İnsanlar Neden Geri Dönüşüm Yapmıyor?

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

İçindekiler

Bazı insanların geri dönüşüm yapmadığı bir sır değil. Aslında, Çevre Koruma Ajansı'na göre, ABD'de geri dönüşüm oranı %32 1. Küresel olarak, plastik atıklarımızın sadece %9'unu geri dönüştürüyoruz 2. İnsanların geri dönüşüm yapmamasının çeşitli nedenleri var. Ancak neden ne olursa olsun, geri dönüşümün çevre üzerindeki etkimizi azaltmanın en etkili yollarından biri olduğunu unutmamak önemlidir.Gezegen.

O halde insanların neden geri dönüşüm yapmadıklarını ve nasıl sıfır atıklı, yüksek geri dönüşümlü toplumlar oluşturabileceğimizi inceleyelim.

İnsanların Geri Dönüşüm Yapmamasının 7 Nedeni

Fotoğraf: Nareeta Martin on Unsplash

1. Nelerin geri dönüştürülebileceği ve dönüştürülemeyeceği konusunda bilgi veya anlayış eksikliği.

Bazen insanlar neyin geri dönüştürülüp neyin dönüştürülemeyeceği konusunda bilgi veya anlayış eksikliği nedeniyle geri dönüşüm yapmazlar.

Plastik kaplar ve kağıt ürünler gibi geri dönüştürülebilen birçok ürün sadece bazen doğru şekilde etiketlenir. Bu da bir kişinin geri dönüştürebileceği bir ürünü kullanmadan attığını düşünebileceği anlamına gelir. Hangi ürünlerin geri dönüştürülebileceğini öğrenmek ve üreticilerin farklı plastik atık türlerini ve diğerlerini doğru şekilde etiketlemesi önemlidir, böylece geri dönüştürülebilir maddeleri ayırabilirizÇöpten.

2. Geri dönüşümün faydalarından haberdar değil.

Bazı insanların geri dönüşümün sayısız faydasının farkında olması gerekebilir. Örneğin, geri dönüşüm atık akışını azaltmaya, doğal kaynakları korumaya ve yeni ürünler ve işler yaratmaya yardımcı olabilir. İnsanları geri dönüşüm gerçekleri, bu faydalar ve geri dönüşümün neden önemli olduğu konusunda eğitmek, insanları başlamaya teşvik edebilir.

3. Bir geri dönüşüm kutusuna veya yerine erişimin olmaması.

Bazı yerlerde, bir çöp kutusuna erişmek veya geri dönüştürülebilir malzemeleri bırakacak bir yer bulmak zordur. Bu durum, insanların süreçten tamamen vazgeçmesine neden olabilir. Herkesin geri dönüşüm fırsatına sahip olduğundan emin olmak için, belediyelerin ve işletmelerin, insanların malzemeleri sorumlu bir şekilde atabilecekleri yerlere kolay erişim sağlamaları gerekir.

4. Nakliye ve işleme ücretleri gibi geri dönüşümle ilgili maliyetler.

Bazı durumlarda, geri dönüşüm çabalarıyla ilişkili maliyetler, bireylerin veya işletmelerin bu çabalara katılmasını engelleyebilir. Örneğin, birçok şehirde geri dönüştürülebilir malzemelerin toplanması ve ayrıştırılmasıyla ilişkili nakliye ve işleme ücretleri vardır. Bu durum, bazı ülkelerin diğerlerinden atık satın alması gerçeğiyle daha da kötüleşmekte ve geri dönüşümle ilişkili çevresel ve insani maliyetleri artırmaktadır.nakliye ve geri dönüşüm sürecine işleme.

İnsanları geri dönüşüme teşvik etmek için bu maliyetlerin düşük tutulması ya da ortadan kaldırılması gerekmektedir.

5. Çevre konusunda endişe eksikliği.

