İkinci El Kıyafet Alışverişinin Faydaları

  • Bunu Paylaş
Callie Allen

Kıyafet, elektronik eşya, mobilya, kitap veya müzik gibi daha önce sahip olduğunuz ürünleri satan bir mağazaya gittiyseniz yaparsınız. eBay, Etsy veya Craigslist gibi çevrimiçi kullanılmış ürün sitelerini kullandıysanız, yaparsınız

Hiç konsinye mağazasından alışveriş yaptınız mı? İşte buna "thrifting" denir. Goodwill gibi bir sosyal yardım kuruluşuna bağışta bulunduysanız, kendinize "thrifter" bile diyebilirsiniz. Thrifting yaptıysanız, şüphesiz bazılarını deneyimlemişsinizdir tasarruflu alişveri̇şi̇n faydalari Eğer tasarruf dünyasında yeniyseniz, aşağıda tasarruflu alışveriş için bir örnek sunuyoruz.

Hayatın her kesiminden, her ulustan ve her türlü ilgi alanından insanları içeren tasarruf dünyası oldukça geniş ve büyümektedir. Bazı insanlar mümkün olan her fırsatta tasarruf mağazalarından alışveriş yapmaktadır, çünkü tasarruf ürünleri perakende bir mağazada ödeyeceklerinden çok daha ucuzdur.

Diğerleri ise sürdürülebilirlik ve çevre hakkında bir açıklama yapmak için çevrimiçi ikinci el mağazalarından alışveriş yapmaktadır. İkinci el nedir? İkinci el tanımı, yeni ürünler yerine ikinci el ürünler satın almaktır.

Tasarruf deneyiminden en iyi şekilde yararlanmak için bir adım geri çekilip tüm tasarruf dünyasına bir göz atmak iyi olacaktır: konsept, sundukları, nasıl sundukları ve bizim ve dünyamız üzerinde ne gibi etkileri olabileceği. Tasarruflu alışverişin faydalarına yakından bakarken bazı sürprizler bizi bekliyor.

Tasarruflu Alışverişin 13 Faydası - Tasarruflu Alışveriş İyi Bir Fikir mi?

İkinci el alışveriş yapmanın gerçekten iyi bir fikir olup olmadığını merak ediyorsanız, işte size şahsen veya internet üzerinden ikinci el alışveriş yapmanın iyi bir fikir olduğuna dair bir düzine neden. İlerledikçe ikinci el satın almak için bu nedenlerden bazılarını daha fazla açıklayacağız. Bu listenin sadece sizin için olduğunu unutmayın: kişisel olarak ikinci el alışverişten yararlanmanız için nedenler. Ayrıca neden başkaları için de uygun olduğunu açıklayacağız.

#1. Paradan tasarruf edin!

Tasarruf ettiğinizde paranız çok daha uzağa gider. Son video oyun oynatıcısına yüzlerce dolar harcamak yerine, internete girebilir ve genellikle aynı platformun kullanılmış bir versiyonunu bulabilir, birkaç garantili oyun satın alabilir ve oynarken yemek için pizza ruloları için hala paranız kalabilir.

#2 Çöp sahasına giden kıyafetlerden tasarruf edin

Ne aldığınıza ya da nereden aldığınıza bakmaksızın, tasarruf ettiğinizde bir çevreci olarak kendinizi iyi hissedebilirsiniz, çünkü bir şeyin çöp sahasına gitmesini engellemiş olursunuz.

#3 Bir moda açıklaması yapın

İkinci el alışverişi, isterseniz haftada bir, tamamen yeni bir kıyafet veya sadece yeni bir tişört ile yeni bir moda açıklaması yapmanıza olanak tanır. Kendin yap projeleri için bazı ilginç parçalar almak veya hatta ileri dönüşümlü bir giyim markası kurmak da ilginizi çekebilir - ilgi alanınız ne olursa olsun, bir ikinci el mağazası muhtemelen tam da ihtiyacınız olan şeye sahip olacaktır.

Bugünlerde pek çok ikinci el mağazasının online olması sayesinde, aradığınızı bulmak için ülkenin bir ucundan diğer ucuna gitmenize gerek kalmadan evinizin rahatlığında göz atabilirsiniz.

