun çok fazla kıyafeti var ve ABD'de her yıl 17 milyon ton kadar kıyafetimizi çöpe atıyoruz ve bunların büyük bir kısmı çöplüklerde son buluyor.

Gerçekler kendi adına konuşuyor; listemizdeki çevrimiçi tasarruf mağazalarından birinden tasarruflu bir kot pantolon alın ve yeni bir çift üretmek için gereken 7000+ litre sudan tasarruf edin 1 .

Sentetik bir giysiye yeni bir yuva vererek onu çöp sahasından kurtarın ve okyanuslardaki plastik kirliliğinin %85'inin bir kısmının önlenmesine küçük bir şekilde yardımcı olun. Ayrıca, sentetik yeni giysi üretiminin ilk etapta önlenmesine de yardımcı olun.

Hızlı moda günahları

Dahası, hızlı modanın hesap vermesi gereken çok şey var. İnsanların bir sonraki en yeni trendi, orijinal baskıları, stilleri ve görünümleri denizaşırı bir hazır giyim fabrikasındaki üretim hatlarından çıkar çıkmaz kaptıkları bir sır değil.

Hızlı moda markaları en son trendleri yansıtmak için ürünlerini hızlı ve ucuz bir şekilde üretmektedir. Hızlı moda kirletici ve sürdürülemez bir uygulamadır.

Hızlı moda grubuna giren yeni giysiler genellikle beş kereden az giyilir. Ve çoğu zaman, geçen yılın favorisi bir gardırobun arkasında kimseye faydası olmadan durabilir veya atılabilir. Araştırmalar, bu giyim eşyalarının %50'sinin satın alındıktan sonraki bir yıl içinde atıldığını göstermektedir.

İkinci el giysi satın alma ve modayı yeniden satma konusuna ek olarak, üreticiler hızlı moda perakendecilerinin stoklarında bulabileceğimiz daha ucuz ürünlerin çoğunu maliyetlerin daha düşük olduğu denizaşırı ülkelerde üretmektedir. Burada, hazır giyim üreticileri kötü koşullarda, refahlarına çok az özen gösterilerek, ancak masadaki yemeği karşılayacak kadar bir ücret karşılığında çalışabilmektedir.

İlgili: Çevresel ve insani maliyetleri vurgulayan bir sürü daha hızlı moda gerçeğimiz var.

Döngüsel moda modeline ve sürdürülebilirliğe geçiş

Tüketiciler olarak her zaman bir seçeneğimiz vardır. Çevre için en iyi giyim ve moda seçimi zaten sahip olduğumuz şeyleri giymektir. İkinci en iyi seçim ise başkasının artık ihtiyaç duymadığı eşyaları yeniden kullanmaktır.

İklim değişikliği ve sürdürülemez iş uygulamalarının daha yaygın olarak bilinen ve kabul edilen etkilerine yanıt olarak tüketici davranışı değişti. COVID-19 salgını sırasında Deloitte, tüketicilerin %38'inin bilinçli olarak satın aldıkları yeni ürün sayısını azaltmayı seçtiğini tespit etti. Sürdürülebilir ve geri dönüştürülmüş döngüsel moda, birçok tüketicinin varsayılanı haline geldi.

Birçok ikinci el mağazasının üst düzey bir e-ticaret deneyiminden daha azını sunmaması, küçük satıcıları desteklemesi ve çevre için daha iyi perakende satış yapmasıyla bu trend devam edecek gibi görünüyor. Ayrıca, çevrimiçi en iyi ikinci el mağazaları, arama, filtreleme ve stile, döneme veya durum kategorilerine göre alışveriş yapma özellikleriyle tam size göre ikinci el kıyafetlere ulaşmanın kolay yollarını sunuyor.

İdeal bir geri dönüştürülmüş moda bulmanın heyecanı hiç bu kadar iyi olmamıştı. Ayrıca, çevrimiçi bir alışveriş, mağazaya gidip gelmek için kat edilen mesafeyi ve bunun sonucunda ortaya çıkan karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

Tasarruf mağazaları ile bir adım öne geçin

İkinci el alışverişi kesinlikle yeni bir şey değil. Önceden yerel olarak goodwill'den, bir hayır kurumundan veya yerel kurtuluş ordusundan alışveriş yapardık. Yerel ikinci el mağazasına gitmek kesinlikle hala cazip olsa da, bu yeni tür çevrimiçi ikinci el mağazaları, ikinci el kıyafet alışverişi için geniş seçenekler ve ayrıca çevrimiçi alışveriş yapma kolaylığı sağlıyor.