Fotoğraf: Ariungoo Batzorig on Unsplash

Bazı insanlar için geri dönüşüm, çevre konusunda endişe duymamaları veya atıkları azaltmanın ve doğal kaynakları korumanın ne kadar önemli olduğunu anlamamaları nedeniyle bir öncelik olmayabilir. Eğitim burada kilit öneme sahiptir - insanları geri dönüşümün önemi ve gezegenimiz üzerindeki olumlu etkileri hakkında ne kadar çok bilgilendirirsek, geri dönüşüm konusunda daha bilinçli olmaları o kadar olası olacaktır.tüketim alışkanlıkları.

İlgili: Geri dönüşüm iklim değişikliğine nasıl yardımcı olur?

6. Geri dönüşümün çevresel etkilerine ilişkin endişeler.

Öte yandan, bazı insanlar çevre konusunda endişe duydukları için geri dönüşüm yapmazlar. Bazı insanlar geri dönüşümün, süreçte kullanılan enerji ve kaynaklar gibi çevresel etkileri konusunda endişe duyabilirler.

Geri dönüşümün kaynakları kullandığı doğru olsa da, yine de hammaddelerden yeni ürünler üretmekten daha sürdürülebilir olduğu düşünülmektedir. Ayrıca, birçok modern tesis sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır ve güç için yenilenebilir enerji kaynakları kullanmaktadır.

7. Tembellik veya ilgisizlik.

Bazıları geri dönüştürülebilir maddeleri ayırmak için gereken çabanın çok fazla zahmetli olduğunu düşünüyor. Bu durum geri dönüşüm konusunda ilgisizliğe ve hatta tembelliğe yol açabiliyor. Bazen dışarıdayken geri dönüşüm kutusu aramak yerine boş plastik şişeleri en yakın çöp kutusuna atmak daha kolay olabiliyor. Bununla mücadele etmek için herkesin geri dönüşüm kutularına kolayca erişebilmesini ve sürecin aşağıdaki gibi olmasını sağlamamız gerekiyormümkün olduğunca hızlı ve anlaşılır.

Geri Dönüşüm Nasıl Teşvik Edilir

Fotoğraf: Jack Church on Unsplash

Vatandaşlarını geri dönüşüme teşvik etme konusunda en büyük sorumluluk hükümetlere düşmektedir. Hükümetler, insanların geri dönüşüm yapmasını kolaylaştıran erişim, teşvik, yasa ve yönetmelikler oluşturarak çöp sahalarındaki atıkların azaltılmasına yardımcı olabilir ve sıfır atıklı bir yaşam tarzı oluşturmaya çalışan insanları destekleyebilir.

Hükümetlerin geri dönüşümün arttığını görmesinin en etkili yollarından biri, vatandaşların uygun, merkezi toplama noktalarına erişimini sağlamaktır. Hükümet, daha erişilebilir hale getirmek için bu merkezlerin kurulumunu ve işletilmesini sübvanse etmelidir.

Vergi kredileri veya indirimler gibi teşvikler bireyleri, işletmeleri ve kuruluşları geri dönüşüme teşvik edebilir. Bu teşvikler, geri dönüştürülen her bir ürün için parasal ödemelerden elektrik faturalarında veya diğer hizmetlerde indirimlere kadar değişebilir.

Her hükümet ayrıca federal bir geri dönüşüm programına sahip olmalı ve ülkelerinde geri dönüşümü teşvik eden yasa ve yönetmelikleri yürürlüğe koymayı düşünmelidir. Bu, zorunlu geri dönüşüm programlarını ve çöp sahalarına atılamayacak belirli malzemelere yönelik kısıtlamaları içerebilir.

Politikaların geri dönüşüm oranlarını olumlu yönde etkileme potansiyeli, en iyi geri dönüşüm oranlarına sahip olan ve kaynak yönetiminde sıfır atık yaklaşımını benimseyen bazı ülkelerde kanıtlanmıştır.