#4 Sürdürülebilir moda ile ilgilenen diğer benzer düşünen insanlarla bağlantı kurun

Tasarruf alışverişi yapanlar birçok topluluk oluşturur: İnternette, şahsen, ofisinizde ve hatta yerel tasarruf mağazasının içinde. Tasarruf yoluyla alışveriş yapmaya başladığınızda, çeşitli yeni grupların bir parçası olmayı seçebilirsiniz.

#5 İyi bir amaca destek olun

Ayrıca, kâr amacı gütmeyen, misyon temelli bir mağazadan her bir şey satın aldığınızda, harcadığınız paranın en büyük yüzdesinin ihtiyacı olanlara yardıma gittiğini bilerek kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Daha büyük marka zincirleri kendi amaçlarını desteklerken, daha küçük ikinci el mağazaları yerel hayır kurumlarına bağış yapabilir veya onları destekleyebilir.

#6 Yeni satın alma maliyeti olmadan yeni görünümler deneyin

Hiç başkasında işe yarayan bir moda görünümünün sizde de işe yarayıp yaramayacağını merak ettiniz mi? Hiç belirli bir hobiyi denemek isteyip istemediğinizi merak ettiniz, ancak öğrenmek için bir kol ve bir bacak ödemek istemediniz mi? İkinci el alışveriş, vintage kıyafetlerden benzersiz ev eşyalarına kadar her şeyi ucuz bir şekilde denemenize olanak tanır.

#7 Fazla ödeme yapmaktan kaçının

Hiç çok pahalı bir şey satın aldığınızda, ödediğiniz parayı haklı çıkarmak için onu kullanmak ya da giymek zorunda olduğunuzu hissettiniz mi? İkinci el alışveriş, fazla ödemenin yarattığı suçluluk duygusunu hafifletir ve para biriktirmenin verdiği iyi hissi bir araya getirir. Çoğu kişi, çok hızlı büyüdükleri için ikinci el alışverişi çocuk kıyafetleri için de harika buluyor.

#8 Kullanılmayan ürünleri başka yerlerdeki fiyatından daha ucuza bulun

Genellikle, hem çevrimiçi hem de fiziksel mağazalarda, yepyeni kıyafetleri ve kullanılmamış ürünleri, bu ürünlerin yeni satıldıkları fiyatın küçük bir yüzdesine bulabilirsiniz. Genellikle büyük perakendeciler ve büyük mağazalar sezon sonu ve satılmamış ürünleri ikinci el mağazalarına verirler, bu da mükemmel kıyafetleri yeni fiyatından çok daha ucuza alabileceğiniz anlamına gelir.

#9 Noel kazakları için mükemmel

Genellikle önceki sahibi tarafından yalnızca bir kez kullanılmış olan bu çirkin Noel kazaklarını ikinci el alışverişe çıktığınızda bulabilirsiniz. Yani bir şeye yalnızca bir veya iki kez ihtiyacınız olacağını biliyorsanız, neden perakende satış için para ödeyesiniz ki?

#10 Kayıp hazineleri yerine koyun

Bu seyahate çıkarken yanınıza almak isteyip de yanlışlıkla evde bıraktığınız gömleğin, kitabın ya da elektronik aletin başka bir versiyonunu bulabilirsiniz. Pek çok insan, kendi tarzlarına uygun bir şey bulmak için raylar arasında (gerçek ve sanal) gezinerek alışveriş yapmanın hazine avı havasını sever.

#11 Daha az nakit karşılığında benzersiz hediyeler

Kimin doğum günü yaklaşıyor? Fiyat etiketini zaten çıkaracağınız için, bazen hediye alışverişi için daha iyi bir yer yoktur.

# Alışverişi reddedenleri de getirin

Alışveriş yaparken mevcut olan rahat ve geniş ürün yelpazesi, size göz atmak için eşlik edebilecek arkadaşlarınızın, torunlarınızın ve iş arkadaşlarınızın tereddütlerini ortadan kaldırır.