İkinci el lüks moda markalarıyla dolu üst düzey butikler olsa da, süper uygun fiyatlarla hemen hemen her şey için eBay gibi, henüz yapmadıysanız, çevrimiçi bir tasarruf mağazası seçiminizi desteklemenin zamanı gelmiş olabilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok harika seçenekle, yanlış gidemezsiniz ve neredeyse kesinlikle mağazada zevkinize göre bir şeyler bulacaksınız.

Online ikinci el mağazalarından satın aldığınız her yeni kıyafet için üretim gerekmez, bu da çevreyi olumlu yönde etkiler. Ve ikinci el mağazalarından yaptığınız her alışveriş, ikinci el bir kıyafete yeni bir hayat verir. Sürdürülebilir moda hareketine katılmak ve bilinçli tüketiciliğe geçmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Okuduğunuz için teşekkürler 💚

Online tasarruf mağazası SSS

En iyi online tasarruf mağazası hangisi?

Bunların en büyüğü olan ThredUp'a göz atın ve benzersiz buluntular için Etsy'nin ikinci el ve vintage mağazalarına göz atın.

En ucuz online tasarruf mağazası hangisi?

En ucuz çevrimiçi ikinci el mağazasını ararken, eBay'deki bazı kelepir ürünlerle başlayın. Arama işlevini kullanın ve ardından bazı mutlak indirimler için fiyata göre sıralayın. eBay'de aradığınızı bulamazsanız, artık çevrimiçi satış yapan daha geleneksel ikinci el mağazalarından birine bir göz atın. ABD'de çevrimiçi olarak goodwill'den alışveriş yapabilir veya İngiltere'de Oxfam'ın çevrimiçi mağazasına uğrayabilirsiniz.

İkinci el mağazalarından internet üzerinden alışveriş yapabilir misiniz?

Evet, ikinci el mağazalarından online alışveriş yapabilirsiniz. Aslında, 25 ikinci el mağazamızın kullanımı kolay web siteleri ve eve teslimatları var, bu sayede kategoriye veya tarza göre ikinci el bir şey aramanıza, online ödeme yapmanıza ve evinize teslim edilmesine olanak tanıyor. Dahası, alışveriş merkezlerimizde ve ana caddelerimizde hala bulabileceğimiz geleneksel ikinci el mağazaları veya op shop'lar dijital çağ için yeniden keşfedildi ve çevrimiçi hale geldi.Başlangıç için İngiltere'deki Beyond Retro ve ABD'deki Salvation Army'ye göz atın. Ayrıca en iyi çevrimiçi ikinci el mağazaları listemizde daha birçok ikinci el seçeneği bulacaksınız.

Ucuzluk mağazası için başka ne denir?

Konsinye mağazaları, op shoplar, yardım mağazaları ve ikinci el mağazaları olarak da adlandırılan tasarruf mağazaları bulacaksınız.

İnternetten nereden tasarruf ürünleri satın alabilirim?

Günümüzde internetten ikinci el ürün satın almak için pek çok seçenek bulabilirsiniz. Daha sürdürülebilir moda seçeneklerinin popülerliğinin artması ve hızlı moda ile yeni giysilerin çevreye etkileri konusunda daha fazla farkındalık oluşmasıyla birlikte, internetteki ikinci el mağazaları artık çok sayıda. en i̇yi̇ onli̇ne tasarruf mağazalari uygun fiyatlı seçenekler, yüksek kaliteli kıyafetler, diğer aksesuarlar ve daha fazlası için harika bir rehberdir. Yukarıya bir göz atın ve tarzınıza uygun bir çevrimiçi ikinci el mağazası, tüm aile için bir şeyler ve daha fazlasını bulmanız kaçınılmazdır.

Online tasarrufun alternatifleri nelerdir?

Elbette, tasarruflu seçeneklerle dolu gerçek dünyadaki tuğla ve harç mağazalarını bulmak için yakınımdaki tasarruf mağazalarını arayabilirsiniz. Facebook pazaryeri gibi diğer platformlar da sizi doğrudan size satmak için ikinci el kıyafetleri olan yerel bölgenizdeki insanlara yönlendirebilir. Bir kıyafet takasına ev sahipliği yapmak da arkadaşlarınızı bir araya getirmenin ve kendi aranızda kullanılmış kıyafetleri takas etmenin oldukça güzel bir yoludur.Bir günlüğüne oturma odanızda ikinci el alışverişi yaparsınız.

Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.