Örneğin Avustralya'da hükümet, geri dönüşümü teşvik etmek ve atıkları azaltmak için kapsamlı bir yaklaşım benimsemektedir. Ülke, Atık Yönetimi ve Kaynakların Geri Kazanımı Yasası ve Ulusal Atık Politikası gibi, hükümetlerin ve kuruluşların atık üretimini azaltmaları için bir çerçeve belirleyen mevzuatı uygulamaya koymuştur.teşvikler yoluyla geri kazanım girişimleri.

Hem evlerimizde hem de toplumumuzda insanları doğru şekilde geri dönüşüm yapmaya teşvik etmek için bireysel ve grup düzeyinde daha küçük çabalar da gösterebiliriz.

Evinizde Geri Dönüşüm Kültürünü Başlatın

Fotoğraf: Polina Tankilevitch

Kendinizi ve ailenizi geri dönüşümün faydaları konusunda eğitin.

Her bir kişi ne kadar bilgili olursa, çevre dostu bir yaşam tarzı oluşturması ve sürdürülebilir yaşama doğru ilerlemesi o kadar kolay olur. Evinizdeki geri dönüştürülebilir öğeleri belirleyerek başlayın ve her atık türü için belirlenmiş kutular oluşturun. Herkesin bu kaplara erişebildiğinden ve bunları nasıl doğru kullanacağını bildiğinden emin olun. Bu, düzenli bir sistemin korunmasına yardımcı olacak ve geri dönüştürülebilir malzemelerin kirlenmesini azaltacaktır.Malzemeler.

Başlamak için, evde etkili geri dönüşüm için 20 geri dönüşüm ipucumuzu okuyun.

Daha az tek kullanımlık ürün kullanın ve mümkün olduğunca yeniden kullanılabilir alternatiflere geçin.

Geri dönüşüm tipik olarak yeni işlenmemiş malzemelere ihtiyaç duymaktan daha iyi olsa da, 4RS - Refuse, Reduce, Reuse, Recycle - ilkeleri başlangıçta daha az kullanmamızı sağlamaya yönelik bütünsel bir yaklaşıma işaret etmektedir.

Plastik poşetler, mutfak eşyaları ve pipetler gibi tek kullanımlık ürünler atılmadan önce yalnızca bir kez kullanılır. Geri dönüşüm, atıkların azaltılmasının ayrılmaz bir parçası olsa da, tek kullanımlık plastik sorununa bir çözüm değildir.

Plastikler en yaygın atık türlerinden ve geri dönüşümü en zor olanlardan biridir. Plastiklerin geri dönüştürülebilmesi için temiz ve kirletici maddelerden arındırılmış olması gerekir. Bu da genellikle yalnızca bazı bölgelerde bulunan özel işleme tesisleri gerektirir.

Buna ek olarak, plastik geri dönüşümü sadece bazen ekonomik olarak uygulanabilir. Geri dönüştürülebilir plastiği ayırma ve temizleme maliyeti yüksek olabilir ve geri dönüştürülmüş plastik için pazar genellikle belirsizdir. Sonuç olarak, birçok geri dönüşümcü plastiği sadece kirletici maddelerden arındırılmışsa kabul edecektir.

Bu nedenle, sıfır atık kültürünü benimsemek, sıfır atık ürünler aramak ve tek kullanımlık ürünlerden mümkün olduğunca kaçınmak daha iyi bir yaklaşımdır, böylece geri dönüşüme uygun olup olmadıkları konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Bölgenizde nelerin geri dönüştürülebileceği ve nelerin geri dönüştürülemeyeceği konusunda kendinizi eğitin.

Tüm malzemeler geri dönüştürülemez ve farklı geri dönüşüm programları nelerin kabul edilebilir olduğu konusunda farklı kurallara sahip olabilir. Bölgenizde hangi malzemelerin kabul edildiğini öğrenmek için yerel atık yönetimi yetkilinize danışın.