#13 Baskısız bir alışverişin keyfini çıkarın

Atmosfer rahattır, park yeri ön kapıya daha yakındır ve perakende mağazalara kıyasla daha az endişeli bir gezinme söz konusudur. İnternetten ikinci el alışveriş yapıyorsanız, tüm bunlar iki kat daha doğrudur.

İkinci El Alışverişte Neler Var?

Fotoğraf Kredisi: Robert Couse-Baker on Flickr ( CC BY 2.0)

Bir zamanlar yeni olan ve satılan ya da bir tür tasarruf ortamında satışa sunulan hemen hemen her ürünü bulabilirsiniz. Geçmişte yasal olarak satılabilen bazı ürünlerin artık yasadışı olduğunu bilmek önemlidir.

Örneğin, bir filin fildişinden yapılan ürünler yalnızca belirli, çok özel koşullar altında satılabilir. Tarihli yiyecek, içecek ve tıbbi ürünlerin de satış kısıtlamaları vardır. Bu tür istisnalar dışında, perakendeciler hemen hemen her şeyi yeniden satabilir.

Birçok ikinci el mağazası sundukları ürünler konusunda uzmanlaşmıştır. Yüz yüze veya çevrimiçi konsinye mağazalar, markalı tasarım kıyafetler veya üst düzey mobilyalar konusunda uzmanlaşabilir. Kâr amacı gütmeyen gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalarda her şeyden biraz varmış gibi görünebilir, ancak yakından bakıldığında giyim, mobilya ve ev eşyaları konusunda uzmanlaştıkları görülür.

Online tasarruf için büyüyen hamleler

Son yıllarda web tabanlı ikinci el perakendecilerinin sayısı giderek artmaktadır. Bunların birçoğu, satışa sunulmasına izin vermedikleri ürünlerin listesini tutmaktadır. İnternet arama motorları, belirli bir ürünü satın almak veya satmak isteyip istemediğinize bakılmaksızın, belirli ürünlerin satışını sağlayacak siteleri bulmada oldukça etkilidir.

Bazı mağazalar, büyük markalı perakendecilerde ilk kez satılamayan yepyeni ürünleri satın alma konusunda uzmanlaşmıştır. Genellikle bu gibi stok fazlası ürünlerde orijinal perakende fiyatından derin indirim yaparlar. Neyse ki, bu tür ürünler genellikle bozulmamış bir fabrika garantisiyle birlikte gelir.

Bu çağ, indirimli giysi, ayakkabı, elektronik eşya ve dekorasyon ürünleri satmakta uzmanlaşmış ev eşyaları mağazalarının çağıdır. Bu ürünlerin fiyat etiketlerine yakından bakıldığında, genellikle indirimlerin, eski etiketlerin üzerine yerleştirilmiş yeni etiketlerin veya kısmen çıkarılmış etiketlerin olduğu görülür. Bu mallar muhtemelen büyük, modaya uygun bir mağazada başlamış ve satılmadığında veya pazarlama sezonu değiştiğindeBir indirim mağazasına, ikinci el pazarlamacısına.

Ucuz Alışveriş Destinasyonları

Kâr amacı güden mağazaların daha prestijli perakendecilerden envanter satın almasına ilişkin az önce tartışılan uygulama, günümüzdeki birçok tasarruf kuruluşu türünden yalnızca biridir. Herhangi bir şekilde kullanılmış mal sunan herhangi bir tüccarın bir tasarruf pazarlamacısı olduğunu söyleyecek kadar ileri gidebiliriz. Elbette bu, bahçe satışları ve rehin dükkanlarının tasarruf hedefleri olduğu anlamına gelir. O kadar uzağa gitmek yerine, şunları ele alalımtasarruf pazarlamacılarının önemli versiyonlarına bir göz atın.

Farklı İkinci El Alışveriş Türleri:

Kar amacı gütmeyen misyon temelli mağazalar

Salvation Army ve Goodwill'i düşünün. Bunlar İngiltere'de "charity shop" adı verilen ilk tasarruf mağazalarıdır. Başından beri, kullanılmış ev eşyaları ve giysilerin satışından elde edilen gelir, özellikle iş, barınma ve beceri eğitimi yaratarak yoksulluk içinde yaşayanlara destek olmuştur.

Bu konseptin bazı uluslararası mekanlarda oldukça gelişmiş olması dikkat çekicidir. Örneğin, İkinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra başlayan İngiliz tasarruf zinciri Oxfam, uluslararası alanda birçok özel pazar yeri işletmektedir. (tasarruflu alışverişin tarihi hakkında daha fazlasını okuyun)

Konsinye satış mağazaları

Bu komisyoncular, malın sahibi olan kişiler için kullanılmış ürünleri markalamaktadır. Mağazalar, satın alma fiyatının bir yüzdesini asıl sahipleriyle paylaşmaktadır. Alıcılar yine de paradan tasarruf edecektir.

Kâr amacı gütmeyen tuğla ve harç

Yukarıda bahsedilen indirim evleri gibi, bu mağazalar da perakende pazarlamacılardan önemli miktarda satılmamış mal alır ve bunları indirimli fiyatlarla tüketicilere sunar.

İnternet tasarruf mağazaları

Bu kategori, eBay gibi uluslararası devlerden Next Door gibi yerel tabanlı sitelere kadar göz kamaştırıcı çeşitlilikte farklı türde pazarlamacıları içermektedir. Her zaman gerçek mekanda hizmet veren ikinci el dükkanları olacak olsa da, dünyanın internet üzerinden pazarlık aramaya ve tasarruflu alışverişler yapmaya başladığına şüphe yoktur.

Birçok çevrimiçi ikinci el pazarlamacısı, hem satıcıların hem de alıcıların akıllı telefonlarından veya tabletlerinden çevrimiçi alışverişin tüm aşamalarını gerçekleştirmelerine olanak tanıyan kendi uygulamalarını geliştirdi. Çevrimiçi ikinci el satıcıları için büyüme potansiyelini abartamayız. Dünyanın en büyük pazarlamacısı olan Amazon'un çevrimiçi kullanılmış kitap satıcısı olarak başladığını hatırlamakta fayda var.

Thrifting'in Çevresel Etkisi Nedir?

Tasarrufun evrensel olarak kabul gören tek yönü, satın almak ve satmak için yapılan tasarruf alışverişinin çevre açısından faydalı olduğudur. Tasarruf, sürdürülebilirliğin özüdür. Satın alınan her ürün, çöp sahasına giden ya da gezegeni başka şekillerde olumsuz etkileyen bir ürünün azalması anlamına gelir.

Örneğin, dış görünüş konusunda bilinçli pek çok kişinin hayranlık duyduğu "hızlı moda endüstrisi" yılda 15 milyon tondan fazla atık üretmektedir. New York Times'a göre, bu malzeme bağışlanmadığı ya da geri dönüştürülmediği takdirde, endüstri genellikle fazlasını -%85'ini- yakmaktadır.

Daha fazlasını okuyun: 37 Hızlı Moda Gerçekleri ve İstatistikleri

Yakılan malzemenin içindeki polimerler hava ve su kirleticileri olarak ortaya çıkar. Elbette bu kirleticiler solunum için sağlıksızdır.

Ancak buna ek olarak, mikrofiberler genellikle okyanusa karışır ve burada balıklar tarafından tüketilir, balıklar da insanlar tarafından tüketilir. Tekstil ve giysi üretimi için geçerli olan bu durum, prensipte diğer ürün türleri için de geçerlidir. Bunu akılda tutarak, her ikinci el ürün satın aldığınızda bir tür geri dönüşüm yaptığınızı bilmek iyidir.

İkinci el dükkanlarından satın almak israfı azaltmaya ve değerli kaynakları korumaya yardımcı olur.

Ayrıca, kullanılmış giysileri internetten veya ikinci el mağazalardan satın almak, perakende mağazasından bir parça daha az ürün almanız anlamına gelir. Bu nedenle, tasarruf, hızlı modanın kitlesel olarak ürettiği yeni giysi türlerine olan ihtiyacı azaltır. Bu sadece küçük bir genel etki anlamına geliyor gibi görünse de, her yıl alışveriş yapanların %17'sinin yerel tasarruf alışverişinidüzenli perakende satın alma.