Ayrıca, geri dönüştürdüğünüz malzemelerin her zaman temiz ve kirletici madde içermediğinden emin olmalısınız. Kirlenmiş malzemeler tüm geri dönüştürülebilir malzeme grubunu etkileyebilir ve kullanılamaz hale getirebilir.

Emin olamadığınız ürünler için daha popüler geri dönüşüm kılavuzlarımızdan bazıları şunlardır:

  • Kağıt havluları geri dönüştürebilir misiniz?
  • Çöp torbaları geri dönüştürülebilir mi?
  • Polistiren geri dönüştürülebilir mi?
  • Bitki saksılarını geri dönüştürebilir misiniz?
  • Eski kıyafetlerinizi nasıl geri dönüştürebilirsiniz?

İyi etiketlenmiş geri dönüşüm kutularınızı yerleştirin.

Bu, karışıklığı önlemeye yardımcı olacak ve herkesin neyin geri dönüştürülüp neyin dönüştürülemeyeceğini bilmesini kolaylaştıracaktır. Her bir çöp kutusunu, söz konusu konteynerde kabul edilen malzemelerle etiketleyin.

Ayrıca, geri dönüşüm kutularınızı çöp kutuları ve organik atık kompost kutuları gibi diğer atık konteynerlerinin yakınına yerleştirmelisiniz, böylece bulması ve kullanması kolay olur. Son olarak, her bir kutunun ürettiğiniz geri dönüştürülebilir malzemelerin sayısını tutacak kadar büyük olduğundan emin olun.

Kendinizi geri dönüştürmeyi ve aileniz için iyi bir davranış modeli oluşturmayı unutmayın.

Örnek olun ve ailenizin uymasını beklediğiniz geri dönüşüm kurallarına sizin de uyduğunuzdan emin olun. Bu, herkesin daha az atık yaratma konusunda üzerine düşeni yapmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Son olarak, sorumlu bir şekilde geri dönüşüm yapanlara teşekkür etmeyi unutmayın! İlerlemeyi kutlayın ve pozitif kalın! Teşvik ve olumlu pekiştirme, kalıcı sorumlu atık yönetimi modellerinin oluşturulmasına yardımcı olmak için uzun bir yol kat edebilir.

Geri dönüşümü eğlenceli hale getirin ve çabaları için ailenizi ödüllendirin.

Küçük çocuklarınız varsa oyunlar ve ödüller harika bir yaklaşım olabilir. Bir geri dönüşüm oyunu yaratın veya en çok kimin geri dönüşüm yapabileceğini görmek için hane üyeleri arasında bir yarışma başlatın. Katılanlara ödüller verin, bunu eğlenceli bir deneyim haline getirin ve daha çevre dostu bir yaşam inşa etme konusunda gözle görülür bir ilerleme kaydedin.

Mümkün olduğunda geri dönüştürülmüş malzemelerden ürünler satın alın.

Alışveriş yaparken geri dönüştürülmüş malzeme seçerek, geri dönüşüm döngüsünün kapanmasına yardımcı olur ve kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılmasını sağlarsınız. Sıfır atıkla alışveriş yapmayı hedeflemelisiniz; geri dönüşümle telafi etmeyi planladığınız için plastik su şişeleri veya plastik pipetler satın almayın.

Topluluğunuzda bir Geri Dönüşüm Kültürü Başlatın.

Eğer toplumunuzda geri dönüşüm görmek istiyorsanız, toplumu bu noktaya getirecek çalışmaların bir parçası olmalısınız. İşte size katkıda bulunabileceğiniz bazı yollar:

Geri dönüşümü teşvik eden yerel girişimleri destekleyin.

Birçok toplumda geri dönüşüm programları uygulanmaktadır, ancak çoğu toplanan geri dönüştürülebilir malzeme sayısını artırmak için daha fazlasını yapabilir.