Hem yüz yüze hem de internet üzerinden yapılan satışlar, doğrudan istihdam sağlar. Ayrıca, kullanılabilir eşyaların sürekli dolaşımını teşvik eder, bu da yardımcı pozisyonlarda daha fazla çalışana ihtiyaç duyulduğu anlamına gelir: nakliyeciler, nakliyatçılar, tezgahtarlar, BT uzmanları, depo çalışanları, çamaşır yıkayıcılar ve tamirciler ve kadınlar.

Tüketici satışları ekonomiyi canlandırır. Aslında, Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin %70'i tüketici satışlarından oluşmaktadır. Birçok perakende satış uygulamasının çevre dostu olmadığının ve sürdürülebilir olmadığının hepimiz farkındayız. Thrifting, tüketici satışlarının çevre için sağlıklı olabileceğini ve aynı zamanda ekonomi için de sağlıklı olabileceğini göstermektedir - yılda 18 milyar dolar.

Neden Daha Fazla İnsan İkinci El Alışverişin Faydalarından Yararlanıyor?

Yukarıda sıraladığımız tasarrufun neden faydalı olduğuna dair nedenlerin ötesinde, tasarrufun popüler hale gelmesinin birçok başka nedeni de var. Ancak, tasarrufun ilk olarak Kuzey Amerika ve Avrupa'da ortaya çıktığını ve buradan tüm dünyaya yayıldığını ve son 120 yıldır popüler olduğunu kabul etmeliyiz.

Geçtiğimiz 25 yıl içinde internet, uzun zamandır yaygın olan bu uygulamanın popülaritesinin katlanarak artmasına neden oldu. Bu artan popülaritenin arkasında birkaç önemli gerçek var.

İnternet, benzersiz, özel eşyaların bulunmasını ve satın alınmasını çok daha pratik ve mümkün kılıyor. Thrifting, bu eşyaları uygun fiyatlı hale getiriyor ve daha sürdürülebilir bir satın alma seçeneği sunuyor.

Moda fenomenleri ve tasarruflu alışveriş

Sosyal medya sayesinde moda ve aksesuar trendleri artık küresel çapta viral hale geliyor. İnternet sayesinde ikinci el pazarı ve kendin yap tedarikçileri (Etsy'yi düşünün), tüketiciler tarafından aranan mevcut ürünleri tanıtarak bu trendlere yanıt verebiliyor.

Giderek artan sayıda girişimci, tuğla ve harç dükkanlarını arıyor ve satın alabilecekleri ve yeniden pazarlayabilecekleri düşük fiyatlı markalı ürünleri çevrimiçi olarak araştırıyor. Flipping artık sadece evler için değil.

Mobilyalar söz konusu olduğunda, özellikle yeni ev alanlar veya ilk kez kendi başına yaşayanlar için, tasarruf etmek evinizdeki dekorun "el ele tutuşmasını" mümkün kılar. Geçmişte insanlar genellikle mevcut ve uygun fiyatlı olan her mobilya parçasına veya ihtiyaç duyulan aksesuara razı olurlardı. Bu dekorasyon tarzı genellikle "erken evlilik" olarak adlandırılırdı.tasarruf, uyumlu aksesuarlar ve mobilyalar kolayca bulunabilir ve uygun fiyatlıdır - ve çoğu zaman nakliye ücretsizdir.

Daha fazlasını okuyun: Tasarrufun neden bu kadar popüler olduğunu daha derinlemesine incelemek için tıklayın

İkinci El Alışveriş Yapmanın Farklı Yolları Nelerdir?

Esasen tasarruflu alışveriş yapmanın iki temel yolu vardır: yüz yüze veya çevrimiçi. Bunlardan hangisinin ihtiyaçlarınıza daha uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olacak çeşitli faktörler vardır.

Öncelikle, tam olarak ne aradığınızı biliyor musunuz? "Hayır" cevabını vermenizde bir sakınca yoktur. Ayrıca, ister gerçek mekanda ister internette olsun, kimse sizi rahatsız etmeyecektir. Sadece göz atıyorsanız, bulunduğunuz yerdeki herhangi bir yerel dükkan işinizi görecektir. İnternette, ilginizi çeken türde eşyalara sahip web tabanlı ikinci el eşyaları arayın.

Ne aradığınızı bir dereceye kadar biliyorsanız, çevrenizdeki bir ikinci el dükkanında aradığınız ürünün bulunup bulunmadığını sormanız gerekir. Eğer öyleyse, en iyi hareket tarzı, programınızı mevcut ürünleri incelemek için bolca zamanınız olacak şekilde planlamaktır. Kim bilir, belki de hiç aramadığınız bir şey keşfedersiniz. Ya da "onsuz yaşayamayacağınız" bir ürün veKendinizi satın almaya ikna etmek için bolca zaman bırakın.

Ancak bugünlerde daha büyük olasılıklar çevrimiçi olarak bulunuyor. Dışarıda şaşırtıcı sayıda satıcı var. Devam etmenin en iyi yolu, istediğiniz ürün için bir İnternet araması başlatmaktır. Bu sizi sitenin filtrelerini ve SSS'lerini kalbinizin içeriğine göre kullanabileceğiniz bir web sitesine götürecektir.

Neden İkinci El Alışverişe Çıkmalısınız?

Tasarruflu alışveriş yaratıcı bir süreçtir. 20. yüzyılın başlarında misyonerlerin yeni gelen göçmenlere parayı nasıl yöneteceklerini ve Amerikan modasını ve alışkanlıklarını nasıl anlayacaklarını öğretmek için tasarruflu alışverişi kullandıklarını belirtmek ilginçtir. Aynı şekilde, bugün tasarruflu alışveriş, belirli bir dinamizm ve değişim döneminde Amerikan kültürüne dair net ve aydınlatıcı bir vizyon sunmaktadır.

Eğlencenin ve çok sayıda faydanın ötesinde, ikinci el alışveriş sessizce tutumlarımızı dönüştürür ve olumsuz önyargılarımızı zayıflatır. Birçoğumuz ikinci el ürünlere, özellikle de kıyafetlere karşı kaşlarını çatarız. Bu nedenle, geçmişte yeniden satılan kıyafetlerin küçümsendiğini, ancak tekstil geri dönüşümünün değerini defalarca kanıtladığını belirtmek gerekir. İkinci el alışveriş, kullanılmış giysilerin damgalanmasının üstesinden gelmeye yardımcı oldu20. yüzyılın ortalarında sentetik elyaflar yeni modalarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Birçok kişi, normalde asla alamayacakları ürünleri satın almak için yeniden satış mağazalarını aradı. Diğerleri ise, modası geçmiş ve perakende mağazalarında bulunmayan sevdikleri stilleri kapmak için tasarruf etmeye yöneldi. Tasarruf, sonbaharın başlarında aileler için değerini kanıtladı ve birçok ebeveynin çocuklarını okula geri göndermek için kıyafet almasını sağladı.

Onlar sonsuz olasılıkların, neşeli yaratıcılığın ve daimi misafirperverliğin ikinci el mekanlarıdır. İstediğiniz her yerden alışveriş yapmaya gücünüz yetse bile ikinci el mağazaları sizi her zaman ağırlayacaktır.

Callie Allen tutkulu bir çevreci ve kendini gezegen korumanın önemi konusunda farkındalık yaratmaya adamış bir yazardır. Çevre bilimi geçmişi ve doğa sevgisi ile Callie'nin yazıları, bilimsel gerçekleri kişisel deneyimleriyle zahmetsizce birleştirerek blogunu çevre bilincine sahip tüm okuyucular için büyüleyici bir bilgi kaynağı haline getiriyor. Callie'nin blogu, en son çevresel zorlukları tartışmaktan sürdürülebilir yaşamla ilgili pratik ipuçları sunmaya kadar, olumlu değişime ilham verme misyonunda çevrilmemiş hiçbir taş bırakmıyor. Callie'yi dizüstü bilgisayarında yazı yazmadığı zamanlarda harika dış mekanları keşfederken, lensiyle doğada nefes kesen anları yakalarken veya yerel koruma çabalarında gönüllü olarak çalışırken bulabilirsiniz. Callie, bulaşıcı coşkusu ve derin bilgisiyle okuyuculara bir fark yaratmaları ve sevgili gezegenimizi gelecek nesiller için korumaları konusunda ilham vermeyi umuyor.