Geri dönüşüm oranlarını artırmanın bir yolu, çok aktif bir taban ağına sahip yerel girişimleri desteklemektir. Bu girişimler, halk eğitim kampanyalarını, özel etkinlikleri ve hatta geri dönüşüm yapan sakinler için mali teşvikleri içerebilir.

Bu girişimleri destekleyerek, geri dönüşümün faydaları hakkında farkındalık yaratabilir ve daha fazla insanı katılmaya teşvik edebilirsiniz. Ayrıca, bölgenizde yeni veya geliştirilmiş geri dönüşüm tesislerinin kurulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Harekete geçmeden önce topluluğunuzun veya ülke genelindeki geri dönüşüm programının mükemmel olmasını beklemek zorunda değilsiniz; küçükten başlayın ve yerel olarak hareket ederken küresel olarak düşünün. Her küçük parça yardımcı olur ve atıkları azaltmaya yönelik adımlar atan her kişi bir fark yaratır.

İlgili: Topluluklar plastikten arınıyor

Çöp toplamak için toplumunuzda temizlik günleri düzenleyin.

Topluluğunuzda geri dönüşüm ürünü olan çok fazla çöp fark ederseniz, topluluğunuzda temizlik günleri düzenleyerek işe başlayabilirsiniz. Bu, belirlenen bir alandan çöp toplamak için bir grup insanı bir araya getirmeyi içerir. Bu sadece çevresel düşüşü önlemeye yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda biriken çöplerin bir kısmının geri dönüştürülmesine de yardımcı olacaktır.

Topluluğunuzda bir temizlik günü düzenlemekle ilgileniyorsanız, işte size ortak çaba göstermenizi sağlayacak bazı ipuçları:

  • İlgiye ihtiyacı olan bir alan seçin. Toplumunuzdaki birçok yer biraz daha fazla TLC'ye ihtiyaç duyabilir, bu nedenle sizin için önemli olan veya özellikle çöpten etkilenen bir alan seçin.
  • Temizlik günleri için iyi bir katılım olması önemlidir, bu nedenle arkadaşlarınıza, aile üyelerinize ve komşularınıza ulaşın ve önemli bir taahhüt isteyin. Ayrıca bu konuda çevrimiçi yayın yapabilir veya şehrin etrafına el ilanları asabilirsiniz.
  • Önceden plan yapın. Eldiven, poşet ve maşa gibi gün içinde ihtiyaç duyacağınız tüm malzemelere önceden sahip olduğunuzdan emin olun. Ödünç alabileceğiniz veya kullanabileceğiniz ekstra malzemeleri olup olmadığını öğrenmek için yerel atık yönetim tesisinizle de iletişime geçebilirsiniz.
  • Eğlenin! Temizlik günleri, toplumunuza dahil olmak ve bir fark yaratmak için harika bir yoldur. Bu nedenle, çevreye yardımcı olurken eğlenmeyi de unutmayın.

Geri dönüşümün önemi konusunda başkalarını eğitin.

Çok fazla zamanınız olmasa bile, başkalarını geri dönüşümün önemi, sıfır atık zihniyetini benimseme ve daha az atık üretme konusunda eğitmenin birçok yolu vardır. İnsanlarla bire bir konuşabilir, bu konuda makaleler veya blog yazıları yazabilir veya geri dönüşümün faydalarını vurgulayan sosyal medya gönderileri oluşturabilirsiniz. Hatta yerel halkınız için geri dönüşümle ilgili bir sunum veya atölye çalışması düzenleyebilirsiniz.İnsanların bunun önemini anlamalarına yardımcı olmak için, insanlar geri dönüşümü bırakırsa ne olacağına dair makalemizi faydalı bulabilirsiniz.

Hangi yaklaşımı benimserseniz benimseyin, başkalarını geri dönüşüm konusunda eğitmek, toplumunuzda bir fark yaratmak ve çevremizi korumaya yardımcı olmak için harika bir yoldur.

İşletmeleri ve restoranları tek kullanımlık plastikleri azaltmaya teşvik edin.

Her yıl üretilen plastik atık miktarını azaltmak için işletmelerin ve restoranların tek kullanımlık plastik kullanımını azaltmaları gerekmektedir. Buna paket servis kapları, plastik torbalar, plastik pipetler ve diğer plastikler dahildir. Bu tür kuruluşların işbirliği, geri dönüşümü düşük olan toplulukların çevreye karşı daha sorumlu hale gelmeleri için çok önemlidir.

İşte yerel işletmelerin ve restoranların bunu yapabileceği bazı yollar:

  • Biyolojik olarak parçalanabilen malzemelere geçin. Yeniden kullanılabilir pipetler, gübrelenebilir tabak ve bardaklar ve balmumu gıda ambalajları gibi birçok biyolojik olarak parçalanabilen malzeme türü tek kullanımlık plastiklerin yerine kullanılabilir. Bu ürünlere artık ihtiyaç duyulmadığında, çöp sahası kullanımı için talebi artırmak yerine gübrelenebilir organik atık haline gelirler.
  • Yeniden kullanılabilir gıda kapları kullanın. Birçok işletme ve restoran artık yıkanabilen ve birden çok kez yeniden kullanılabilen yeniden kullanılabilir kaplara ve mutfak eşyalarına geçiş yapıyor.
  • Kendi kaplarını getiren müşteriler için teşvikler sağlayın. İşletmeler ve restoranlar, yiyecek veya içecek satın alırken kendi yeniden kullanılabilir kaplarını getiren müşterilere indirim veya başka teşvikler sunabilir.
  • Geri dönüşüm endüstrisini desteklemek ve her müşterinin daha yeşil bir yaşam sürmesine yardımcı olmak için geri dönüştürülmüş malzemeler kullanın.

Yerel bir yeniden kullanım merkezinde veya geri dönüşüm merkezinde gönüllü olun.

Yerel geri dönüşüm merkezlerinde veya geri dönüşüm tesislerinde gönüllü olarak çalışmakla ilgileniyorsanız, aklınızda bulundurmanız gereken bazı hususlar vardır:

  • Gönüllülere ihtiyaçları olup olmadığını öğrenmek için yerel atık bertaraf hizmeti sağlayıcılarınızla iletişime geçin. Birçok atık yönetim tesisi, malzemelerin ayrıştırılması, tesisin temizlenmesi ve diğerlerinin geri dönüşümün önemi konusunda eğitilmesi gibi görevlerde yardımcı olmaları için gönüllülere güvenmektedir.
  • Eğitim gerekliliklerini sorun. Çoğu atık yönetim tesisi, gönüllülerin çalışmaya başlamadan önce bir eğitim oturumuna katılmalarını isteyecektir. Bu, farklı türdeki malzemelerin nasıl düzgün bir şekilde ayrıştırılacağını ve geri dönüştürüleceğini öğrenebilmeniz için önemlidir.
  • Birçok yeniden kullanım merkezi ve geri dönüşüm tesisi çok fazla el emeği gerektirir, bu nedenle bazı ağır kaldırma ve taşıma işlerini yapmaya hazır olun.
  • Eğlenin! Yerel bir yeniden kullanım merkezinde veya geri dönüşüm tesisinde gönüllü olmak, bir fark yaratmak ve çevremizi korumaya yardımcı olmak için harika bir yoldur.

Sonuç

Bir fark yaratmak ve gezegenimizi kurtarmak istiyorsak, geri dönüşüm herkesin yapması gereken bir şeydir. İnsanların neden geri dönüşüm yapmadığını anlamak önemlidir, böylece bu engelleri aşmak için çalışabiliriz. Kendimizi geri dönüştürmeye ve daha çevre dostu bir yaşam kurmaya başladığımızda, başkalarını da aynısını yapmaya teşvik edebiliriz. Dünyamızı daha iyi bir yer haline getirmek için hep birlikte çalışalım!

Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.